Zebbik Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Witam. Mam płytę ASUS P4P800SE i chciałbym zakupić do niej nowy zasilacz (myślę o Enermax'ie), ale na stronie mam do wyboru różne wersje ATX'a Form Factor (1.3 2.0 2.2). Niestety ze strony producenta lub w USer Guide wyczytałem że jest to wersja Form Factor plus wymiary płyty. Nie ma nic o nukmerze wersji np. 1.,3 2.0 lub 2.2 . ATX Power Connector jest 20-pinowy. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc proszę o informację. Dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Wtyczka w Twojej płycie jest 20pinowa a zasilacze ATX 2.2 posiadaja juz 24pinowa wtyczke. Jednak polecałbym Ci kupic zasilacz 2.2 a to dlatego ze aby on działał na 20pinach czesto wystarczy tylko przejsciowka bądź producent ma odłączane 4 dodatkowe piny. A zaleta tego? - na przyszłość 24pin / pcie /sata bedzie jak znalazł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebbik Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Wtyczka w Twojej płycie jest 20pinowa a zasilacze ATX 2.2 posiadaja juz 24pinowa wtyczke. Jednak polecałbym Ci kupic zasilacz 2.2 a to dlatego ze aby on działał na 20pinach czesto wystarczy tylko przejsciowka bądź producent ma odłączane 4 dodatkowe piny. A zaleta tego? - na przyszłość 24pin / pcie /sata bedzie jak znalazł ;) OK. Wielkie dzięki. Wolałem się upewnić przed tym zakupem. Dzięki jeszcze raz. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...