860lacov Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 W zasadzie w LCD odświeżanie nie ma aż takiego znaczenia, ale pisze bo coś mnie zaciekawiło. Kiedy w CRT ustawiłem odświeżanie większe niż obsługiwał to monitor się wyłączał. W LCD kiedy mam w sterownikach ukryte tryby odświeżania, których monitor nie obsługuje to mam max 70Hz, kiedy wyłaczę tą opcję to monitor ustawiam na 100Hz i działa. Jaka jest zalecana częstotliwość dla Samsunga 173p+ w 1280/1024 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 było już o tym, jako, ze monitory lcd znacznie roznia sie budowa i zasada dzialania odswiezanie ma inne znaczenie i jak dla crt najlepiej bylo ustawic max, dla lcd najlepiej minumim (sam mam lcd na prawie roku i uzywam od poczatku 60hz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 mi na 60 nic się nie dzieje, a na 75 takie dziwne paski latają po ekranie (ciągle i nieustannie). Mam LCD Belinei 19' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 ludzie poczytajcie troche ... LCD to inna technologia !!! ustwaiająć 100Hz można nawet uszkodzić kiepski monitor... optimum jest 60Hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kRZyCHu89 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 hot_lopez w przypadku LCD odświeżanie nie ma żadnego znaczenia. Obojętnie czy ustawisz 60 Hz czy 100 Hz nie zauważysz żadnej różnicy. Pozdro :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 widać różnicę (np. pomiędzy 60 a 70), gdy rusza się kursorem myszy, czym wyżej tym płynniej chodzi. (mam w domu 2 kompy z różnymi monitorami LCD i dzieje się tak samo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 W instrukcji do Samsunga 173p+ napisali żeby w rodzielczości maksymalnej nie ustawiać więcej niż 60hz (max to 70). Posłuchać instrukcji i ustawić 60 czy zroibić inaczej i 70 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...