regedit Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Mam następujący problem: Od chwili zainstalowania oprogramowania do obsługi telefonu na pulpicie każdego użytkownika pojawił się folder: "Sony Ericsson File Manager" którego w żaden sposób nie da się usunąć. Wygląda to tak: screen1 Oto czego próbowałem: del - nic :) killbox - nic unlocker - nic explorer - nie ma takiego pliku Total Commander - nie widzi DosBox - również nie widzi!!! tryb awaryjny także odpada... Może ktoś wie jak rozwiązać tą zagadkę?? P.S. tak wygląda skrót do tego folderu (plik bez adresu - może bezdomny :lol: ) screen2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Zapewne wpis dotyczacy tego "folderu" znajdziesz w rejestrze, po usunieciu wpisu "folder" zniknie. Poszukaj w rejestrze Sony Ericsson File Manager lub samo Sony Ericsson (bedzie spro wpisow), jak juz bedziesz chcial cos usunac to zrob kopie tego co usuwasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 sprawdz jeszcze w msconfigu ( uruchamianie i uslugi ) cos tam jest pewnie z soniaka wylacz i zobacz czy po restarcie masz ikone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regedit Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 (edytowane) Zapewne wpis dotyczacy tego "folderu" znajdziesz w rejestrze, po usunieciu wpisu "folder" zniknie. Poszukaj w rejestrze Sony Ericsson File Manager lub samo Sony Ericsson (bedzie spro wpisow), jak juz bedziesz chcial cos usunac to zrob kopie tego co usuwasz. Tego też już próbowałem. Znalazł jeden wpis "Sony....." usunąłem i nic to nie zmieniło, sam program też ma się wyśmienicie. sprawdz jeszcze w msconfigu ( uruchamianie i uslugi ) cos tam jest pewnie z soniaka wylacz i zobacz czy po restarcie masz ikone Pudło :-P W logu z hjt też nic nie było z tym soniakiem. W autostarcie też nie ma... P.S. Już sam nie wiem, może wgram Oxygen Phone Manager i wywale tego SEPM ale nie chcę w ten sposób eliminować tego problemu. Nie należę do tych którzy kilka razy w tygodniu robią format :wink: // Napisałem do pomocy tech. sony-ericssona. Ciekawe co oni na to... :) Edytowane 25 Marca 2006 przez regedit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 ogladnij dobrze folder, moze nazwa nie ma nic wspolnego z SONY !!! ( folder z softem ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regedit Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) Przyszła odpowiedź: Szanowny Panie Michale, Dziekujemy za kontakt z Sony Ericsson Call Center. Uprzejmie informujemy, iz aby usunac ikone nalezy odinstalowac oprogramowanie. Z powazaniem, Daniel Pawlak Sony Ericsson Call Center :lol: // Chyba jednak zainstaluję Oxygen Phone Manager i dam sobie z tym spokój... Mimo wszystko dzięki za zainteresowanie. EOT Edytowane 27 Marca 2006 przez regedit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...