Gość lechu1777 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Witam. Nie rozumiem za bardzo tej opcji livebox dla neostrady...Czy to jest po to żeby mozna bylo podzielic neostrade czy moge sobie zalożyć neostrade bezprzewodowo na 1 pc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 (edytowane) Proponuje poczytac: http://neostrada.pl/tpsa/run?n=h_oferty_tekst&p1=28613 Generalnie livebox to router/accesspoint z modemem ADSL, bramka VoIP oraz funkcja odbioru TV cyfrowej w przyszlosci (TP podpiasala niedawno umowe z Cyfra+ i zaczeli testy uslugi). Edytowane 25 Marca 2006 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 No to ja wiem. Czyli nie można sobie założyć neta na 1 pc przez ten modem bezprzewodowo? :| Szkoda bo do mnie kablowo sie nie da:[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Dostajesz modem WiFi podlaczasz pod gniazdko. Osobno podlaczsz adapter WiFi pod USB, konfigurujesz i dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 No ale to jest uzależnione od odleglosci od centrali?Czy "JUŻ" nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 To dziala jak zwykly modem, wiec kable od centrali do twojego domu tak czy siak musza dochodzic :> A jezeli masz kiepskiej jakosci polaczenie do centrali to zwykly modem tez bedzie mial problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 O to chodzi że mam bezpośrednie polaczenie z centralą bo mi zakładali SDI, i teraz Oni mowia ze do 7km i nie założa....jak mierzyłem jak jechalem do miasta to do centraLI JEST 7,4km...nie chodzilo by tak realnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Kiedys slyszalem ze neo chodzi dobrze do 6km od centrali, a pozniej moze sie rozlaczac, nie synchronizowac. A jak masz jeszcze kiepskiej jakosci kable to bym bardziej nie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 i podobno ten livebox to straszne g****, zasieg ma slaby, i przez sciany prawie w ogole sie nei przebija, wiec jesli masz gdzies daleko komputer to nei warto polecam kupic jakis tani router wifi na allegro (ok, 100zl) i w dodatku nie placisz za dzierzawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 jak masz umowe na 12miechów to 12x10 masz 120zl tyle co za router wi-fi , a router potem sprzedaż i ci sie zwruci częściowo , wniosek nie opłacalne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Hmm...co do zasiegu to sam livebox ma bardzo dobre rozgłaszanie sygnału...problem w tym ze mały zasieg ma adapter USB...podlaczajac liveboxa przez karte wifi by było dobrze z zasiegiem. Co do samego urządzenia to czy sie opłaca czy nie to kwestia dyskusyjna. Dla kogoś kto sie nie zna na komputerach jest to dobra opcja gdyż wszyscy chyba wiedza jak to jest z modemami na usb...a tak klient dostaje w dzierżawe router i wsparcie techniczne. Dodatkowo moze sobie zamowic 2 linie (voip) no i pozniej ogladac TV przez adsl. Ogólnie narazie usługi są w fazie wprowadzenia (voip) wiec tanie to to napewno nie jest...ale przypomnijcie sobie ile kiedyś kosztowała neostrada+instalacja+modem na usb ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...