adrian Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Musze (koniecznie :evil: ) wyciszyć moj nowy nabytek - GF3 Gainwarda. Chodzi mi po glowie przylepienie w/w radiatorka do grafy i dmuchanie na niego wolnym wiatrakiem z gory. Czy ktos z Was ma/widzial/czytal o podobnym rozwiazaniu? Zastanawiam sie, czy to wystarczy na ta karte. Sam Zalman twierdzi, ze na nia (z cichych rzeczy) to tylko ZM-80HP - a to juz troche ponad 100zl. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Lepiej kup coś do chłodzenia procków na socket 370/462. Sam mam niskie cały miedziany cooler i puszczony jest na 5v. W zupełności wystarcza, a kosztował mnie... ~40zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 adrian nie kombinuj - ten NB32J jest dobry do chlodniejszych kart typu GF4MX lub R9000 - na GF3 jak jeszcze podkrecasz to musi byc chlodzenie aktywne - posluchaj Rafala cooler z procka to dobry kierunek a o tej "szszsz...uszarce" (od firmy Ideal Elethermal) na Gainwardzie wiem z autopsji - mialem problem co dac i udalo mi sie dorwac (za browce) coolerek BOX od Celka 366 - wlasnie jestem w trakcie obrobki - dzis obnizylem "kolniez" we wlocie wentylatora zeby latwieje zasysal powietrze - jeszcze go nie zalozylem a juz mam w planch cos lepszego (bo ten dla odmiany nie szumi ale bzyczy - jak to male wentylatorki maja w zwyczaju) :( w linku ktory wrzucilem masz specyfikacje tego syfka - szukaj czegos wiekszego i wydajniejszego od niego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Dzieki za sugestie :) Pomierze sobie dziurki w karcie ;) i przejde sie na WGK w weekend, moze cos znajde. Rozejrzalem sie jeszcze i widze cos dla siebie: niektore firmy (np AKASA, Spire) robia miedziane coolery dla Socket 370 do obudow 1U - moze cos takiego zarzuce, jak znajde. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Jakie dziurki :wink: Na klej go w rogach i paste na srodku 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zrobilem wg Waszych zalecen: znalazlem na allegro nieduzy miedziany coolerek (Colorful First Eye) i podmienilem wyjca na Gainwardzie na to cos. Musialem zdjac oryginalny wiatrak (tez wyl niemozebnie). Poniewaz nie mam miejsca w budzie na umieszczenie wentylatora a'la Zalman (wyciszenie przeszkadza) to radiator przykleilem zeberkami rownolegle do slotow PCI, a za plyta gl. postawilem cichutkiego Sunona 2300rpm zeby dmuchal na niego - i zrobilem (z tektury :) ) cos w rodzaju tunelu, zeby wialo prosto na radiator. Wywalilem tez wszystkie sledzie z obudowy, zeby powietrze moglo sie wydostawac na zewnatrz. Troche sie napilowalem brzeszczotem w miedzi - jakis (chyba) kondensator przeszkadzal. Radiator wchodzi prawie na styk pomiedzy plastik slotu AGP, a radiatory na pamieciach karty. Pogralem z godzinke w SOFII, potem obejrzalem jakiegos DivX'a i chyba sprzet zyje. A ta cisza! :D Dzieki za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 Jakie dziurki :wink: Na klej go w rogach i paste na srodku 8)czy zwykly SuperGlue wystarczy? bo sie tez zastanwiam nad takim rozwiazanie do swojego 7500 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 Jakie dziurki :wink: Na klej go w rogach i paste na srodku 8)czy zwykly SuperGlue wystarczy? bo sie tez zastanwiam nad takim rozwiazanie do swojego 7500 :D Superglue to jest to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 a jak z odczepianiem tego radiatora jak jest na super glucie, probowal ktos ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 Ja korzystalem (juz drugi raz) z kleju termoprzewodzacego (z miedzia) bodajze Thermopoxa - troche sie balem tego supergluta :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 a jak z odczepianiem tego radiatora jak jest na super glucie, probowal ktos ???Ukrecasz go bez problemu, jesli tylko nie przesadziles zbytnio z dawka kleju :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 a jak z odczepianiem tego radiatora jak jest na super glucie, probowal ktos ???Ukrecasz go bez problemu, jesli tylko nie przesadziles zbytnio z dawka kleju :)hmm, a jak ktos Cie przestraszy w momencie nakladania kleju i zacisniesz wtedy mocniej tybke i wyleje Ci sie pol jej? ale zonk wtedy ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...