Skocz do zawartości
Shelton

Problem Z Pendrive'm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Może coś podpowiecie, mądre głowy.

Zapodałem sobie pendrive Kingstona 512.

Wszędzie chodzi bez problemów (tj. na kompach w pracy), a u mnie w domu coś mu nie pasuje (co de facto mocno psuje jego funkcjonalność ;) ).

Objaw jest taki, że system wykrywa go bez problemu, przez chwilę strukturę katologów i plików widzi - ale wystarczy, że spróbuję coś przekopiować z, albo na niego. Chwilę wisi, a potem wszystko znika (tzn. foldery i pliki). Wyciągam drive'a, wkładam ponownie - i znów wszystko jest. Ale kopiować nie chce.

Oczywiście stronka Kingstona na ten temat milczy, przegrzebałem też fora internetowe i natrafiłem na dwóch gości, którzy mieli ten sam problem - niestety ich topiki były bez konkretnych odpowiedzi.

HELP!

P.S.

Gdzieś wyczytałem, że być może system nie radzi sobie z większą ilością drive'ów (mam dwa fizyczne HDD podzielone w sumie na siedem partycji, nagrywarę i CDRom wirtualny), ale to dotyczyło Win98. Z tego co wiem, w XP już tego problemu nie ma? Czy jednak jest sens coś odpiąć i sprawdzić?

P.S.2.

Ubiegając sugestie w tym temacie - też mi przyszło do głowy, że może za słabe zasilanie (jakiś 400 W mam tam zasilacz), zwłaszcza, że mam w sumie "na stałe" zajęte trzy USB (modem, drukara i coś tam jeszcze).

Ale wypiąłem wszystko i zostawiłem sam pendrive - bez zmian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi