ezop Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Proszę o pomoc w scharakteryzowaniu kości którą dostałem w prezencie i która niedziałą u mnie na kompie (sprawdzałem na 3 nf7r2 oraz na nowszych kompach). Niewiem czy ta kość jest przeznaczona do noramlnych PC czy może do serwerów ?? i niewiem co z nią zrobić jest to kość infineon 1gb, pc-3200 184 PIN 3.2 GB/s 400Mhz 2.5V - Napięcie operacyjne Pamięć DDR High Density (128x64) Non-ECC, Non-Parity Unbuffered Mam płyte abita nf7 ale jak wkładam kość to mi niewykrywa jej, u kumpla na nowym kompie tez więc kumpel poszperał na forach i powiedział mi że mogą to byś ramy do serwerów ( ale co to za różnica ) Więc kompletnie juz niewiem czy pamięć jest padnięta czy poprostu dobra ale bezużyteczna w moim przypadku proszę o pomoc :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Pamieci do serwerow to ecc. Jesli mobo obsluguje kosci 1gb i nie wykrywa na roznych mobo to raczej kropnieta. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 pamięć jest High Density, żadna płyta nforce2 nie obsłuzy tej pamięci, nie chce mi się grzebać, ale NF3 i NF4 powinny obsługiwać ... nie wiem jak z kt800/880... przetestuj na jakimś naprawdę nowym kompie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 NF4 obsługuje kości nawet z ECC :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 pamięć jest High Density, żadna płyta nforce2 nie obsłuzy tej pamięci, nie chce mi się grzebać, ale NF3 i NF4 powinny obsługiwać ... nie wiem jak z kt800/880... przetestuj na jakimś naprawdę nowym kompie... a tak z ciekawości - co to za rodzaj pamięci High Density ? Do czego służy ? szukałem na ten temat i nie znazałem. sorki za OT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...