Dj. Gargamel Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Mam kłopot z wiatrakiem od tego titana jest on osadzony na radiatorze z FOPa 38 no wpada w straszne wibracje. Odizolowałem go uszczelka od radiatora bo myslalem ze on trzesie nim :) ale okazalo sie ze to chyba lopatki wzgledem obudowy wiatraka. Co zrobic dalem juz kapke oliwy do srodka, moze niedlugo kupie spowalniacz wiatraka bo on zasuwa jakies 6200 obr ale nie chce tez aby temp mi skoczyla.Doradzcie cos 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 ...bo on zasuwa jakies 6200 obr ale nie chce tez aby temp mi skoczyla... najpierw sprawdz czy cos go nie zaslania (zasilacz czy cos) - bo on powinien miec cos kolo 5000rpm - wiecej niz 6000 to lomot jak przy Delcie :( jedyne co moge doradzic to zrobic taka przejsciowke 60/80 i dac wentylator 80x80x25 - bedzie ciszej (bo mniejsze obroty) i powinno byc wydajniej (bo okolo 50% wiekszy przeplyw powietrza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...