Skocz do zawartości
koteq

P5ld2 Deluxe

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie! Płyta P5LD2 deluxe obsługuje pamięci dual chanel, czy wiec moge do niej podlaczyc bezproblemu jedna kosc ramu?? Prosze o wyrozumialosc gdyz nie zabardzo sie znam na pamieciach ;)

Ta płyta także po podkręceniu podczas resetowania wyłącza się na 2-3 sekundy i włącza - taki dłuuuuugi reset. Także weź to pod uwage jeżeli podkręcasz. Moim zdaniem takie zachowanie może zaszkodzić komponentom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie z innej beczki, ile gniazd do podłączenia wentylatorów (np. dodatkowe chłodzenie chipsetu, wentulatorki w obudowie) ma ta karta, właściwie chodzi mi o P5LD2 niedeluxe ale podejrzewam ze jesli o to chodzi plyty te nie różnią się :) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie z innej beczki, ile gniazd do podłączenia wentylatorów (np. dodatkowe chłodzenie chipsetu, wentulatorki w obudowie) ma ta karta, właściwie chodzi mi o P5LD2 niedeluxe ale podejrzewam ze jesli o to chodzi plyty te nie różnią się :) ??

4 gniazda zasilania wentylatorów. Różnią się i to dosyć znacznie: P5LD2 Deluxe posiada: SLI, dźwięk Dolby Prologic II (między innymi), kontroler Fire Wire - a P5LD2 w/w nie posiada.

Edytowane przez vojt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 gniazda zasilania wentylatorów. Różnią się i to dosyć znacznie: P5LD2 Deluxe posiada: SLI, dźwięk Dolby Prologic II (między innymi), kontroler Fire Wire - a P5LD2 w/w nie posiada.

czytaj ze zrozumieniem, chodziło mi o to ze wersje tej płyty nie róznia sie jezeli o to (ilość gnazd zasilajacych wentylatory) chodzi :) bo ze róznia sie wyposażeniem itd to wiem :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

welyk - masz rację.

Wracając do SLI (lub nie) na tej płycie. W wyposażeniu dołączonym do tej płyty jest mostek SLI (po co ?), druga sprawa to opis płyty w sklepie Komputronika (obsługa technologii SLI / CrossFire:tak):

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19510

Niestety nie mam na razie możliwości sprawdzenia tego, ale niedługo sprawdzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie nabylem p5ld2 deluxe :) posiada ona dwa zlacza pci express 16x i jest mozliwosc podlaczenia dwoch graf ;) a dolaczony mostek SLI jest po to zeby polaczyc ze soba te dwie grafy :) oczywiscie grafy musza obslugiwac SLI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi