Skocz do zawartości
s0lid

Pro Evolution Soccer 6 (Winning Eleven 10)

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś po raz pierwszy od chyba tygodnia załączyłem PESa - efekt - 3 mecze - 2 na remis - 1 w plecy :mur:

Poprostu zaraz wyjde z siebie jeszcze w życiu nie miałem takich problemów ze strzeleniem bramki i wogóle z rozegraniem akcji.

Szczerze mówiąc to nawet odechciewa mi się grać momentami - zawodnicy podają tak strasznie ch**owo, że wyprowadzają mnie z równowagi. Jeśli jakimś cudem uda mi się strzelić bramkę to komp i tak z czasem wyrównuje bo oczywiście moje "gwiazdy" kondycji mają na 40 minut (sick!).

Szykuje się drugi sezon w drugiej lidze. Nie wiem kiedy znowu zagram. Póki co chyba mi wystarczy ML na kilka dni.

Wole chyba pograć z kumplem normalnymi zawodnikami.

Nie wiem w poprzednich PESach jakoś szło grać tymi defaultowymi ciotami z ML - tutaj albo ja zapomniałem jak się gra albo rzeczywiście coś jest nie tak.

pozdr dla pesowców

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie zawsze rada było ustawienie formacji z zageszczonym srodkiem pola i dlugie rozgrywanie pilki na malej przestrzeni. wtedy mozna latwiej wejsc do bramki tymi geniuszami, bo o strzalach z dystansu mozna pomarzyc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde... 21 dni roboczych mam czekać na pada :-/ od 11 listopada... do... a nieważne... idę się wieszać... ewentualnie przyjmę dobrego pada za free :] mile widziany Dual shock 2 + przejściówka :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde... 21 dni roboczych mam czekać na pada :-/ od 11 listopada... do... a nieważne... idę się wieszać... ewentualnie przyjmę dobrego pada za free :] mile widziany Dual shock 2 + przejściówka :]

Hmm... przejściówka - czyli komp ? No to masz klawiaturę przecież :))))

Co do gry, przyglądaliście się może faulom w powtórkach ? Ja chyba zacznę, bo czasami aż mi się chce sędziego zwyzywać, że gwizdnął faul gdy nawet nie mógłbym sięgnąć rywala... Oczywiście nie twierdzę, że sędzia oszukuje albo animacja jest zwalona - ot jestem ślepy pewnie...

Natomiast denerwujące jest, że każdy (no 80-90%) wślizg od tyłu, gdy trafi się w piłkę, kończy się faulem... toż tak sędzoiwano z pięć lat temu, a nie dziś...

No i jedno wkurza - bark w bark z obrońcą, ale piłka jeszcze nie stracona, ratuję się błyskawicznym podaniem, przy czym zawodnik się wywraca czyli jest to jakby podanie wślizgiem. Piłka jest moja, nie trafiam w nogi rywala - oczywiście sędzia gwiżdże faul...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazdy ma jakies problemy z PESem hehe. Ja tez mam czasami. ;] Czasem normalnie nie idzie bramki strzelic. Napieram po kilkanascie strzalow z dystansu, paru metrow i nic nie wchodzi. Tak jakby zawodnicy w ogole zapomnieli jak sie strzela. Ostatnio gralem 11 na 10 i ni w pyte nie moglem im bramki strzelic. :mur: Zaczalem juz grac czterema napastnikami i nic (albo brakarz jakims cudem wybronil lub pilka poszybowala kolo slupka lub nad poprzeczka). I najdziwniejsze jest to, ze problemy z wygrana najczesciej zdarzaja sie ze slaba druzyna. :blink: Do tego wkurza mnie czasami, ze sedzia nie gwizdze fauli jak mnie przeciwnik nieprzepisowo atakuje. W PESie 5 sedzia byl zbyt drobiazgowy, a tutaj troche za czesto puszcza gre. :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe jak sie czyta, to nie tylko ja mam takie problemy. ;]

Pozostaje mi juz gra tylko ze znajomymi, bo z kompem mozna sie ostro zirytowac... ostatnio gralem meczyka z cpu i zdobycie bramki stwarzalo identyczny klopot w jedenastu i... osmiu (3 czerwone kartki napastnikow, akt desperacji :lol2: ), nie odczuwalem zadnej roznicy. :D

Ehh ja juz czekam na nowa odslone...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla wszystkich co oczekuja superpatcha mam dobra wiadomosc. Niedlugo bedzie wydany EVOLUTION-Patch. ;]

A oto co w nim znajdziemy:

Feel the Evolution

The hole team of Superpatch 4 has come together again and is working on a new Patch. Team works under another name to commit PES a new glamour. Step by step we go forward the reach the maximum of reality for our favourite game, like Evolution. Don’t miss the great atmosphere, love for details and to the game, which we inserted to Superpatch 4. Who think the Evolution Patch will be a simple SP4 Update (like EA do it year for year), is wrong, so we work on something new. Following you can find the details. Changes can be made.

New Superpatch 4 Optionfile

We count on the positive response for the old Optionfile (which based on Watsons) and will edit them in special cases, like Diego of Werder Bremen.

Back to Bundesliga

The german Bundesliga is back and will replace the Eredivision

Rescue the netherlands

The three most wanted teams of the netherlands (Ajax, PSV und Feyenoord) will be in the game, because they find their new home in Others B

Champions League

Play with all Champions League Teams. As speacial Greetings to our neighbours Red Bull Salzburg (Austria) and FC Zürich (Switzerland) will be insert too.

Clean Masterleague

Stop mixed Master Leagues. Celtic and other teams will never destroy your titledreams again. Play with a clean english, german, french or spanish league, because 6 second league teams will be insert in Others C.

Germany: 1. FC Köln, MSV Duisburg, 1. FC Kaiserslautern, TSV 1860 München, Karlsruher SC and Hansa Rostock

England: West Bromwich Albion, Sunderland AFC, Cardiff, Preston, Burnley and Birmingham.

France: Ajaccio, Metz, Caen, Strassbourg, Le Havre and Berrichonne

Italy: Lecce US, Genua, Neapel, Piacenza and Bologna (Juventus is already in the game)

Spain: Alaves, Malaga, Cadiz, Xerez, Murcia and Albacete

Online playable

If the necessary program is released, the patch will be playable in Online Modus.

Cross Over System

So it stands on Konamis Website and this system we want to recover. Due to confessed PS2 Patchers it is still possible to play against PS2 Users.

New kits

As far as possible all teams will have the original kits.

New stadiums

Play PES6 in the most wanted PES5 stadiums

New faces

As far as possible with the maximum number of faces

New Boots

Of course with new footgear

New balls

Not for the players, but for the game

New graphics

Also new menugraphics will be insert

1 – 2 – 3 chant now

The atmosphere of the stadiums direct in your soundsystem, it seems so. New chants, which were cutted out of games, will bring you the heat to your home. Also the reaction of the crowd will be ovework with new smooth ones.

Let the music in your soul

Meeting the tracklist of SP4 and many new songs. No simple 1:1 songconverting, instead of that we produce new mixes.

* = At first without engagement

Odpowiedz jednego z tworcow patcha mowi nam, ze patch juz prawie zostal skonczony:

Sorry guys for beeing away for this long time. We are working on the last steps to finish it.

Following Files are ready:

0_sound

language_text (e_text,g_text...)

0_text

stadium server

ballpack

Following files are up to X%

language_sound (98%, only some little things missing for e_sound)

kitserver (some foreign Other C Teams missing like Murcia and others, perhaps somebody has some, so please contact me)

Optionfile (99%, Sunderland will be edit today or tomorrow at the latest. Than two guys have a look on Anderlecht and Cologne, so it will be ready soon)

We've got a Beta Version of the faceserver, so we started to work on the faces last monday.

Sorry, but i don't want to give an exact release date, because we want to go a new way for installation (you don't know how many users are to stupid to make "Copy - Paste"). Also we want to integrate a manager to switch between Online and Offline Version, because it isn't possible to change the online database at the moment.

For that we want to use this manager, so you have the kits,stadiums, faces, music, boots, balls, chants online. Tommsen has written a new pes6.exe to have the correct chants and team names for online gaming.

I hope, this are enough information at the moment ;)

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla wszystkich co oczekuja superpatcha mam dobra wiadomosc. Niedlugo bedzie wydany EVOLUTION-Patch. ;]

A oto co w nim znajdziemy:

Odpowiedz jednego z tworcow patcha mowi nam, ze patch juz prawie zostal skonczony:

W końcu dotarły do nas dobre wieści :plum:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie (bo Panie tu chyba nie piszą) mam bardzo wk...... problem, często po 1 połowie ekran po prostu robi się czarny i tyle mam z meczu. Strasznie wkurzające zwłaszcza jak strzelę kilka bramek mocnemu przeciwnikowi... Nie wiecie co może być przyczyną albo jak to zwalczyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udalo mi sie strzelic niezla bramke (prawie z polowy) Gerrardem wiec sie nia pochwale. :) :rolleyes: :D Valdez byl bez szans. :lol2:

Ja taką... straciłem :lol: Ronaldinho mi strzelił - no właściwie nie mi, tylko bramkarzowi, który wolal stać i patrzeć na piłkę niczym Kuszczak B-)

PS Czy w którejkolwiek z części PES'a albo FIFY sędziowie gwiżdżą zagrania ręką ? Bo w nowym PESie przyjmowanie piłki ręką jest na porządku dziennym i wszystko dla sędziego w grze jest ok, a jak jest w innych piłkach to nie pamiętam ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS Czy w którejkolwiek z części PES'a albo FIFY sędziowie gwiżdżą zagrania ręką ? Bo w nowym PESie przyjmowanie piłki ręką jest na porządku dziennym i wszystko dla sędziego w grze jest ok, a jak jest w innych piłkach to nie pamiętam ?

Wydaje mi sie, ze w nowym pesie sedzia gwizdze zagrania reka. Czasem mi sie zdarza podczas rzutu roznego zagrac pilke reka i sedzia gwizdze faul. ;] Powtorek takich zagran niestety nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w trójce sędzia gwizdał każde zagranie ręką :)

od tamtej części częstotliwośc wychwytywania tego typu przewinień IMO systematycznie spada :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udalo mi sie strzelic niezla bramke (prawie z polowy) Gerrardem wiec sie nia pochwale. :) :rolleyes: :D Valdez byl bez szans. :lol2:

No no, piękna brameczka..

Co do PESa to tak jak napisali koledzy wyżej zagrania ręką się zdarzają jednak nie zawsze są odgwizdywane. Podczas gdy sędzia zareaguje na takie zagranie można zauważyć jak zawodnicy drużyny przeciwnej pokazują „rękę”. Szkoda tylko, że w takim przypadku nie można zobaczyć powtórki…

Co do FIFY tego to nie wiem... :wink: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przerobiem troche dwa loga stacji telewizyjnej. ;] Moze ktos jest zainteresowany. ;)

Polsat Sport ze zmieniona strzaleczka:

Dołączona grafika

Link -> http://files.filefront.com//;6314199;;/

Fox Sports tez ze zmieniona strzaleczka:

Dołączona grafika

Link --> http://files.filefront.com//;6314183;;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raz na jakis czas gwizdza te reki ale co najdziwniejsze ,gwizdza wtedy gdy tej reki nie widac wlasciwie , natomiast przy czasami ordynarnych rekach gwizdek milczy.

Ja mam pytanie dotyczace pucharow w karierze. Zajalem 3 miejsce w lidze i gram teraz w eliminacjach.A gdybym zajal pierwsze lub drugie to zaczynam dopiero od fazy pucharowej? i w pierwszej czesci sezonu w ogole nie ma meczy pucharowych?.Troche to bez sensu by bylo bo przeciez kazdy mecz to wzrost umiejetnosci graczy , pozatym zdobywajac 1 badz 2 miejsce teoretycznie moznaby zakonczyc puchar na 2 meczach.W ogole te puchary lekko z.[ciach!]e sa.Nie wiem dlaczego nie ma tam systemu jaki obowiazuje w Lidze Mistrzow i Uefie.Czy licencja oprocz nazwy obejmuje takze system rozgrywek i dlatego konami poszlo na takie udziwnienia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa mecze pucharowe w pierwszej czesci sezonu tylko zaczynaja sie troche pozniej. ;) Jak zdobedziesz mistrzostwo lub wicemistrzostwo to grasz w grupie w LM i minimalnie jest przed toba szesc spotkan. Pozniej jest od razu cwiercfinal bo grup jest tylko cztery. Byc moze w nadchodzacym patchu bedzie to zmienione. Zobaczy sie ja wyjdzie. ;]

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawił się Kitserver 6.3.0

Wprowadza on dwie bardzo istotne zmiany:

Pierwszą z nich jest wsparcie dla strojów HD (High Definition).

Przykładowy kits wysokiej rozdzielczości

Drugą - być może znacznie ważniejszą - nowością jest długo oczekiwany Face/Hairserver. Od tej pory mamy możliwość przyporządkowywania każdemu (!) zawodnikowi w grze jego własnej, unikalnej tekstury twarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawił się Kitserver 6.3.0

Wprowadza on dwie bardzo istotne zmiany:

Pierwszą z nich jest wsparcie dla strojów HD (High Definition).

Przykładowy kits wysokiej rozdzielczości

Drugą - być może znacznie ważniejszą - nowością jest długo oczekiwany Face/Hairserver. Od tej pory mamy możliwość przyporządkowywania każdemu (!) zawodnikowi w grze jego własnej, unikalnej tekstury twarzy.

heh stroje w HD :blink: w d.up.ach im się chyba poprzewracało :D Już widzę tą różnicę podczas gry.

Na zbliżeniach może i owszem będzie coś lepiej no ale bez przesady.

Na prawdziwe HD trzeba IMO poczekać do kolejnej odsłony pesa - na x360 i ps3

edit:

literoofka ;)

Edytowane przez EXO3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał ktoś taki problem ?

Mam podpiętego pada no i cały czas na nim gram ale chce zagrać z moim bratem który uważa że FIFA 07 jest lepsza <buhaha> ta śmiech na sali no ale co takiemu komuś można powiedzieć skoro uważa tak i koniec... No ale nie możemy się zmierzyć :/ bo jak jest podpiety pad to mozna grac tylko padem.. i nie da sie zmienić na pad i klawiature w PES 5 nie było tego problemu :/ nie wiem co jest grane a na dokopaniu mu do d.... bardzo mi zależy bo w fife uczyć grać mi się nie chce .. Pozdrawiam ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgralem nowego kitservera, moge zmieniac stadiony, stroje, ale nie moge zmieniac pilek, tzn. klikajac 'b i v' nic sie nie dzieje... pilki sa na 100% w dobrym katalogu, poza tym bylo juz tam kilka przed wgraniem nowych. Ma ktos jakis pomysl ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgralem nowego kitservera, moge zmieniac stadiony, stroje, ale nie moge zmieniac pilek, tzn. klikajac 'b i v' nic sie nie dzieje... pilki sa na 100% w dobrym katalogu, poza tym bylo juz tam kilka przed wgraniem nowych. Ma ktos jakis pomysl ?

też wgrałem nowego kitserwer i piłki zmieniam za pomocą klawiatury 8,9,0

czyli tak samo jak stadiony

Miał ktoś taki problem ?

Mam podpiętego pada no i cały czas na nim gram ale chce zagrać z moim bratem który uważa że FIFA 07 jest lepsza <buhaha> ta śmiech na sali no ale co takiemu komuś można powiedzieć skoro uważa tak i koniec... No ale nie możemy się zmierzyć :/ bo jak jest podpiety pad to mozna grac tylko padem.. i nie da sie zmienić na pad i klawiature w PES 5 nie było tego problemu :/ nie wiem co jest grane a na dokopaniu mu do d.... bardzo mi zależy bo w fife uczyć grać mi się nie chce .. Pozdrawiam ...

zanim uruchomisz gre wejdz w konami - PES 6- setting i pada ustaw jako player 3 lub player 4

jak miałem player 1 lub player 2 to klawiatura nie chodziła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał ktoś taki problem ?

W settings w zakładce Klawiatura ustaw klawisze do klawiatury, w zakładce Player1 gdzie ustawiasz rodzaj kontrolera zostaw puste miejsce ( tzn.powinno być tak "--" ), natomiast w zakładce Player2 ustaw pada.

Spróbuj klawiszy 9,0 a jak nie to klawiatury numerycznej ( u mnie w PESie numeryczna działa po wyłączeniu CapsLocka).

EDIT:

@danywatt uprzedziłeś mnie ;-)

Edytowane przez Cortezon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos sie namieszalo, moze przez to, ze wrzucilem nowego kit servera na starego, wszystko zainstalowalem od nowa i smiga. ;]

Tylko mam w bundeslidze same zespoly no-name z 0 skillem, chyba powinny sie pozamieniac na prawidlowe, bo widze w kitserverze jakis folder z bundesliga i klubami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos sie namieszalo, moze przez to, ze wrzucilem nowego kit servera na starego, wszystko zainstalowalem od nowa i smiga. ;]

Tylko mam w bundeslidze same zespoly no-name z 0 skillem, chyba powinny sie pozamieniac na prawidlowe, bo widze w kitserverze jakis folder z bundesliga i klubami ?

Folder Bundesliga w kitserwerze jest odpowiedzialny tylko za stroje. ;] Twoj problem polega na tym, ze nie masz odpowiedniego OF. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

działa wam w tym nowym kitserverze stadium server? Bo mi chyba nie, wczesniej go nie używałem, może nie umiem... Dodałem sobie tam stadion Nou Camp i nie lata, nawet te które już były w standardzie też nie działają. Przy wyborze koszulek powinien być taki mały obrazek stadionu na dole (wg. manuala) a u mnie nic nie ma i nie moge wybierać nic poza koszulkami. Any ideas?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi