Santi Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) działa wam w tym nowym kitserverze stadium server? Bo mi chyba nie, wczesniej go nie używałem, może nie umiem... Dodałem sobie tam stadion Nou Camp i nie lata, nawet te które już były w standardzie też nie działają. Przy wyborze koszulek powinien być taki mały obrazek stadionu na dole (wg. manuala) a u mnie nic nie ma i nie moge wybierać nic poza koszulkami. Any ideas? Pewnie, ze dziala. Pomiedzy serwerami przelaczasz sie klawiszami Page Up, Page Down lub startem w padzie. ;) Edytowane 8 Grudnia 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Folder Bundesliga w kitserwerze jest odpowiedzialny tylko za stroje. ;] Twoj problem polega na tym, ze nie masz odpowiedniego OF. ;) Mam wgrany ten option file niby poprawiajacy gameplay, wiec chyba nie bardzo moge wgrac tamten. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Pewnie, ze dziala. Pomiedzy serwerami przelaczasz sie klawiszami Page Up, Page Down lub startem w padzie. ;)o ja głupi :oops: Dzięki Santi. Czemu ja o tym nie wiedziałem? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) Mam wgrany ten option file niby poprawiajacy gameplay, wiec chyba nie bardzo moge wgrac tamten. ;]No raczej nie. ;] Jak to sie mowi cos za cos. ;) Mnie akurat Bundesliga za bardzo nie podnieca dlatego uzywam OF'a tego co Ty (poprawiajacego gameplay'a). ;] OMG takie stroje to full wypas. :blink: B-) Czekam na paczuszke ze strojami HD. ;] Ciekawe tylko czy moj sprzet to pociagnie. :lol2: Edytowane 8 Grudnia 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ba-M-bo Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 a ja se czekam na superpatcha, ciekaw jestem kiedy wyjdzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 o ja głupi :oops: Dzięki Santi. Czemu ja o tym nie wiedziałem? :) Moze nie czytales faq z pierwszej strony. ;] No raczej nie. ;] Jak to sie mowi cos za cos. ;) Mnie akurat Bundesliga za bardzo nie podnieca dlatego uzywam OF'a tego co Ty (poprawiajacego gameplay'a). ;] OMG takie stroje to full wypas. :blink: B-) http://xs209.xs.to/xs209/06471/liverpool_pes6_preview.png http://xs110.xs.to/xs110/06494/Adidas_HD_GK_Template_2048.png Czekam na paczuszke ze strojami HD. ;] Ciekawe tylko czy moj sprzet to pociagnie. :lol2: Jest w ogole jakis program do edytowania option file'a ? Mozan by edytowac ten nasz OF z gameplayem i wtloczyc te ustawienia odnosnie bundesligi, ja tez za nia nie przepadam, ale tak jakos to nie profesjonalnie wyglada. :lol2: Co do strojow to syca palke. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 ath - masz tu nowa paczke z gameplay'ami od Chimps'a. ;] http://fpad.filefront.com/?http://files.fi...;/fileinfo.html Bundesliga jest w nich i mozna sobie wybrac OFa z szybsza lub wolniejsza gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Moze nie czytales faq z pierwszej strony. ;]Przyznaje się bez bicia, że nie specjalnie. No to muszę nadrobić :D Narazie rzuciłem okiem i już rozwiązałem problem z bandami. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Mam wgrany ten option file niby poprawiajacy gameplay, wiec chyba nie bardzo moge wgrac tamten. ;] No raczej nie. ;] Jak to sie mowi cos za cos. ;) Mnie akurat Bundesliga za bardzo nie podnieca dlatego uzywam OF'a tego co Ty (poprawiajacego gameplay'a). ;] Powiedzcie czy różnica w grze na tym OFie jest odczuwalna i czym tak naprawdę się różni. Bo przyznam się, że go nie sprawdzałem :oops: i nie wiem czy warto.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Wiesz co, teraz to juz sam nie wiem, czy cos daje... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Powiedzcie czy różnica w grze na tym OFie jest odczuwalna i czym tak naprawdę się różni. Bo przyznam się, że go nie sprawdzałem :oops: i nie wiem czy warto..Dla mnie roznica w grze jest. Strzaly juz tak czesto nie leca w 'niebo', bramkarze lepiej sie zachowuja i przyjemniej sie atakuje (choc to w duzej mierze zalezy od taktyki). Proponuje bys sobie wgral tego OFa i sam sie przekonasz czy lepiej sie gra. Jak Ci nie przypasi to wrocisz do starego robiac wczesniej jego backup. ;) EDIT Troche strojow w HD. ;) http://www.pesforum.de/showthread.php?t=47961 Edytowane 9 Grudnia 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Hej, pytanie... Sympatycznie mi się grało w PESa na poprzedniej wingrozie (2K3 Server x86). Reinstall systemu, teraz W2K3 x64, reinstall PESa - efekt: brak dźwięku. Wcześniej, na poprzednim Win, było ok. Wszędzie indziej działa, w innych grach również, jedynie problem z pesem. Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Moze zmien stery do dzwieku. ;] Santi wiesz moze, kiedy wychodzi ta paka ze strojami hd ? ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 U kumpla migracja z winxp na w2k3 x86 sp1 - ta sama sytuacja :| Bardzo ciekawe. Nie może być wina w2k3, bo wczesniej u mnie działało ok, więc może sp1? Ale czemu, kurde... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Santi wiesz moze, kiedy wychodzi ta paka ze strojami hd ? ^_^Nie wiem. :-| Pewnie niedlugo wyjdzie, ja na razie posciagalem sobie stroje z tego niemieckiego forum. Na szczescie dodali juz stroje Interu, bo ta druzyna gram. ;] Porownanie stroju zwyklego z HD. Tych z 'czystej' gry nawet nie ma co dawac do porownania bo to zenada jest. ;] vs. Imo KONAMI powinno zaangazowac takich ludzi jak Juce do tworzenia nowej wersji PESa. Gra od poczatku by wygladala o niebo lepiej bez koniecznosci paczowania. :P Moj sklad. :D Zrobilem z Adriano -> Santiego. ;] Nawet komentator wymawia dobrze mojego nicka. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Ja kiedys grajac lige w fifie 2001 dodalem swojego nicka do skladu juve i tak gralem sobie, widze nie tylko ja lubie sie wczuwac. :lol2: Mozesz tak na szybko napisac, skad pobrac i jak wgrac te nowe sukienki, wiem tyle, ze z tego niemieckiego forum. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Tutaj masz linka http://www.pesforum.de/showthread.php?t=47961. Wszystkie stroje trzeba sciagac pojedynczo niestety (linki masz w pierwszym poscie do wszystkich na razie dostepnych). :-| Stroje zamieniasz ze starymi w Kitserwerze. Na przyklad u mnie sciezka dostepowa do Interu wyglada tak E:\Gry\PES6\kitserver\GDB\uni\Serie A\Inter. ;] Aha moze zaistniec maly problem (stroj zalozony w polowie na przod i tyl) Wtedy nalezy w pliku config.txt z danym 'zle zalozonym' strojem wpisac w pozycji model wartosc 0, a w collar wpisac no. ;) Edytowane 9 Grudnia 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Nowy stroj arsenalu - lamparcik. :D Wrzucilem po prostu jeden plik, podmieniajac go ze starym nazwami i taki cos wyszlo. Poczekam na finalnego kitservera z zestawem nowych ubranek. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Niezly stroj Ci wyszedl. :lol2: Zawsze to jakas odmiana zagrac w nietypowym ubranku. ;]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Dobrze, że nie mają różowych sukienek :lol: :lol: W końcu równouprawnienie :lol2: Czy wgranie zmodyfikowanego option file'a nie przeszkadza w ładowaniu save'ów zapisanych przy oryginalnym optionfile'u ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Czy wgranie zmodyfikowanego option file'a nie przeszkadza w ładowaniu save'ów zapisanych przy oryginalnym optionfile'u ???Nie. Przynajmniej ja nie mialem z tym zadnych problemow. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Wgralem tego OF z obsluga bundes ligi co polecales Santi i wszystko smiga. ;] Wgralem oczywiscie ta szybsza wersje, bo nie lubie slamazarnych akcji w stylu slow montion. :D Ogolnie strzelajac lekko dziobne w klawisz i wychodza ladne strzaly, nie w niebo i kosmos. ;] W sumie nie wiem po co jest ta sila strzalu, skoro dojechanie np. do 1/3 paska konczy sie w 90% pionowa torpeda. Moze, gdy wystawiamy sobie pilke do strzalu warto tego uzywac. Na zakonczenie filmik z serii: 'najwspanialsze' parady bramkarzy. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Co do strzalow to wszystko zalezy od pozycji w jakiej sie znajdujesz. Jak wypuscisz sobie pilke to przytrzymujesz przycisk strzalu dosc dlugo (przynajmniej 3/4 paska) i leci petarda. ;] Warto tez dluzej przytrzymac [] gdzy odbijemy w bok gubiac obronce. ;) Ja mialem takie zderzenie bramkarza ze slupkiem po ktorym stracil on swiadomosc i myslal, ze znajduje sie w pobliskiej toalecie. :lol2: Tylko poprzeczka, a szkoda. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Akcja z bramkarzem - pr0. :lol2: No to lecimy dalej. ;] "Zdrajca". ;] "Podrecznikowa akcja". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ichi1 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 W jaki sposob OF moze poprawiac gre bo za bardoz tego nie czaje?Czy to nie jest zwykle podniesienie grajkom statystyk by lepiej podawali/strzelali itp? Wgram sobie go ale mam nadzieje ze nie bedzie latalo 20 sterydow z dopalaczem;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 W jaki sposob OF moze poprawiac gre bo za bardoz tego nie czaje?Czy to nie jest zwykle podniesienie grajkom statystyk by lepiej podawali/strzelali itp? Wgram sobie go ale mam nadzieje ze nie bedzie latalo 20 sterydow z dopalaczem;) Oczywiscie chodzi glownie o zmiane statystyk 'grajkom', ewentualnie taktyk. ;] Tylko nie na zasadzie by robic z nich super gwiazdy itd., ale w taki sposob by gra byla przyjemniejsza/plynniesza etc. Jak wgrasz sobie tego OFa to przekonasz sie, ze nie biega 22 'sterydow' za pilka. ;] BTW wysylalem Chimps'owi polskiego OFa by go przerobil. Mam nadzieje, ze zrobi go niedlugo. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Chłopaki ! Zdradzi mi ktoś dlaczego jak wgrywam któregoś z zmodowanych OFów to po włączeniu gry i pojawieniu się napisu "OF loaded" mam czarny ekran i nic więcej... ? A druga sprawa to... Pes6 nie jest jakis zbyt wymagajacy więc gram w 1600x1200 detale na max, klatek w grze jest 50-60, a jednak na niektórych boiskach gdy fps są przy dolnej granicy (50-55) gra się lekko przycina ? Nie jest płynna ? AA i anizo na off. Próbowałem troche sterów, ale nic to nie pomogło... zna ktos przyczyne ? Z góry dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Kitserver 6.3.1 Z folderem GDB i 'samplami' http://files.filefront.com//;6333790;;/ mirror: http://www.speedyshare.com/150317919.html Bez folderu GDB http://files.filefront.com//;6333796;;/ mirrory: http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=7957 http://www.speedyshare.com/332788149.html Świder - na jakiej wersji grasz? Bo moze masz zainstalowanego tego patcha polskiego i dlatego tak sie dzieje? Co do FPS'ow to u siebie tez zauwazylem to zjawisko. Co prawda u mnie wahania FPSow sa duzo wieksze i jak framerate spadl na przyklad do 40 to zauwazalne jest 'rwanie'. Teoretycznie powinna byc zachowana plynnosc, a nie byla. Jedyny wniosek jaki mi sie nasuwa to taki, ze PES potrzebuje stalego framerate 60FPS by gra plywala. EDIT Przypomnialo mi sie cos. Kiedys gra przestala mi sie odpalac w rozdzialce w jakiej gram na codzien (1680x1050) - black screen. Po zmniejszeniu rozdzielczosci gra sie normalnie odpalila lecz po ponownym wybraniu 1680x1050 znow zonk. Wywalilem caly folder Konami i stworzylem od nowa profil i wszystko wrocilo do normy. :blink: Dziwne, ale prawdziwe. :P Edytowane 10 Grudnia 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ichi1 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 najlepiej tak dostosowac rozdzialke/detale by podczas gry bylo stale 60 , u mnie juz przy lekkich wahaniach troche przycina. Santi - jak wgram tego ofa to bede mial zmiany w karierze? - czy wszystkie statystyki przynajmniej moich grajkow pozostana bez zmian? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 najlepiej tak dostosowac rozdzialke/detale by podczas gry bylo stale 60 , u mnie juz przy lekkich wahaniach troche przycina. Santi - jak wgram tego ofa to bede mial zmiany w karierze? - czy wszystkie statystyki przynajmniej moich grajkow pozostana bez zmian? Jak nie tworzyles swoich grajkow to wszystko powinno byc ok. ;] Chimps Tweaked Gameplay OF 3.1 (Multi National) http://files.filefront.com/Chimps_V31_Mult...;/fileinfo.html Jest juz polska wersja OFa. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...