Skocz do zawartości
s0lid

Pro Evolution Soccer 6 (Winning Eleven 10)

Rekomendowane odpowiedzi

działa wam w tym nowym kitserverze stadium server? Bo mi chyba nie, wczesniej go nie używałem, może nie umiem... Dodałem sobie tam stadion Nou Camp i nie lata, nawet te które już były w standardzie też nie działają. Przy wyborze koszulek powinien być taki mały obrazek stadionu na dole (wg. manuala) a u mnie nic nie ma i nie moge wybierać nic poza koszulkami. Any ideas?

Pewnie, ze dziala. Pomiedzy serwerami przelaczasz sie klawiszami Page Up, Page Down lub startem w padzie. ;)

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Folder Bundesliga w kitserwerze jest odpowiedzialny tylko za stroje. ;] Twoj problem polega na tym, ze nie masz odpowiedniego OF. ;)

Mam wgrany ten option file niby poprawiajacy gameplay, wiec chyba nie bardzo moge wgrac tamten. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wgrany ten option file niby poprawiajacy gameplay, wiec chyba nie bardzo moge wgrac tamten. ;]

No raczej nie. ;] Jak to sie mowi cos za cos. ;) Mnie akurat Bundesliga za bardzo nie podnieca dlatego uzywam OF'a tego co Ty (poprawiajacego gameplay'a). ;]

OMG takie stroje to full wypas. :blink: B-)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Czekam na paczuszke ze strojami HD. ;] Ciekawe tylko czy moj sprzet to pociagnie. :lol2:

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ja głupi :oops: Dzięki Santi. Czemu ja o tym nie wiedziałem? :)

Moze nie czytales faq z pierwszej strony. ;]

No raczej nie. ;] Jak to sie mowi cos za cos. ;) Mnie akurat Bundesliga za bardzo nie podnieca dlatego uzywam OF'a tego co Ty (poprawiajacego gameplay'a). ;]

OMG takie stroje to full wypas. :blink: B-)

http://xs209.xs.to/xs209/06471/liverpool_pes6_preview.png

http://xs110.xs.to/xs110/06494/Adidas_HD_GK_Template_2048.png

Czekam na paczuszke ze strojami HD. ;] Ciekawe tylko czy moj sprzet to pociagnie. :lol2:

Jest w ogole jakis program do edytowania option file'a ? Mozan by edytowac ten nasz OF z gameplayem i wtloczyc te ustawienia odnosnie bundesligi, ja tez za nia nie przepadam, ale tak jakos to nie profesjonalnie wyglada. :lol2:

Co do strojow to syca palke. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie czy różnica w grze na tym OFie jest odczuwalna i czym tak naprawdę się różni. Bo przyznam się, że go nie sprawdzałem :oops: i nie wiem czy warto..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie czy różnica w grze na tym OFie jest odczuwalna i czym tak naprawdę się różni. Bo przyznam się, że go nie sprawdzałem :oops: i nie wiem czy warto..

Dla mnie roznica w grze jest. Strzaly juz tak czesto nie leca w 'niebo', bramkarze lepiej sie zachowuja i przyjemniej sie atakuje (choc to w duzej mierze zalezy od taktyki). Proponuje bys sobie wgral tego OFa i sam sie przekonasz czy lepiej sie gra. Jak Ci nie przypasi to wrocisz do starego robiac wczesniej jego backup. ;)

EDIT

Troche strojow w HD. ;)

http://www.pesforum.de/showthread.php?t=47961

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, pytanie... Sympatycznie mi się grało w PESa na poprzedniej wingrozie (2K3 Server x86). Reinstall systemu, teraz W2K3 x64, reinstall PESa - efekt: brak dźwięku. Wcześniej, na poprzednim Win, było ok. Wszędzie indziej działa, w innych grach również, jedynie problem z pesem. Jakieś pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Santi wiesz moze, kiedy wychodzi ta paka ze strojami hd ? ^_^

Nie wiem. :-| Pewnie niedlugo wyjdzie, ja na razie posciagalem sobie stroje z tego niemieckiego forum. Na szczescie dodali juz stroje Interu, bo ta druzyna gram. ;]

Porownanie stroju zwyklego z HD. Tych z 'czystej' gry nawet nie ma co dawac do porownania bo to zenada jest. ;]

Dołączona grafika vs. Dołączona grafika

Imo KONAMI powinno zaangazowac takich ludzi jak Juce do tworzenia nowej wersji PESa. Gra od poczatku by wygladala o niebo lepiej bez koniecznosci paczowania. :P

Moj sklad. :D

Dołączona grafika

Zrobilem z Adriano -> Santiego. ;] Nawet komentator wymawia dobrze mojego nicka. :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedys grajac lige w fifie 2001 dodalem swojego nicka do skladu juve i tak gralem sobie, widze nie tylko ja lubie sie wczuwac. :lol2:

Mozesz tak na szybko napisac, skad pobrac i jak wgrac te nowe sukienki, wiem tyle, ze z tego niemieckiego forum. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj masz linka http://www.pesforum.de/showthread.php?t=47961.

Wszystkie stroje trzeba sciagac pojedynczo niestety (linki masz w pierwszym poscie do wszystkich na razie dostepnych). :-|

Stroje zamieniasz ze starymi w Kitserwerze. Na przyklad u mnie sciezka dostepowa do Interu wyglada tak E:\Gry\PES6\kitserver\GDB\uni\Serie A\Inter. ;]

Aha moze zaistniec maly problem (stroj zalozony w polowie na przod i tyl)

Dołączona grafika

Wtedy nalezy w pliku config.txt z danym 'zle zalozonym' strojem wpisac w pozycji model wartosc 0, a w collar wpisac no. ;)

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgralem tego OF z obsluga bundes ligi co polecales Santi i wszystko smiga. ;]

Wgralem oczywiscie ta szybsza wersje, bo nie lubie slamazarnych akcji w stylu slow montion. :D

Ogolnie strzelajac lekko dziobne w klawisz i wychodza ladne strzaly, nie w niebo i kosmos. ;]

W sumie nie wiem po co jest ta sila strzalu, skoro dojechanie np. do 1/3 paska konczy sie w 90% pionowa torpeda. Moze, gdy wystawiamy sobie pilke do strzalu warto tego uzywac.

Na zakonczenie filmik z serii: 'najwspanialsze' parady bramkarzy. :lol2:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do strzalow to wszystko zalezy od pozycji w jakiej sie znajdujesz. Jak wypuscisz sobie pilke to przytrzymujesz przycisk strzalu dosc dlugo (przynajmniej 3/4 paska) i leci petarda. ;] Warto tez dluzej przytrzymac [] gdzy odbijemy w bok gubiac obronce. ;)

Ja mialem takie zderzenie bramkarza ze slupkiem po ktorym stracil on swiadomosc i myslal, ze znajduje sie w pobliskiej toalecie. :lol2:

Dołączona grafika

Tylko poprzeczka, a szkoda. :rolleyes:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jaki sposob OF moze poprawiac gre bo za bardoz tego nie czaje?Czy to nie jest zwykle podniesienie grajkom statystyk by lepiej podawali/strzelali itp?

Wgram sobie go ale mam nadzieje ze nie bedzie latalo 20 sterydow z dopalaczem;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jaki sposob OF moze poprawiac gre bo za bardoz tego nie czaje?Czy to nie jest zwykle podniesienie grajkom statystyk by lepiej podawali/strzelali itp?

Wgram sobie go ale mam nadzieje ze nie bedzie latalo 20 sterydow z dopalaczem;)

Oczywiscie chodzi glownie o zmiane statystyk 'grajkom', ewentualnie taktyk. ;] Tylko nie na zasadzie by robic z nich super gwiazdy itd., ale w taki sposob by gra byla przyjemniejsza/plynniesza etc. Jak wgrasz sobie tego OFa to przekonasz sie, ze nie biega 22 'sterydow' za pilka. ;]

BTW wysylalem Chimps'owi polskiego OFa by go przerobil. Mam nadzieje, ze zrobi go niedlugo. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki ! Zdradzi mi ktoś dlaczego jak wgrywam któregoś z zmodowanych OFów to po włączeniu gry i pojawieniu się napisu "OF loaded" mam czarny ekran i nic więcej... ?

A druga sprawa to... Pes6 nie jest jakis zbyt wymagajacy więc gram w 1600x1200 detale na max, klatek w grze jest 50-60, a jednak na niektórych boiskach gdy fps są przy dolnej granicy (50-55) gra się lekko przycina ? Nie jest płynna ? AA i anizo na off. Próbowałem troche sterów, ale nic to nie pomogło... zna ktos przyczyne ?

Z góry dzięki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kitserver 6.3.1

Z folderem GDB i 'samplami'

http://files.filefront.com//;6333790;;/

mirror:

http://www.speedyshare.com/150317919.html

Bez folderu GDB

http://files.filefront.com//;6333796;;/

mirrory:

http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=7957

http://www.speedyshare.com/332788149.html

Świder - na jakiej wersji grasz? Bo moze masz zainstalowanego tego patcha polskiego i dlatego tak sie dzieje? Co do FPS'ow to u siebie tez zauwazylem to zjawisko. Co prawda u mnie wahania FPSow sa duzo wieksze i jak framerate spadl na przyklad do 40 to zauwazalne jest 'rwanie'. Teoretycznie powinna byc zachowana plynnosc, a nie byla. Jedyny wniosek jaki mi sie nasuwa to taki, ze PES potrzebuje stalego framerate 60FPS by gra plywala.

EDIT

Przypomnialo mi sie cos. Kiedys gra przestala mi sie odpalac w rozdzialce w jakiej gram na codzien (1680x1050) - black screen. Po zmniejszeniu rozdzielczosci gra sie normalnie odpalila lecz po ponownym wybraniu 1680x1050 znow zonk. Wywalilem caly folder Konami i stworzylem od nowa profil i wszystko wrocilo do normy. :blink: Dziwne, ale prawdziwe. :P

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej tak dostosowac rozdzialke/detale by podczas gry bylo stale 60 , u mnie juz przy lekkich wahaniach troche przycina.

Santi - jak wgram tego ofa to bede mial zmiany w karierze? - czy wszystkie statystyki przynajmniej moich grajkow pozostana bez zmian?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej tak dostosowac rozdzialke/detale by podczas gry bylo stale 60 , u mnie juz przy lekkich wahaniach troche przycina.

Santi - jak wgram tego ofa to bede mial zmiany w karierze? - czy wszystkie statystyki przynajmniej moich grajkow pozostana bez zmian?

Jak nie tworzyles swoich grajkow to wszystko powinno byc ok. ;]

Chimps Tweaked Gameplay OF 3.1 (Multi National)

http://files.filefront.com/Chimps_V31_Mult...;/fileinfo.html

Jest juz polska wersja OFa. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi