Skocz do zawartości
s0lid

Pro Evolution Soccer 6 (Winning Eleven 10)

Rekomendowane odpowiedzi

Na klawikordzie ( :|(jak się pożycza pada)) to na amatorze/normalnym (częściej normalny, bo razi mnie strasznie gra obrońców na amatorze...)

na padzie na najwyższym...chociaż szczerze mówiąc to najbardziej wkurzający i tak jest normal (stara 3 gwiazdka)...podobnie jak we wcześniejszych grach z cyklu PES/WE...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwaga wyznaje swoje grzechy!

Od miesiąca nie grałem w PESa

więcej grzechów nie pamiętam....

;)

a tak na poważnie to jakoś mnie nie zatrzymuje ta odsłona pro na dłużej przy kompie. Ostatni raz grałem z miesiąc do tyłu z kumplem. Gra z AI bardziej mnie denerwuje niż daje przyjemność. O ile w poprzednie części się zagrywałem na śmierć i potrafiłem zarwać nockę to 6tka mnie nie "porwała"... Wole sobie pograć w Top Spina niż w łaciatą od Konami...

Czy ktoś ma podobną sytuacje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dużo grałem z kumplami w PES 3 i PES 5.

Z komputerowym przeciwnikiem nie grywałem.

Teraz sytuacja z PES 6 się zmieniła.

Kumple się pożenili, nie mają już tyle czasu i jestem zmuszony do gry z komputerem.

Została jeszcze gra po sieci, ale nie za dobrze to działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no faktycznie... w pes 4 lepiej mi się grało... (zresztą grałem tylko w parzyste części pesa xD a one lepiej wychodzą :] - subiektywna ocena)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dużo grałem z kumplami w PES 3 i PES 5.

Z komputerowym przeciwnikiem nie grywałem.

Teraz sytuacja z PES 6 się zmieniła.

Kumple się pożenili, nie mają już tyle czasu i jestem zmuszony do gry z komputerem.

Została jeszcze gra po sieci, ale nie za dobrze to działa.

no faktycznie... w pes 4 lepiej mi się grało... (zresztą grałem tylko w parzyste części pesa xD a one lepiej wychodzą :] - subiektywna ocena)

Ja zaczynalem od 3ki, potem niesamowicie grywalna 4ka, przy ktorej spedzilem mnostwo czasu, nadeszla piatka, pogralem troche, co chwila faul, nie moglem strawic tej czesci, gralem zaparcie w 4ke. W 6ke pogralem jakis czas, troche przypominalo mi 5ka, zawodnicy strasznie ociezalo sie ruszaja, jak muly, dopiero OF poprawiajacy gameplay przyciagnal mnie do tej czesci juz na stale. ;]

Jednak w 4ce mialem niesamowite wyczucie i ogranie, rozgrywalem i strzelalem dokladnie tak jak chcialem, tutaj musze jeszcze duzo cwiczyc, gra przynosi satysfakcje i o to chodzi. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o co tutaj chodzi ? img

1. no i jeszcze jak sie odbiera przeciwnikom pilke nie uzywajac wslizgu ?

2. jak wy to robicie ze gracie na tak zaawanosowanym poziomie :P moze dlatego cie posiadacie pady :D ?

chodzi o taktykę, którą możesz modyfikować w trakcie meczu bez wchodzenia do menu - tj. naciskasz L2 (albo L1?) z jakimś przyciskiem jednocześnie. Zobacz sobie właśnie w menu jakie kombinacje są odpowiedzialne za poszczególne warianty gry (kontra,wszyscy do ataku, do obrony itp.).

1. grunt to dobre ustawienie się względem przeciwnika. Można jeszcze pomagać sobie trzymając [] gdy jesteś bez piłki - wówczas masz podwojenie krycia przeciwnika. Pozatym X powoduje bardziej agresywną walkę o piłkę.

2. Play hard go pro :D Jak już nie raz mówiłem - posiadanie pada o niczym nie przesądza. W 3ke i na początku w 4ke grałem na klawie i bardzo dobrze mi szło. Kumpel gra na klawie i tocze z nim wyrównane boje w multi. (choć to akurat zasługa mojego dłuższego rozstania z 6tką ;) ) Ja zawsze miałem taką zasadę: wygrana w lidze - to gwiazdka wyżej w następnym sezonie.

ot.

czy wy też uważacie zmianę "gwiazdek" (na beginer,amateur,pro) za nie trafioną? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja przygoda z pesem zaczęła się od 3ki :) Grałem mnóstwo z kumplami, zawsze w pesa gram na padzie... i dobrze mi sie tak gra. PES3 to była wtedy mania, siadało sie z kumplami i grało po 2-3 godziny... na początku fajnie, potem coraz większe nerwy, przekleństwa i nawet do rękoczynów dochodziło :D

PES4... jakos to inaczej było, też sie grało ale juz nie tyle, w ogóle samej częsci 4tej jakos nie pamietam za dobrze...

PES5... też się gralo z kumplami, juz nie tyle co kiedys, ale tez sie grało. Jak potem nastapił deficyt czasu to raz na jakis czas sie grało z kompem :)

PES6... spodobał mi się i to bardzo :) W wolnych chwilach zawsze brałem pada do ręki i grałem sobie na regular... do pewnego momentu, kiedy miałem spadek formy... 80% meczy kończyło się 0:0, gra nie szła tak jak kiedys, zle mi się grało. Postanowiłem odpalic mecz na beginerze, rozegrałem 10minutowe spotkanie kończąc wynikiem 14:0 :D Po tej wygranej pomyślałem, skoro grałem na najłatwieszym poziomie to spróbuje na najwyższym i... i tak zostało do dzisiaj :D Gra na najwyższym poziomie sprawia mi większą przyjemnośc, mam lepszą motywacje, wygrane nie są wysokie: 1:0, 2:0, maksymalnie 3:0 ale lubie to :)

A prawde mówiąc to lubiłem... ponieważ od jakiegos tygodnia nie moge odpalić PESa6 z (pare postów wyżej) opisanego problemu :/

Pozdro dla wszystkich PES'owców :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi o taktykę, którą możesz modyfikować w trakcie meczu bez wchodzenia do menu - tj. naciskasz L2 (albo L1?) z jakimś przyciskiem jednocześnie. Zobacz sobie właśnie w menu jakie kombinacje są odpowiedzialne za poszczególne warianty gry (kontra,wszyscy do ataku, do obrony itp.).

1. grunt to dobre ustawienie się względem przeciwnika. Można jeszcze pomagać sobie trzymając [] gdy jesteś bez piłki - wówczas masz podwojenie krycia przeciwnika. Pozatym X powoduje bardziej agresywną walkę o piłkę.

2. Play hard go pro :D Jak już nie raz mówiłem - posiadanie pada o niczym nie przesądza. W 3ke i na początku w 4ke grałem na klawie i bardzo dobrze mi szło. Kumpel gra na klawie i tocze z nim wyrównane boje w multi. (choć to akurat zasługa mojego dłuższego rozstania z 6tką ;) ) Ja zawsze miałem taką zasadę: wygrana w lidze - to gwiazdka wyżej w następnym sezonie.

ot.

czy wy też uważacie zmianę "gwiazdek" (na beginer,amateur,pro) za nie trafioną? :D

To prawda gwiazdki były lepsze przynajmniej dla mnie z punktu wizualnego lepiej to wyglądało.

Na najwyższym poziomie nie jest wcale trudno wygrać.

Nie mowie ze jestem tam jakimś super graczem ale gram z kumplami i czasami przegrywam a i kompem też przegram i w taktyce wcale nie grzebie czasami zmienie ustawienie.

Gram na padzie od ps2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ha nareszcie :] full Evoluton Patch wrzucony w PES'a :] (dzisiaj wrzuciłem ostatnią rzecz - 0_sound bo z rapida 3 dni ściągałem xD) jiiiiiizuuuuuu kibice jak na prawdziwym meczu :] aż wywaliłem w ogóle komentarz xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Play hard go pro

Złota myśl ;]

Taka prawda...trzeba grać, grać i jeszcze raz grać...a skill przychodzi...i to czym gramy nie ma tu aż takiego znaczenia (chociaż nie wszystko klawiaturą można zrobić, bądź jest to na maxa utrudnione)...kumpel pogrywa od początku (od 3) na klawiaturze, w 6 na najwyższym poziomie daje radę, w multi jest równorzędnym przeciwnikiem dla mnie...

ostatnio z braku pada gram mało w Pro...jak przyjdzie jakaś kasa to zakupię i wrócę do ładnie spatchowanej :] gry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpaliłem dzisiaj pesa - dokończyłem poprzedni sezon - oczywiście nie awansowałem do "orenż ekstraklasy" :D

W przerwie zatrudniłem (na zasadzie "negotiate contract") 5 nowych zawodników. 2 obrońców, 2 pomocników, i 1 napastnika. Nareszcie jest kim grać. Za mną dwa mecze - pierwszy 2:0, drugi 5:0 - i 4 bramki Ordaza :D Czyżby miała to być oznaka ekspozji tego niewątpliwego talentu? :D

mam nadzieje, że to mój ostatni sezon w 2 lidze :P

Muszę wreszcie zarobić na Adriano - podstawa mojej każdej drużyny w PES :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamięta ktoś ile jest premii za awans do I ligi? Połowa sezonu za mną, a mam punktów na opłacenie tylko 60% drużyny :D

Irytuje mnie ciągłe strzelanie bramek główką przez kompa :? Nie wiem czy strzelił mi ze 2 w inny sposób w tym sezonie...

Strasznie to wkurza bo piłka leci tuż przed nosem bramkarza, stoi niby kilku moich zawodników, naciskam [] czy też X a tu nic - komp ni z d.oo.py strzela bramke....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4000 za awans i po 1000 dla najlepszego strzelca, asystenta i pilkarza. ;] Ja teraz wiekszosc bramek trace z dobitek. Jak przy roznych w obronie zaczalem sobie radzic to komp musial znalezc sobie inny sposob na strzelanie bramkek. :lol2:

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4000 za awans i po 1000 dla najlepszego strzelca, asystenta i pilkarza. ;] Ja teraz wiekszosc bramek trace z dobitek. Jak przy roznych w obronie zaczalem sobie radzic to komp musial znalezc sobie inny sposob na strzelanie bramkek. :lol2:

no to luz - mam 5k niemal pewne - Ordaz nie zwalnia tempa, więc będzie 1k extra za króla strzelców :lol2:

czyli nie będzie game over ihaa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam malego zonka, tzn sciagnalem najnowszego kitservera, wgralem stadiony pilki i stadiony z super patcha wlaczam Instal wchodze do gry ale nie moge wybierac pilek stadionow itp tak jakbym nie zainstalowal kitservera, ale podczas meczu stroje sa takie jak powinny byc nie wiem comam zrobic aby wszystko chodzilo jak trzeba, pomocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi