Skocz do zawartości
s0lid

Pro Evolution Soccer 6 (Winning Eleven 10)

Rekomendowane odpowiedzi

wiem, wgrywalem superpatcha, nawet kilka wersji (uaktualnien) ale nie pamietam zeby dzwiek sie zmienil. ok nie wazne, zagram to sie dowiem.

ps. Santi nie zwracaj mi uwagi typu "Tak trudno czasem pomyslec?" bo troche to smiesznie brzmi, czytalem posta gdzie miales problemy ze zmiana kamery (wcisniecie klawisza C) w demku carbona :D klawiszologia, Tak trudno czasem pomyslec? ;]

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, wgrywalem superpatcha, nawet kilka wersji (uaktualnien) ale nie pamietam zeby dzwiek sie zmienil. ok nie wazne, zagram to sie dowiem.

ps. Santi nie zwracaj mi uwagi typu "Tak trudno czasem pomyslec?" bo troche to smiesznie brzmi, czytalem posta gdzie miales problemy ze zmiana kamery (wcisniecie klawisza C) w demku carbona :D klawiszologia, Tak trudno czasem pomyslec? ;]

Ano czasem trudno pomyslec, nawet mnie, ale caly czas sie ucze. :D

kucyk daj screena z tym zmienionym aspect ratio, zobaczy sie jak to wyglada. :P

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powgrywałem tego optionfile z flagami + murawy i wypasik ;) A najlepsze gram mecz... strzeliłem na 3:0 gola, a Borek: "2:2 i mecz się wyrównał" :D :lol: kolejne bugi hehehe ;]

Koowi no ba że się da, 1 raz grasz w pes'a ? Chyba tak, bo powinieneś wiedzieć że to zależy od sytuacji i ustawienia, jak wrzucasz to z R2 możesz zawodnikiem zmieniać pozycje (do którego leci piłka ) tak żeby na wolej się ustawić a nie na główke ;] z przewrotki musisz tyłem stać do piłki... nie ma kombinacji jak w fifie "lewo prawo góra dół fire" :lol: BTW w tej edycji znacznie lepiej/swobodniej się to robi, także wypasik ;). Nie znam chyba drugiej gry, która przez tyle lat panowania przynosiłaby tyle przyjemności z gry ;).

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak propo da się w tej grze strzelać z woleja albo przewrotki ?? I jak się robi jakieś triki :P Jedynie to umie przeplatanke , ruletke i ten trick co w treningu jest pokazany :P

triki triki triki :lol:

ale cieszymy się, że "fifowcy" próbują swoich sił

ogólnie w PES na to czy zawodnik wykona jakiś zwód czy nie nie wpływa jeden klawisz który dusisz i lecisz przed siebie, tutaj możesz kogoś kiwnąć zależnie tylko wtedy gdy jesteś odpowiednio ustawiony, zawodnik którego kiwasz też musi być odpowiednio ustawiony, no i kombinacja kilku klawiszy, powtarzam - Ty robisz to sam, nie robi tego za Ciebie napisany skrypt

Santi - to porównanie średnie, bo pierwszy screen jest zrobiony w rozdziałce 4:3, a drugi 16:9?

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jako że dopiero zaczynam przygodę z tą grą mam jedno pytanie podczas meczu mam trzaski i szumy dźwięki są normalne poprzeplatane szumami i trzaskami oczywiście owe rzeczy dzieją się tylko w PES-ie 6 co do 5 to nie wiem bo nie grałem. Spotkał się ktoś z tym i wie jak zlikwidować te trzaski ?? tylko proszę bez odpowiedzi w stylu wyłącz dźwięk czy głośniki.

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

triki triki triki :lol:

ale cieszymy się, że "fifowcy" próbują swoich sił

ogólnie w PES na to czy zawodnik wykona jakiś zwód czy nie nie wpływa jeden klawisz który dusisz i lecisz przed siebie, tutaj możesz kogoś kiwnąć zależnie tylko wtedy gdy jesteś odpowiednio ustawiony, zawodnik którego kiwasz też musi być odpowiednio ustawiony, no i kombinacja kilku klawiszy, powtarzam - Ty robisz to sam, nie robi tego za Ciebie napisany skrypt

"Joga Bonito" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super sprawa z tym aspect ratio, teraz można wykorzystać widescreen w pełni :)

powoli przyzwyczajam się do stylu gry w obecnym pesie, zaczynam go doceniać ;] ale tak samo było z pes5, na początku wszyscy krzyczeli że faul na faulu a teraz wam tego brakuje :lol:

OTO ronaldinho.avi 3 MB :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuce zaraz skriny z nowych muraw, bucików i band ;). Ale świetne są te nowe animacje, zwłaszcza bramkarzy... Co oni nie wyprawiają to mała bania ;) tak się rzucają i wyciągają!! nie ma już łatwych goli ;) 1 na 1 oczywiście stosunkowo łatwo przejść bramkarza i bardzo dobrze :). Raz strzeliłem loba, bramkarz asekuracyjnie skoczył i powiesił się na poprzeczce ;]] takie g.ówno a cieszy. Już nie mówie, że w końcu po silnym strzale bramkarze wylatują za linie końcową boiska z piłką w łapie i rezultatem jest róg ;) tak samo bramka ;]. Nie ma magicznych lini stopu.

Aaa i wrzućcie sobie tego .exe'a co kucyk, podawał. Wiadomo skąd on jest i od kogo ;). Ale myślę że nia ma co krzyczeć, bo gra naprawdę działa bez najmniejszych 'przeskoków' z nim. Niestety securom robi swoje ;(. W d.upe z takimi zabezpieczeniami. Niech robią je na zasadzie aktywacji przez internet gry, tak jak steam. Jedyny, skuteczny i nie obciążający kompa zbytecznie sposób zabezpieczenia ;). Chociaż może z założenia algorytmy stosowane w securom mają tego nie robić, ale praktyka zawsze odbiega od teorii ;].

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No 1 raz gram w Pes-a i jak narazie to gram jak w fife hehe ... Podanie podanie strzał :P Gram na najniższym poziomie i mam problemy z wygraniem meczu hehe :P To jest ta przesiadka z Fify na Pesa :P Całkiem inaczej mi się gra :P

próbuj, próbuj, te wszystkie faki jakie będziesz wykrzykiwał gdy Ci się nie będzie udawać, zostaną Ci w przyszłości wynagrodzone, a poświęcony czas grze na pewno zaprocentuję :)

proponuje trening na początek przejść, tą szkółkę, tam właściwie zobaczysz prawie wszsytko co możesz zrobić z piłką, podania - granie w dziada itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie własnie bramkarze nieco wkurzają. Czasami wpada taka szmata, że mała bania. Wczoraj komp strzelił mi brameczke główką zza pola karnego, przy czym piłka leciała takim lobem, ze Krystyna z Gazowni by to wyłapała. A mój bramkarzyk najpierw patrzył "pół godziny", a potem rzucił się jak juz piłka linie bramkową przekraczała. Paranoja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawie się tą szkółką i nie czaje w Szkółce dla zaawansowanych przy strzałach trzeba puscic kwadrat zanim piłka odbije się o ziemie wtedy jakaś rotacja jest. No i na tym filmiku pokazowym jest to pokazane ze ta piłka odbija sie od ziemii i koles dopiero uderza , więc tak robiłem i nic z tego ;p Druga sprawa to rzuty wolne hehe Jak się podkręca ? Pisze tam że trzeba trzymać góra , dół pozniej X i trójkąt a pozniej lewo prawo heh Troche to dziwnie napisałem , ale może ktoś wie o co be :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Santi - to porównanie średnie, bo pierwszy screen jest zrobiony w rozdziałce 4:3, a drugi 16:9?

To jest 4:3 vs 15:9 ;] Wiadomo w 16:10 pole widzenia bedzie troszeczke mniejsze, ale i tak wypas. ;] Kurde juz nie moge sie doczekac kiedy w to zagram u siebie. :P

A co do bramkarzy i wpuszcanych przez nich 'fafrocli' to imo dobrze, ze czasem to wystepuje. Oby tylko bylo to bardzo sporadyczne zachowanie (raz na kilka spotkan). :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Jest jeszcze więcej ;] bo do każdego stadionu inna :P m.in. murawa "pierścieniowa" ;) wiadomo o co chodzi.

Hanu błędy takie były i będą. Ich nie unikną nigdy. Ale patrząc na całość to zdecydowana poprawa.

http://www.filefactory.com/file/3547c1/

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten obronca z trojka to co robil? :P Ladny, techniczny strzal, prawie jak nie Saha. ;]

BTW, na jakim poziomie to bylo?

Właśnie dlatego bo na normalu :D hehehe ;] z żywym przeciwnikiem nie byloby tak łatwo :P

@Santi widziałeś ten strzał nisterlooy'a w poprzednim moim poście link ;]. Naprawdę system strzałów jest przewypaśny ;] Trzeba mieć tylko wyobraźnie :D.

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem :)

Miałem możliwość odpalenia PES'a na dwóch kompach równocześnie, na jednym poleciał ANG na drugim PL, jestem pewny w 100%, komentarze to żywcem przetłumaczony koment angielski... Dlatego brzmi jak brzmi...

Odkryłem też 2 bugi. Pierwszy to to że co kilka meczy losowo wybrany zawodnik dostaje czerwoną ( w meczu na pewno nie dostał, bo już 4razy tak miałem!!), dopiero potem patrzę, gdzie Ronaldinho, patrzę w ustawieniach, a tu czerwona, co najlepsze w meczu nie było żadnego faulu...

Druga sprawa, prowadzę 3:1 Brazylia:Niemcy, a tu nagle komentarz w stylu: ciekawe czy mecz zakończy się tą remisową sytuacją 1:1... Po czym w tym samym meczu przy 4:2 : piękne prowadzenie 3:1... Po prostu porażka :D Wiele takich bugów już słyszałem w komentarzu :)

A co do samej gry gra się super :) Po wgraniu tego EXEka o którym pisaliście klatki mi spadły do 50 i rwać zaaczeło, także wracam do oryginalnego exe'ca. Option file działa elgenacko i flagi też są OK:)

Polecam granie przynajmniej na średnim poziomie!! Nie warto marnować czasu na niższym! A tym co grali w 5 tak jak ja odrazu na Championie, ja gram i nie jest źle :) Od włączenia gry walnołem championa, naprawdę da się spokojnie wygrywać jak ktoś grał w poprzednie części dużo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest wypaśny fakt :]...tylko trzeba ćwiczyć ćwiczyć ćwiczyć :)

Odpalam frapsa i idę coś ciekawego ustrzelić...

coś mi krzyżak w bramkę nie chce wejść...albo bramkarz a najczęściej słupek... :|

edit

najlepsze jest jak w 15 minucie Mateusz Romka żegna...:D

Edytowane przez raven_88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Santi widziałeś ten strzał nisterlooy'a w poprzednim moim poście link ;]. Naprawdę system strzałów jest przewypaśny ;] Trzeba mieć tylko wyobraźnie :D.

Wlasnie obejrzalem. :P Kopia bramki z LM ;] hehehe Ten strzal Savioli z filmiku wczesniejszego tez byl wypasiony. ;] Juz moj padzik podskakuje z radochy, ze niedlugo go uzyje do grania w nowego PES'a. :D

Nie dawajcie juz zadnych bramek, bo nabawie sie slinotoku :D (a juz myslalem, ze dziecinstwo mam za soba :lol2:) hehehe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Santi, przygotuj naczynie na ślinę, bo wstawiam bramki :>

Dołączona grafika

Dołączona grafika

komentarz to niezła beka, Borek wysłał Ronaldinho do szkółki piłkarskiej po tym jak nie celnie uderzył na bramkę :D

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem w tą grę i nie podchodzi mi za bardzo wersja na PC. Gra jest prosta. Sterowanie na klawiaturze to całkowita pomyłka(praktycznie zabiera większość frajdy) Dla mnie lepszy jest PES 5 na PSP ;) ...jest trudniejszy, i jakoś bardziej przykuwa. Czekam na wersje PES 6 na PSP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi