dc10 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Mam taki oto problem ze zmianą adesu MAC. Już po wpisaniu ifconfig eth0 down odpowiada mi brak dostępu Nie mam jak zmienić MAC'a i w związku z tym nie mam dostępu do internetu. (z windą żaden kłopot) Oczywiście próba zmiany bez tego polecenia nic nie daje. Linuxa mam liveCD Knopix Edu CD 0.5.1 Da radę coś poradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Z konta roota to robisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dc10 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Z konta roota to robisz? Szczerze mówiąc jestem zielony w linuxe - dopiero zaczynam moją przygodę z tym systemem. Uruchamiając go z CD nie wiem jak się loguje bo o nic nie pyta. Zmiany prubuję robić w konsoli. Jak sprawdzić czy jestem w koncie roota? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 "masuj samare i łykaj" (by Gebels). BTw Gratuluje postawy "Szczerze mówiąc jestem zielony w linuxe" PS: sprobuj wpisac: su -podaj haslo i jak juz jestes rootem to to wpisz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...