jerryjm Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Witam przymierzam sie do kupna nowej kosteczki do laptopika... jako ze moja nowa maszynka ma troszke malo ramcu (tylko 256mb) to chcialbym cos dokupic... i od razu sie szarpnąć na 1gigabaajcik ;) posiadam HP nx8220, kosc ram to nanya 256mb ddr2 i jeszcze jeden slocik wolny jakiej firmy polecacie? moze znacie jakies tanie sklepy z kosciami sodimm... Pozdroofka Jerry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) Witam przymierzam sie do kupna nowej kosteczki do laptopika... jako ze moja nowa maszynka ma troszke malo ramcu (tylko 256mb) to chcialbym cos dokupic... i od razu sie szarpnąć na 1gigabaajcik ;) posiadam HP nx8220, kosc ram to nanya 256mb ddr2 i jeszcze jeden slocik wolny jakiej firmy polecacie? moze znacie jakies tanie sklepy z kosciami sodimm... Pozdroofka Jerry Według wszystkich moich wiadomości z nanya w dualu (to juz tak przyszłościowo...) bezproblemowo działa GoodRam, Kingstona i Kingmaxa należy przetestować, Kingston sam w 99,9% pracuje gładko, z inną kością potrafi się krzaczyć, Kingmax podobnie. Jeszcze możesz poszukać samej kości nanya na allegro, ew. hynix. To tyle co wiem o kościach sodimm ddr2... Pozdrawiam Edytowane 28 Marca 2006 przez sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerryjm Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) Wolalbym wziazc w sklepie i sprawdzic na miejscu. zamowilem kosc samsunga 1gb 533 ddr2 za 270zł na allegro... pare godzin temu... jak dojdzie zrobie skromną relacje jak sie sprawuje :) zastanawialem sie jeszcze nad koscia firmy apacer - niby mi nie znana ta firma, ale jakos chcialem sprobowac... jednak zdecydowalem na samsunga... przede wszystkim cena mnie skusila :) Edytowane 28 Marca 2006 przez jerryjm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Le tam. Przeciez ile producentow na swiecie wytwarza pamieci; dwoch, trzech?? Reszta i tako od nich kupuje i w wielu przypadkach i tak trafisz na kosc samsunga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerryjm Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Le tam. Przeciez ile producentow na swiecie wytwarza pamieci; dwoch, trzech?? Reszta i tako od nich kupuje i w wielu przypadkach i tak trafisz na kosc samsunga. yyy... ale np. goodramy sa robione w polsce przez polakow... wiec moim zdaniem jest wiecej producentow przy okazji -> kiedys mialem kosc tej firmy i byla ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Podepne się pod temat. Też szukam pamięci do laptopa tyle, że DDR. Zastanawiam się nad tymi pamięciami: http://www.znak.pl/index.php?cid=1362&scid...1024400+GoodRam http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14524 Skłaniam się bardziej do tych pamięci goodram. Jednak jest mały szkopuł na oficjalnej stronie jednak nie znalazłem żadnych informacji o tych pamięciach. Są kości 512MB 400MHz ale nic nie ma o 1024MB 400MHz. Jak ktoś ma to niech się wypowie na temat tych pamięci. Będę wdzięczny. Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Azazel85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Ja mam GoodRamy tyle ze 333MHz, 400 nie widzialem jeszcze... No i sa bardzo dobre! Coz dodac, nie ma zadnych problemow i gwarancja baaaarrrdzo dluga! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Ja mam do sprzedania 2x512mb NANYA DDR2 533. Pracowaly u mnie na centrino w dualu - zero problemow. A kupilem to co w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Tu nie dzial GIELDA!!! Z ogloszeniami do tamtego dzialu prosze!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) Ja do tego samego lapka co Ty.. nx8220 kupilem takie cudo : http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27288 poszlo w dualu z pamiecia ,ktora byla fabrycznie w notku :) W tej cenie ciezko znalezc cos "markowego" --polecam Ci ja! Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerryjm Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 mialem sie odezwac jak juz kupie ramik, ale jakos wylecialo mi z glowy ;) Na początku kupilem kosc samsunga 1gb 533mhz ddr2, jednakże nie chciała działać z moim hp nx8220... prawdopodobnie dlatego ze byla uszkodzona ;) kosc kupilem na allegro wiec mialem obawy ze juz kasy nie odzyskam, lecz pan oddal mi w calą kwote razem z kosztami przesylki... i juz samsunga wiecej nie chcialem... nastepnie znow poszukiwalem nowej kosci i mialem kupic goodramy lub apacer'y... jednak zdecydowalem sie na Transced'y... mam je teraz u siebie i jest git. Odziwo u mnie również pamiec ta pracuje w dual'u ze standardową 256mb kosteczka... dziwne ale prawdziwe (bynajmniej everest tak pokazuje). Po dolozeniu jednego giga komputerek od razu przyspieszyl... widać to wszędzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...