Muminek Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Witam. Dziekuje ze zechciales mi pomuc. Moj problem jest nastepujący: po zalozeniu abadona wszystko bylo ok. temperatury super. Po kliku dniach uzywania nagle temperatury podskoczyly o 20stopni.... Dzisiaj caly dzien kombinowalem z tym blokiem. Ale nic nie wyszlo. Prosze powiedzcie mi jak go dobrze zalozyc ? Ewentualnie jakies fotki. Będe bardzo wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Hmm.. to wcale nie musi być wina źle założonego bloku. Skoro temperatury było ok, i nagle strasznie sie pogorszyły to nie może być to wina źle założonego bloku. Napisz przede wszystkim: co masz za układ bloki, pompka, chłodnica. Czy masz rezerwuar, czy temp. od razu jest taka wysoka czy po jakimś czasie. Znowu czy po 2-3h działania układu jaka jest temperatura wody. Jeżeli dużo cieplejsza to znaczy ze blok oddaje ciepło do wody a znowu chłodnica sie nie wyrabia... Więcej szczegółów poprosimy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Domyślam sie że koles nie ma wiatraka na nagrzewnicy i dlatego tak mu temperatury po pewnym czasie skaczą. Juz z nie jednym takim przypadkiem sie spotkałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Miazga82: Hehe no w sumie ;-P Albo to zestaw od cpc z chłodnicą z węża gumowego za biurkiem ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...