g888 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Witam wlasnie, jestem po wymianie parzy rzeczy w kompie mam nowa plyte asus a8n-e czy jakos tak :) problem, jest z myszka, jak wylacze kompa ona dalej swieci, myszka logitecha, wczesniej na plycie msi k4av bylo oki, pewnie cos w biosie?? acha zasilacz tez mam nowy moze to jego wina (chieftec 480w), niby glupota ale wkurza w nocy :) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3X-T3R Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Więc może masz baterie w myszce przez co cały czas świeci, albo teraz wszyscy używają listw z wyłącznikiem i jak o nowy sprzet to musisz byc w nią wyposarzona wystarczy po wylaczeniu kompa cisnac guzik na listwie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Tu raczej chodzi o to, że po wyłączeniu kompa kontroler USB dostaje prąd z linii -5V. Można to wyłączyć, poszukaj w BIOS'ie opcji pozwalającej na budzenie kompa przy pomocy klawiatury/myszy na USB. Na płytach DFI LanParty nF4 żeby włączyć/wyłączyć budzenie urządzeniem USB trzeba przełożyć zworkę na płycie w odpowiednią pozycję i zmienić w BIOS'ie odpowiednią opcję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g888 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Tu raczej chodzi o to, że po wyłączeniu kompa kontroler USB dostaje prąd z linii -5V. Można to wyłączyć, poszukaj w BIOS'ie opcji pozwalającej na budzenie kompa przy pomocy klawiatury/myszy na USB. Na płytach DFI LanParty nF4 żeby włączyć/wyłączyć budzenie urządzeniem USB trzeba przełożyć zworkę na płycie w odpowiednią pozycję i zmienić w BIOS'ie odpowiednią opcję. masz racje wlasnie o to chodzi, tylko ze w instrukcji nic niepisze na ten temat i nie ma zadnych zworek, w biosie jest o budzeniu z urzdzen usb ale czy to wylacze czy wlacze to jest tak samo ;( chyba bede musial sie przyzwyczaic ;( szkoda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaZmAn_DeViL Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Z tylu na zasilaczu powinien byc przelacznik ( On/Off )... :lol: Mozna powiedziec ze wylacza on zasilanie dla portu USB wiec mysz nie bedzie juz swiecic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekmar1 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) Miałem asusa k8v-x zasilanie włączało się zworkami poszukaj dobrze . Ja miałem wyłączone ale do myszy bezprzewodowej z ładowarką zasilaną z usb , musiałem włączyć usb1-2 żeby mysz się ładowała a reszta portów jest wyłączona . Zworek jest hyba 5 po jednej na dwa porty . Edytowane 25 Listopada 2007 przez darekmar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...