Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

wlasnie, jestem po wymianie parzy rzeczy w kompie mam nowa plyte asus a8n-e czy jakos tak :) problem, jest z myszka, jak wylacze kompa ona dalej swieci, myszka logitecha, wczesniej na plycie msi k4av bylo oki, pewnie cos w biosie?? acha zasilacz tez mam nowy moze to jego wina (chieftec 480w), niby glupota ale wkurza w nocy :)

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu raczej chodzi o to, że po wyłączeniu kompa kontroler USB dostaje prąd z linii -5V. Można to wyłączyć, poszukaj w BIOS'ie opcji pozwalającej na budzenie kompa przy pomocy klawiatury/myszy na USB.

Na płytach DFI LanParty nF4 żeby włączyć/wyłączyć budzenie urządzeniem USB trzeba przełożyć zworkę na płycie w odpowiednią pozycję i zmienić w BIOS'ie odpowiednią opcję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu raczej chodzi o to, że po wyłączeniu kompa kontroler USB dostaje prąd z linii -5V. Można to wyłączyć, poszukaj w BIOS'ie opcji pozwalającej na budzenie kompa przy pomocy klawiatury/myszy na USB.

Na płytach DFI LanParty nF4 żeby włączyć/wyłączyć budzenie urządzeniem USB trzeba przełożyć zworkę na płycie w odpowiednią pozycję i zmienić w BIOS'ie odpowiednią opcję.

masz racje wlasnie o to chodzi, tylko ze w instrukcji nic niepisze na ten temat i nie ma zadnych zworek, w biosie jest o budzeniu z urzdzen usb ale czy to wylacze czy wlacze to jest tak samo ;( chyba bede musial sie przyzwyczaic ;( szkoda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem asusa k8v-x zasilanie włączało się zworkami poszukaj dobrze . Ja miałem wyłączone ale do myszy bezprzewodowej z ładowarką zasilaną z usb , musiałem włączyć usb1-2 żeby mysz się ładowała a reszta portów jest wyłączona . Zworek jest hyba 5 po jednej na dwa porty .

Edytowane przez darekmar1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi