Habibul Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Witam. Złożyłem pierwszy komputer w sowjej karierze ;) Pytanie jest proste z punktu widzenia doświadczonych forumowiczów. Chodzi mi o to, że moja DFI LP 250 GB s.754 posiada bios obsługujący procki E3, ja mam Athlona E6. W jaki sposób zachowa się bios przy pierwszym uruchomieniu komputera? Jak zostanie ustawione Vcore podczas tego uruchomienia? Zakładam, że jeśli uaktualnię biosa do wersji obsługującej stepping E6 wszystko ustawi się samo - domyślnie (wszystko związane z prockiem), co będzie jednak, zanim uaktualnię bios? Pozdrawiam. Jak się zabrać za to? Od czego zacząć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Witam. Złożyłem pierwszy komputer w sowjej karierze ;) Pytanie jest proste z punktu widzenia doświadczonych forumowiczów. Chodzi mi o to, że moja DFI LP 250 GB s.754 posiada bios obsługujący procki E3, ja mam Athlona E6. W jaki sposób zachowa się bios przy pierwszym uruchomieniu komputera? Jak zostanie ustawione Vcore podczas tego uruchomienia? Zakładam, że jeśli uaktualnię biosa do wersji obsługującej stepping E6 wszystko ustawi się samo - domyślnie (wszystko związane z prockiem), co będzie jednak, zanim uaktualnię bios? Pozdrawiam. Jak się zabrać za to? Od czego zacząć? Witaj.No jak sie za to zabrac poprostu wlącz kompa i zobacz co bedzie na moje oko to nic mu nie bedzie i sie odpali normalnie moze z zaniżonym taktowaniem .Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 raczej na pewno z zaniżonym taktowaniem poleci :-) Nie masz się co bać nic nie powinienneś zepsuć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Pierwsza rzecz zanim uruchomisz - zresetuj ustawienia BIOSu - wtedy na pewno nic się nie stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...