Dawid afg Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Witam. Mam wielką prośbę, a raczej pytanie. Chciałbym prosić o uczynienie mi wyjątku w regulaminie w sprawie ortografii w postach. Czy była by taka możliwość? Jeśli nie, czy moge w jakiś sposób ,,odpokutować" te punkty? Bo w takim tempie za jakieś 3-4 miesiące dostanę wiecznego bana za uzbieranie 100% czego bardzo nie chcę... Mam dysortografie (obecnie chodzę do poradni gdzie wykonuję ćwiczenia ortograficzne :oops: ). Często napisane posty czytam 2-3 razy, by sprawdzić czy wszystko jest w pożądku, ale zwyczajnie nie dostrzegam tych błędów :mur: a kłopotliwe jest sprawdzanie każdego wyrazu w słowniku. Na forum jestem osobą kulturalną i nie łamię regulaminu ( oprócz tego punktu)... Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby. Za wszystkie błędy z góry przepraszam, jak tylko jakieś wyłapię odrazu je usunę. Edytowane 26 Marca 2006 przez Dawid afg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Żadne dys... (france :) ) Cie nie tłumaczą, ponieważ napewno masz jakiś edytor tekstu, który by sprawdzał pisownie. Ot, całe rozwiązanie problemu. W tym temacie już zostało napisane wszystko, więc ten Twój jest zbędny:> Każdy jest traktowany tak samo bez wyjątków. Procenty można odrabiać pisząć jakieś poradniki, faq, itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Nawet w temacie błąd.. Pracuj nad sobą.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid afg Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Edytora chwilowo żadnego nie mam (nawet Worda), ale fakt, nawet nie pomyślałem. <_< Co do drugiego tematu- przyznaję się że nawet nie szukałem :oops: Błąd w temacie już potrawiłem. Co do poradników- jakiego typu muszą być? I po zrobieniu komu musze go zgłosić/pokazać? Pytam bo nigdy tego nie robiłem... :oops: Edytowane 26 Marca 2006 przez Dawid afg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Musi to być coś w czym czujesz sie dobry i masz sporą wiedzę. A co konkretnie, to trudno określić. Możesz naprzykład popatrzeć na forum na co jest zapotrzebowanie i wtedy przyjdzie Ci coś może do głowy. Dla ulatwienia- tego typu sprawy ostatnio były poruszane w tym temacie. PS. Brak edytora również Cię nie usprawiedliwa. Nikt Ci nie każe kupować oryginalnego Office'a, przecież są również darmowe odpowiedniki na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Powinna być możliwość przesłania scanu jakiegoś zaświadczenia dla mode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Tak? A w jaki sposób byłaby weryfikowana autentyczność tego?:> Już była rozmowe o takiej ewentualności, ale raczej się ona nie pojawi. Przecież co drugi mógłby przysyłać żółte papiery i też by było ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Taaa. Tylko 99% przypadków ma zaswiadczenia chociaz ich miec nie powinna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Witam. Mam wielką prośbę, a raczej pytanie. Chciałbym prosić o uczynienie mi wyjątku w regulaminie w sprawie ortografii w postach. Czy była by taka możliwość? Jeśli nie, czy moge w jakiś sposób ,,odpokutować" te punkty? Bo w takim tempie za jakieś 3-4 miesiące dostanę wiecznego bana za uzbieranie 100% czego bardzo nie chcę... Mam dysortografie (obecnie chodzę do poradni gdzie wykonuję ćwiczenia ortograiczne :oops: ). Często napisane posty czytam 2-3 razy, by sprawdzić czy wszystko jest w pożądku, ale zwyczajnie nie dostrzegam tych błędów :mur: a kłopotliwe jest sprawdzanie każdego wyrazu w słowniku. Na forum jestem osobą kulturalną i nie łamię regulaminu ( oprócz tego punktu)... Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby. Za wszystkie błędy z góry przepraszam, jak tylko jakieś wyłapię odrazu je usunę. Była rozmowa na ten temat ... o skanach też ... I co ja Ci mogę powiedzieć ? Tylko to : http://www.openoffice.org/ >> to taki link jakby jeszcze ktos wyskoczyl z tekstem, ze nie stac go na office'a. Sprawdzanie pisowni jest. Czyste 100% racji i należy się do tego stosować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Uzupełniając, dodam tylko, że jest też polska wersja projektu OO przygotowana przez firmę Ux Systems, również do pobrania za darmo z netu. LINK Edytowane 26 Marca 2006 przez shaqal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 A teraz wejdz na stronę http://www.openoffice.org/ w downloadzie wybierz język polski i zobacz jaka wersja jest do sciagnięcia po wybraniu języka polskiego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Sprawdzanie pisowni w Operze - aspell, w FF - spellbound. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Niestety w Operze nie działa tak jak powinno. Więc jest to raczej sztuka dla sztuki niż przydatne narzędzie. Nie wiem jak w FF, bo się nigdy tym nie interesowałem. Edytowane 26 Marca 2006 przez narcyz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Hmm jakoś nie pamiętam, żebym miał problemy z aspellem w Operce, ale to już jakiś czas temu było. A spellbound działał elegancko, długo go używałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Nietety w Operze nie działa tak jak powinno. Więc jest to raczej sztuka dla sztuki niż przydatne narzędzie. Niewiem jak w FF, bo się nigdy tym nie interesowałem. Działa wystarczająco dobrze żeby poprawić błędy. 2 błędy znalazłem w Twoim poście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Moze sie komus przyda: http://mojaopera.9g.pl/wiki/Sprawdzanie_pisowni_w_Operze Sam sprawdzilem z ciekawosci jak to dziala - i jestem pozytywnie zaskoczony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) @sgj, dzięki. Poprawione. Widzę, że za bardzo pospieszyłem się z wydaniem opinii nt. Spellbound. Na Operze, której używam obecnie (8,52) działa bez problemu. Pamiętam, że we wcześniejszych wersjach, jak próbowałem tego używać to były problemy. :oops: Edytowane 26 Marca 2006 przez narcyz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Świetnie :) nawet o tym nie wiedziałem. :lol: Działa doskonale ;] HA ! nie strasznie mi już błędy. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Świetnie :) nawet o tym nie wiedziałem. :lol: Działa doskonale ;] HA ! nie strasznie mi już błędy. :)Tia.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Tia.... :wink: Uułaaa :sad: Zrobiłem literówkę w postaci dodania "i" i już operka zadziałała w sposób następujący : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Uułaaa :sad: Zrobiłem literówkę w postaci dodania "i" i już operka zadziałała w sposób następujący : Ponadto w tym kontekście powinieneś napisać 'niestraszne' - razem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Denaturatos Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 czegoś takiego mi brakowało w operze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Ponadto w tym kontekście powinieneś napisać 'niestraszne' - razem :P No to mówię :P wstawiłem "i" i przez to Opera to oddzieliła. :P Edytowane 26 Marca 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...