DANZEL Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Mam Toshiba M70-190 z 512 Ram. Czy warto dokupić dodatkowe 512? Na tym sprzęcie i tak nie pogram (słaba grafika), to czy się opłaca wydac 340 zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Nie 340zł tylko 260zł. Hmmm. Chyba nie za bardzo. Na Twoim miejscu wolałbym doinwestować w DVD RW. 1024MB można pod warunkiem, że korzystasz z aplikacji CAD-opodobnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANZEL Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Tzn że nie muszę (jezeli się zdecyduje) kupować " oryginalnej" pamięci do Toshiby, moze byc np Kingston SO-DIMM 512 MB DDR2 PC-533 CL4? Jest prawie 100 zł różnicy w cenie na korzyść Kingstona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Oryginalnej?!? Co rozumiesz przez oryginalnej? Hynix? Hehehe. Oczywiście, że może być Kingston. Nie ma to większego znaczenia. I tak nikt nie zamawia "oryginalnych" pamięci do Toshiby bo... takich nie ma. Sam widziałem jak w tym samym modelu w jednym kompie oryginalnie był montowany Hynix a w drugim Samsung. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANZEL Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Tak myślałem. Ale w sklepach ostro reklamują pamięć "do Toshiby" i 340 zł cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Ja do swojej Toshiby dokupiłem 512 Kingstona i laptop działa bez najmniejszych problemów a zapłaciłem 200 zł w Komputroniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tex Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Witam pozwolę sobie umieścić w tym topicu moje pytanie o Ram.Czy dokupienie 1Gb pamięci do mojego sprzętu (w sygnaturce) podniesie nieco wydajność w grach i szybkości ładowania programów? Chodzi o to że słyszałem że karty grafiki z Turbo Cache i HyperMemory pożerają Ram i że działają optymalnie tak przy 1 Gb Ram. Kartę z Turbo Cache właśnie posiadam.Na co mogę liczyć instalując łącznie 1280 Mb Ram(256+1024)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Witam pozwolę sobie umieścić w tym topicu moje pytanie o Ram.Czy dokupienie 1Gb pamięci do mojego sprzętu (w sygnaturce) podniesie nieco wydajność w grach i szybkości ładowania programów? Chodzi o to że słyszałem że karty grafiki z Turbo Cache i HyperMemory pożerają Ram i że działają optymalnie tak przy 1 Gb Ram. Kartę z Turbo Cache właśnie posiadam.Na co mogę liczyć instalując łącznie 1280 Mb Ram(256+1024)?No z pewnoscia bedzie lepiej dzialac... Chyba to jest oczywiste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...