drozd11 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Witam Wlasnie mam zamiar zmienic chlodzenie na procku (w stresie wychodzi mi ponad 60C i lubi sie resetnac...). Poczatkowo chcialem zamontowac PEntagrama QVC-100+ ale dziadostwo jest strasznie ciezkie i duze (jesli by sie zmiescilo to na styk). Teraz zastanawiam sie nad Thermalright SI-97 + Fender92mm (wyjdzie mi kolo 130zl) lub Scythe Katana ((85 +- 10zl). Katana ma ten + ze pasuje pod wieksza ilosc prockow (SI-97 tylko SocketA) ale nie planuje w najblizszej przyszlosci zmieniac kompa (nie bedie za co..)((tzn przez najblizsze 3lata)) Ktory z nich mi polecicie - zalezy mi zarowno na wydajnosci jak i ciszy (cenie to bardziej niz ewentualna roznice cenowa pomiedzy oboma zestawami). Ewentualnie cos innego o podobnej cenie (i masie..( i wielkosci...)). Tak na 1 rzut oka podoba mi sie bardziej SI-97;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) Si ma wieksze odstepy miedzy finami, wiec powietrze lepiej przechodzi przez nie :) Poczytaj sobie testy, si to jeden z najlepszych coolerow :> a tu troche praktyki no i zapomnialbym, ze fanderem zdecydowanie cichszy ;) Edytowane 28 Marca 2006 przez fuzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozd11 Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Niby tak, ale jak czytalem o si-97 w przyczepionych tematach to kilka osob narzekalo na znaczny spadek wydajnosci po jakims czasie => troche mnie to przestraszylo (choc pewnie i tak qpie si-97+fandera...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ishigaki Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 U mnie na SI-97 i fanderze temperatura spadla na rdzeniu o 10-12C w idle i ok 8 w stress (fander 92mm na minimalnych obrotach, cooler zalozony 4 dni temu) W tym temacie cho-marek podal linka jak ewentualnie przerobic SI-97 tak aby pasowal na socket939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...