janio Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Jak to jest w firmach kurierskich, jeśłi kurier przybędzie z przesyłką, a nie zastanie nikogo w domu, to co się dzieje ? Jak ja potem można odebrać ? Pytam, bo zamówiłem bude na allegro, a w godzinach 8-17 nikgo u mnie w domu nie ma. Pocztą polską to zawsze można było w placówce odebrać, ale nie wiem jak to jest z kurierem. Być może ktoś z was miał taką sytuacje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Kurier najczesciej dzwoni do odbiorcy i sie umawia na odbiór. Do mnie kurier z masterlinka kiedys pzyjechał o godz 21:30, tak wiec mysle ze nie powinno byc problemów z odbiorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Jak to jest w firmach kurierskich, jeśłi kurier przybędzie z przesyłką, a nie zastanie nikogo w domu, to co się dzieje ? Jak ja potem można odebrać ? Pytam, bo zamówiłem bude na allegro, a w godzinach 8-17 nikgo u mnie w domu nie ma. Pocztą polską to zawsze można było w placówce odebrać, ale nie wiem jak to jest z kurierem. Być może ktoś z was miał taką sytuacje ? Firma kurierska powinna miec swoj regulamin dzialania - wiec moze w nim znajdziesz jakies szczegoly, co do zasad np. ewentualnego nie odebrania rzeczy etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Firma kurierska powinna miec swoj regulamin dzialania - wiec moze w nim znajdziesz jakies szczegoly, co do zasad np. ewentualnego nie odebrania rzeczy etc. Masz racje, powinienem poszukać na stronie firmy. Ale ani w opisie aukcji nie było napisane co to za firma, a na maila sprzeający jak narazie nie odpowiedział :) Więc moge szukać igły w stogu siana :P No ale dzieki za info mimo wsztystko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 najlepsz ejest to ze jak im nie podrodze - mowie glownie o GLS... to pisza ze nie zastano odbiorcy.... siedze sobie caly dzien w domu z rodzinka i czekam na paczke ktorej nie amm - dzwonie wku*** i pytam a ci ze kurier byl o 11:00 i nikogo nie zastał. Pozniej przyjezdzal mi w godzinach o 8:00 i pozniej keidy nikogo nie bylo - paczke dowozil mi chyab z 6 razy... nigdy wiecje z tej firmy nie skorzystam. Na koncu mnie zjechał ze mnie nigdy w domu nie am a paczki zamawiam a on tu jezdzi ;/ myslalem ze goscia zabije... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 U mnie jak kurier przyjeżdża i nie ma nikogo w domu to zostawia u sąsiada ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Na poczcie mogą zostawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Ostatnio kurier (UPS) zostawił paczkę u sąsiada. Za drugim razem zrobił tak samo. Za trzecim razem nie popuszę i powiem, że nie dostałem paczki i mają jej szukać... O ile mi wiadomo, to kurier ma obowiązek zostawić namiar na centralę i numer przewozowy, żeby uzgodnić inny termin odbioru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Jak to jest w firmach kurierskich, jeśłi kurier przybędzie z przesyłką, a nie zastanie nikogo w domu, to co się dzieje ? Jak ja potem można odebrać ? Pytam, bo zamówiłem bude na allegro, a w godzinach 8-17 nikgo u mnie w domu nie ma. Pocztą polską to zawsze można było w placówce odebrać, ale nie wiem jak to jest z kurierem. Być może ktoś z was miał taką sytuacje ? Tak się akurat składa, że pracuje w jednej z firm kurierskich (ale nie jako kurier). Jeżeli kurier nie zastał Cię w domu to ma obowiązek zostawić awizo z informacją o próbie doręczenia przesyłki i namiarem na niego. Jeśli nadawca podał Twój nr telefonu może się ktoś z Tobą kontaktować w celu umówienia terminu doręczenia. Dobrze by też było jakbyś wiedział, która firma Ci ją doręcza. Najlepiej skontaktuj się ze sprzedawcą i poproś o nr listu przewozowego. Bez tego numeru nikt nie jest w stanie namierzyć przesyłki i poinformować Cię co się z nią aktualnie dzieje ani też sprawdzić jej historii. Posiadając też nr możesz sprawdzić całą historię swojej paczki na stronie internetowej danej firmy kurierskiej. Zawsze też jest możliwośc odbioru osobistego ale wtedy najlepiej wcześniej skontaktować się z firmą (żeby nie było takiej sytuacji, że przyjedziesz po paczkę a kurier będzie ją miał na samochodzie). Ale tak jak mówię podstawą jest nr listu przewozowego. Myślę, że udzieliłem Ci wszystkich potrzebnych informacji B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Ostatnio kurier (UPS) zostawił paczkę u sąsiada. Za drugim razem zrobił tak samo. Za trzecim razem nie popuszę i powiem, że nie dostałem paczki i mają jej szukać... O ile mi wiadomo, to kurier ma obowiązek zostawić namiar na centralę i numer przewozowy, żeby uzgodnić inny termin odbioru.Chyba bym ubił kuriera za takie coś :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Tak się akurat składa, że pracuje w jednej z firm kurierskich (ale nie jako kurier). Jeżeli kurier nie zastał Cię w domu to ma obowiązek zostawić awizo z informacją o próbie doręczenia przesyłki i namiarem na niego. Jeśli nadawca podał Twój nr telefonu może się ktoś z Tobą kontaktować w celu umówienia terminu doręczenia. Dobrze by też było jakbyś wiedział, która firma Ci ją doręcza. Najlepiej skontaktuj się ze sprzedawcą i poproś o nr listu przewozowego. Bez tego numeru nikt nie jest w stanie namierzyć przesyłki i poinformować Cię co się z nią aktualnie dzieje ani też sprawdzić jej historii. Posiadając też nr możesz sprawdzić całą historię swojej paczki na stronie internetowej danej firmy kurierskiej. Zawsze też jest możliwośc odbioru osobistego ale wtedy najlepiej wcześniej skontaktować się z firmą (żeby nie było takiej sytuacji, że przyjedziesz po paczkę a kurier będzie ją miał na samochodzie). Ale tak jak mówię podstawą jest nr listu przewozowego. Myślę, że udzieliłem Ci wszystkich potrzebnych informacji B) OK. Big THX za info :) Dzisiaj/jutro się okaże co i jak. Do sprzedającego wysłałem maila, ale milczy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Mam pytanie: Jeżeli paczka została wysłana w Piątek około godziny 18 to dotrze do mnie dzisiaj czy dopiero jutro? Kurier to GLS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Wg mnie powinna byc dzisiaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Mam pytanie: Jeżeli paczka została wysłana w Piątek około godziny 18 to dotrze do mnie dzisiaj czy dopiero jutro? Kurier to GLSPowinieneś mieć dzisiaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Cortezon, powiedz mi - czy jeżeli kurier zostawi paczkę adresowaną do mnei u kogoś innego, to mam prawo zgłosić, ze nie otrzymałem paczki ? Inaczej mówiąc, co mam zrobić, żeby ten kochany kurier dostał porządnie po [gluteus maximus] za taki numer ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Cortezon, powiedz mi - czy jeżeli kurier zostawi paczkę adresowaną do mnei u kogoś innego, to mam prawo zgłosić, ze nie otrzymałem paczki ? Inaczej mówiąc, co mam zrobić, żeby ten kochany kurier dostał porządnie po [gluteus maximus] za taki numer ;)Ja bym zgłosił że się spodziewałem paczki i nie dostałem. Bardzo ważna paczka i proszę wyjaśniać gdzie ona jest. A jak ci powiedzą że koleś zostawił u sąsiada to bym powiedział że: "Mnie nie interesuje gdzie on to zostawia. Paczka ma dotrzeć do mnie a nie do sąsiada jak jest do mnie adresowana. To było 3 i ostatni raz. Więcej nie korzystam z Państwa usług". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 hehe a mozesz i za tydzien dostac - gls jest bardzo niesolidny - nigdy nie zostawiaja awiza - a raz sie pytal ojca gdzie jets wies obok mojej taka, i powiedział: "Nie prodrodze, jutro to podzuce" i wszystko na temat :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Mam pytanie: Jeżeli paczka została wysłana w Piątek około godziny 18 to dotrze do mnie dzisiaj czy dopiero jutro? Kurier to GLS Mialem praktycznie taki sam przypadek i doszla we wtorek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Z kurierami gdy nie odebrałem przesyłki za pierwszym razem, zawsze miałem problemy :-| Jednak najgorsza była Stolica - zostawili awizo, próbowałem sie z nimi jakoś ustawić i dopiero tydzień później mogli mi doręczyć ponownie paczkę <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Ja problemów z kurierem nie miałem. Kiedyś niestety rpzejechałem się na stolicy. Kurier nie zostawił awiza ani nic. Zadzwoniłem do nich co z paczką, a telefonistka że jest do odebrania w łódzkiej centrlai. Spytałem czy oddadzą za paliwo w takim układzie. Oddali ;) Ostatnio GLSem jechal do mnie monitor... Jak kurier dostał paczkę w poniedziałek to we wtorek o 8 już u mnie była. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Ja bym zgłosił że się spodziewałem paczki i nie dostałem. Bardzo ważna paczka i proszę wyjaśniać gdzie ona jest. A jak ci powiedzą że koleś zostawił u sąsiada to bym powiedział że: "Mnie nie interesuje gdzie on to zostawia. Paczka ma dotrzeć do mnie a nie do sąsiada jak jest do mnie adresowana. To było 3 i ostatni raz. Więcej nie korzystam z Państwa usług".Dobrze gada, piwa mu :lol: Cortezon, powiedz mi - czy jeżeli kurier zostawi paczkę adresowaną do mnei u kogoś innego, to mam prawo zgłosić, ze nie otrzymałem paczki ? Inaczej mówiąc, co mam zrobić, żeby ten kochany kurier dostał porządnie po [gluteus maximus] za taki numer ;)Tak poważnie to taka sytuacja w praktyce nie powinna mieć miejsca. Jednak w takim wypadku gdyby kurier chciał zostawić paczkę u sąsiada powinien się najpierw z Tobą skontaktować czy może i u kogo. Mimo wszystko widzimy, że nie wszyscy stosują się do obowiązujących zasad i w takim wypadku pozostaje tylko rada Pigmeja :wink: Dodatkowo poproś o nr tel do kuriera i załatw to z nim :26: Z kurierami gdy nie odebrałem przesyłki za pierwszym razem, zawsze miałem problemy :-| Jednak najgorsza była Stolica - zostawili awizo, próbowałem sie z nimi jakoś ustawić i dopiero tydzień później mogli mi doręczyć ponownie paczkę <_< No comments :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) Kiedys została wysłana do mnie paczka GSL jako ze nie było mnie w domu a kurier zostawił awizo dzwonie i mowie mu ze ma przyjechac otej i o tej a koles zebym sobie pojechał do siedziby koło poznania (około 30km) myslałem ze padne to ma byc kurier? Ale w koncu dostarczył paczke do mojego domu p odługiej rozmowie przez telefon :rolleyes: Akurat z DHL nie miałem tego problemu zawsze dzwonie i sa w ten sam dzien lub nastepny rano wiec no problem Edytowane 28 Marca 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) na dzień dzisiejszy jedyną kompetentną firmą kurierską jest właśnie DHL, są zawsze na czas, nigdy nie miałem z nimi problemów, a przyjmuje kilka paczek dziennie od różnych firm kurierskich Edytowane 28 Marca 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 witam, ja wlansioe nie dawno zakupilem karte co w podpisie, i idzie wlasnie GLS-em. Dokładnie to ze Słubic do Kętrzyna (warminsko-mazurskie). Arche_ powiedział że kurier odebrał paczke dzisiaj o 11.00, skoro ma prawie przejechac przez połowe Polski, to moze byc jutro ? a może jeszcze dzisiaj ?? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 witam, ja wlansioe nie dawno zakupilem karte co w podpisie, i idzie wlasnie GLS-em. Dokładnie to ze Słubic do Kętrzyna (warminsko-mazurskie). Arche_ powiedział że kurier odebrał paczke dzisiaj o 11.00, skoro ma prawie przejechac przez połowe Polski, to moze byc jutro ? a może jeszcze dzisiaj ?? :]Nie chcę być złośliwy ale popracuj nad składnią- jakoś ciężko się to czyta. A co do pytania. To bez znaczenia skąd dokąd idzie paczka. Jesli wysyłasz kurierem ma być na drugi dzień (naturalnie w obrębie kraju). kucyk Jest dokładnie tak jak mówisz. Ja też nie miałem z DHL-em nigdy problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 no i doszła dzisiaj buda, naszczęście byłem w domu i odebrałem. firma kurierska to siódemka (siodemka.com) - pierwsze słysze, ale paczka była wczoraj nadana w katowicach i dzisiaj koło 16:30 była, także bezproblemowo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Też ostatnio miałem do czynienia z siódemką. Żadnych problemów, dobry kontakt z kurierem. Nigdy jeszcze nie spotkałem się z sytuacją, żeby jakikolwiek kurier wpadł na pomysł zostawić mi paczkę u sąsiada. Można by się zdenerwować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 mialem ciekawie z masterlinkiem. umowilem sie ze podjade sobie po paczke przyjezdzam mowie ze chce paczke nr ten i ten koles szukal z 20minut i [gluteus maximus] kurier sobie wziol paczuszke, a mial napisane na liscie ze sam odbiore. wtedy gazem do domu zeby przed kurierem zdazyc bo matka nie miala kasy zeby zaplacic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Doszło w poniedziałek :) I jestem szczęśliwym posiadaczem nowego Tagana :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) na dzień dzisiejszy jedyną kompetentną firmą kurierską jest właśnie DHL, są zawsze na czas, nigdy nie miałem z nimi problemów, a przyjmuje kilka paczek dziennie od różnych firm kurierskich Mimo tego, że u mnie na wiosze kurier jeździ tylko do 15 (gdy ja w szkole jestem) to też uważam DHL za najlepszą firmę kurierska, gdy kurier nie zastał nikogo w domu zadzwonił do mnie i powiedział że jeśli nie mogę odebrać osobiście paczki do godz. 15 to może mi ja podrzucić bez problemu na inny adres.... a co do siódemki to zawsze próbują dostarczyć paczkę dwa razy dziennie do południa i po południu jednak kiedyś przyszła do mnie paczka i była brudna od błota pewnie leżała na samym spodzie, dobrze ze była w firmowej folii... Edytowane 28 Marca 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...