Orion66 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Czesc :sad: Mam AMD 64 3000+ 939 - Venice na 1,4v - revision DH-E6 Mnoznik 9 szyna 200. Podnosze szyne na zaledwie....... 210mhz i komputer nie wstaje. To tragiczny wynik. Zwiekszylem napiecie do 1,44v i tez to samo. Mam plyte ABIT KN8 Ultra Co robie nie tak? Czy to mozliwe ze mam procesor z jakiejs beznadziejnej serii? Co o tym myslicie? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olson Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Polecam pierw poczytanie FAQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor_bs Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Co robie nie tak? Czy to mozliwe ze mam procesor z jakiejs beznadziejnej serii? Co o tym myslicie? :mur: Ja mam podobnie , no moze troche lepiej 1.8@2.16 na gigabycie. Az mnie krzywi jak widze u niektórych 1800@2700 :cry: Tez sie zastanawiam czego to moze byc przyczyną procka czy płyty, wiec wacham sie z decyzją czy by nei zmienić na Asrocka dual sata. Tylko co to za zmiana z papucia na lać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vadzior Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Czesc :sad: Mam AMD 64 3000+ 939 - Venice na 1,4v - revision DH-E6 Mnoznik 9 szyna 200. Podnosze szyne na zaledwie....... 210mhz i komputer nie wstaje. To tragiczny wynik. Zwiekszylem napiecie do 1,44v i tez to samo. Mam plyte ABIT KN8 Ultra Co robie nie tak? Czy to mozliwe ze mam procesor z jakiejs beznadziejnej serii? Co o tym myslicie? :mur: skoro masz abita a plytka nawet niezla to proponuje zaczac od aktualizacji biosu na najnowszy z uguru flashmenu to dziecinnie proste pamiatki ustawiasz na 266 ddr albo nizej ltd na 2x llub 3x w zaleznosci gdzie chcesz doleciec z szyna htt (to jest to 200 w twoim opisie) no i dajesz co 5-10 mhz na szynie htt i sprawdzasz stabilnosc proca programem sprime2004 cpu test proponuje tez sciagnac program s&m zanim zaczniesz twierdzic ze masz stabilnego proca na danym ustawieniu potraktuj go z 3-4 godzinki sprimem ( aczkolwiek nie w kazdym kroku ) nie zapomnij ze wraz ze zwiekszaniem szyny htt zwieksza sie taktowanie innych podzespolow jak np pamieci czy szyna hypertransport ( stad te mnozniki ltd) i poczytaj o czyszczeniu cmosa zworka w instrukcji bo zapewne ci sie to niejednokrotnie przyda a u ciebie najprawdopodobniej pamiatki zdychaja przy tych 210mhz a pozatym jest caly zbiorczy watek o venice wiec po co ten nowy topic Edytowane 26 Marca 2006 przez vadzior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orion66 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Ok panowie - przenioise sie do glowniego watku o venice. ADMINA prosze o skasowanie tego watku - pardon.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...