Skocz do zawartości
Orion66

Amd 64 3000+ 939 Venice - Beznadziejny Overclocking

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc :sad:

Mam AMD 64 3000+ 939 - Venice na 1,4v - revision DH-E6

Mnoznik 9 szyna 200.

Podnosze szyne na zaledwie....... 210mhz i komputer nie wstaje. To tragiczny wynik. Zwiekszylem napiecie do 1,44v i tez to samo.

Mam plyte ABIT KN8 Ultra

Co robie nie tak? Czy to mozliwe ze mam procesor z jakiejs beznadziejnej serii? Co o tym myslicie? :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co robie nie tak? Czy to mozliwe ze mam procesor z jakiejs beznadziejnej serii? Co o tym myslicie? :mur:

Ja mam podobnie , no moze troche lepiej 1.8@2.16 na gigabycie. Az mnie krzywi jak widze u niektórych 1800@2700 :cry: Tez sie zastanawiam czego to moze byc przyczyną procka czy płyty, wiec wacham sie z decyzją czy by nei zmienić na Asrocka dual sata. Tylko co to za zmiana z papucia na lać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc :sad:

Mam AMD 64 3000+ 939 - Venice na 1,4v - revision DH-E6

Mnoznik 9 szyna 200.

Podnosze szyne na zaledwie....... 210mhz i komputer nie wstaje. To tragiczny wynik. Zwiekszylem napiecie do 1,44v i tez to samo.

Mam plyte ABIT KN8 Ultra

skoro masz abita a plytka nawet niezla to proponuje zaczac od aktualizacji biosu na najnowszy z uguru flashmenu to dziecinnie proste

pamiatki ustawiasz na 266 ddr albo nizej ltd na 2x llub 3x w zaleznosci gdzie chcesz doleciec z szyna htt (to jest to 200 w twoim opisie)

no i dajesz co 5-10 mhz na szynie htt i sprawdzasz stabilnosc proca programem sprime2004 cpu test

proponuje tez sciagnac program s&m

zanim zaczniesz twierdzic ze masz stabilnego proca na danym ustawieniu potraktuj go z 3-4 godzinki sprimem ( aczkolwiek nie w kazdym kroku )

nie zapomnij ze wraz ze zwiekszaniem szyny htt zwieksza sie taktowanie innych podzespolow jak np pamieci

czy szyna hypertransport ( stad te mnozniki ltd)

i poczytaj o czyszczeniu cmosa zworka w instrukcji bo zapewne ci sie to niejednokrotnie przyda

a u ciebie najprawdopodobniej pamiatki zdychaja przy tych 210mhz

a pozatym jest caly zbiorczy watek o venice wiec po co ten nowy topic

Edytowane przez vadzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi