-cinek- Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Właściwości BIOS'u Typ BIOS'u Award Modular Typ BIOS'u Award Award Modular BIOS v6.00PG Informacja z BIOS'u Award MS8127C series 10/31/2001 Data BIOS'u systemowego 10/31/01 Data BIOS'u wideo 01/08/02 Pole Wartość Nazwa płyty głównej Matsonic MS8127C/C+/C+(266) dane z everesta! a to co w temacie to dane z naklejki na płycie!! Potrzebuje nowszego biosu i instrukcji jak go wgrać. Przeglądając manuala płyty znalazłem informacje o zworce: JP5 :BIOS write protect jumper (Use this jumper to make the BIOS read-only) chce zmienić bios bo czasami mam problemy z odpaleniem kompa :sad: wiatraki sie kręcą, diody świecą, słychać dysk ale monitor pozostaje w trybie stand-by :mur: Wszystkie podzespoły sprawne i przetestowane, kondy na płycie idealne, zasilacz nowy FSP350-60MDN rev.A :D zazwyczaj udaje mi się odpalić kompa za x-razem. Czy zmiana biosu może coś poprawić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Watpie zeby bios Ci w tym pomogl ale sprobowac mozesz. Opis jak wgrac podawalem juz tyle razy, ze laskawie skorzystaj z funkcji szukaj, a c do samego biosu to znajdziesz go na stronie producenta, ktora bez żadnego problemu odszukasz na google. Sciagasz bios do MS8127C+(266) rev. 3.0 o ile sa rozne biosy do roznych rev. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-cinek- Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 matsonic na stronie producenta znalazłem bios w dziale support/download :D także instrukcje jak wgrać ten bios. Bios wgrał się poprawnie: A:>awd830 020904.bin /f teraz trzeba potestować czy będzie się normalnie odpala płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...