Skocz do zawartości
kanio

Czy ktos juz krecił XP 1700+ 0,13 seria B0?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś już ma tą serie i sprawdzał jak się ją kręci? Jak jest z temperaturą tych procesorów?

No jasne ;) 2075MHz/1,675V. A tak BTW luuukaj tu :P

Po tym jak Rapra miał Durnia 1000@1400 przy zaniżonym napięciu to mnie już nic nie zadziwi...

A tak poza tym wy razem pracujecie że sobie tak procki możecie selekcjonować???

A tak poza tym na forum już niektórzy też mają te na b0, wystarczy poszukać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym jak Rapra miał Durnia 1000@1400 przy zaniżonym napięciu to mnie już nic nie zadziwi...

A tak poza tym wy razem pracujecie że sobie tak procki możecie selekcjonować???

A tak poza tym na forum już niektórzy też mają te na b0, wystarczy poszukać.

Tak razem. Ale to on je selekcjonuje bo ja mam juz P4. i tylko jestem obserwatorem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No kurna dzisiaj ganiałem po mojej wiosce i niema takiego proca :( A chcę kupić)W niektórych sklepach to nawed niewiedzą oco chodzi ze steppingiem B0 :) .A najlepszy był koleś który powiedział że może mi dać maksymalnie 150 zł za mojego antkaxp2000+ :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś już ma tą serie i sprawdzał jak się ją kręci? Jak jest z temperaturą tych procesorów?

No jasne ;) 2075MHz/1,675V. A tak BTW luuukaj tu :P

Lancer byłbym wdzięczny jakbyś dokładnie opisał Serie (steeping) czy to było JUCIB??

Ja mam takie informacje sorry ze po angielsku ale nie chce mi sie tłumaczyć BTW. 2100 NA B0 SĄ! TRZEBA BRAĆ XP 1700+ Z STEEPINGU 2100+ NA B0 ALE JAKI TO STEEPINGG? 8)

from a couple of people here in finland, the 1700+ processors with t-bred b are doing around 1.8-1.9ghz with air, and stock voltage, and up to 2.2 with 1.85v.

Ja (20:09)

http://forum.oc-forums.com/vb/showthread.p...threadid=156548 jeszcze : http://www.8080.net/pics/121451122.JPG All of the 1700's are JIUCB.

I have not tested a single B 1700 that would run at anything above 1.9 without 1.85v to 1.90v. Some of them will not even do 1.8 with even 2.00v

recently bought a 1700+ TBred A, using the Asus A7N8X (nforce 2). I bought the chip retail, and I'm using the retail HSF. I've bumped the chip up to 166Mhzx11 or 1.83Ghz. It runs at 42C full load. I've got it at 1.65V (Shipped at 1.5V)

The reason I ordered it was the picture which had AIUHB on it.

The order did have a AXDA2100DLT3C only on it.

The Newegg page listed both AXDA2100DLT3C and AXDA2100DUT3C.

DDTung at Extreme has a JUICB 1700+ (B)

It is doing 2.00Ghz @1.6v (default voltage)

and 2.20Ghz @1.85v

This is preliminary and on air (Volcano 7)

Ja (20:19)

My e-buddy JimK and his JIUGB 1700+

still testing it, might go higher, stable at 2068, now burning-in at 2160

Ja (20:19)

http://users.in.gr/sakattack/assets/wcpuid2160.jpg

Ja (20:20)

got my 1700+ today from newegg...and its a TbredB!

AXDA1700DUT3C

JIUCB0251SPMW

is that a week 51?

Ja (20:20)

Yes, identical codes and week to the 1700+ Bs found in Germany and Hong Kong.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JUCIB-tak to ta seria

a więcej nie wiesz? byłbym wdzięczny jakbyś mógł sie dowiedzieć jak już nie masz możliwości to trudno :( ale następnym razem jak będziecie selekcjonować to powiedz żeby zapisał wszytsko z tej czarnej nalepki oprócz nr seryjnego :)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tego JIUGB , wstaje na 2075 na deflaut vcore , dalej nie prubowalem :) , nie mam w tej chwili czasu dopiero w sobote bede mial chwilke wolnego :(

To daj wynik na forum lub poślij mi na emiala filipzeg@wp.pl

bede wdzięczny pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na GA-7VAX XP1,7+ serii JIUGB bądź JIUCB (niepamietam) bez problemu śmiga 11x166 bez podnoszenia v-core, dalej narazie nie probowałem, temp. nie przekracza 45 stopni na zwykłym Titanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JUIGB ,@2100mhz ,1.825v ,testowany Prime95+3dsmarki i wogole, tyle ze do takiego wyniku na moim "chlodzeniu" TTC-D5TB wymaga dania wentyli w budzie na 12v.A caly czas lata na 2035 1.76v zamknieta buda i wszystkie wentyle poza TTC 7v.Lazi wiecej przy obydwu opcjach tyle ze Prime sie wywala po jakims czasie, grac, markowac sie da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Kupiłem w zeszłym tygodniu w Szczecinie taki procek tzn 1700+ i poszedł na 12,5 x 166. Zgłasza się ładnie jako 2600+ napięcie musiałem lekko podnieść z 1.6 na 1.65 (tak naprawdę to moja MB daje za niskie napięcie poniżej 1.6). Działa stabilnie na miedzianym Zalmanie. Obciążenie 100% bo liczy Stei@home. SetiWatch pokazuje na początku próbki 1100Mflop, a w środku 400Mflop. Pamięć Samsunga DDR333 chodzi na maksa na szynie 166. Oznaczenia tych procków to:

AXDA1700DUT3C lub AXDA2100DKT3C

Literka oznacza zasilanie U =1.6 volt, a K=1.65 volt.

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...