Skocz do zawartości
Matit

W Cenie Do 1400zł

Rekomendowane odpowiedzi

Jak max 1400zł to ja zaproponuje coś takiego:

Sempron64 2600 cena: 255zł

MSI K8N NEO-FSR cena: 159zł

R.9500Pro cena około 250zł

GoodRam 512Mb DDR400 cena: 141zł

Samsung SP 160GB cena: 246zł

BenQ DW1650 cena: 145zł

Techmaster CX-3156 cena: 55zł

Fortron 350Wat cena: 69zł

Razem: 1320zł

To co zostanie przeznacz na klawiaturę, myszkę... Lub jak już to masz ;) to bierz R.9700Pro 128Mb/256Bit, jak chcesz kręcić to się skuś na AC Freezera 64Pro bo jak nie zamierzasz kręcić to box'owy cooler starczy ;) kasy też powinno wtedy wystarczyć.

EDIT: Gdybyś miał z 300zł więcej można wtedy już brać zestaw oparty na s.939...

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzienki :D a czy dobry jest celeron D ?? bo nie znam się na prockach ?? a znowu tak myśle nad grafą z nvidia lepsze technologie :D no niewiem jak wy uwarzacie :P ale wszystko w tej cenie :P

Edytowane przez Matit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oceniajcie mój zestaw i co mam zmienić jak wam się nie podoba :D ale tylko do 1400zł

Gigabyte GA-K8U Uli1689 bulk - 168 zł

Corsair VS DDR 512MB 400MHz CL2.5 - 156 zł

GeForce 6600 Asus 128MB (128-bit) TV/DVI BOX (AGP) - 385 zł

Maxtor DiamondMax +9 80 GB (ATA/133, 2MB cache) 80 gb - 210zł

AMD Sempron 3000+ BOX (Socket 754, 64-bit) - 354zł

Colors-IT ATX-C8009 B3 srebrna - 120zł

Wszystko w Komputroniku :D więc oceniajcie lub może znajdziecie lepsze sklepy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

,

PS. Ten 6600 Gigabyte'a ma pasywne chlodzenie i technologie turboforce (jak mu braknie pamieci to moze pozyczyc troche systemowej)

CO?????? GF 6600 nie występuje w wersji z TurboCache (technologia która umozliwia karcie graficznej korzystac z pamieci systemowej). Natomiast TurboForce jest to odmiana karty graficznej Gigabyta z fabrycznie podkreconymi zegarami GPU do 450MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CO?????? GF 6600 nie występuje w wersji z TurboCache (technologia która umozliwia karcie graficznej korzystac z pamieci systemowej). Natomiast TurboForce jest to odmiana karty graficznej Gigabyta z fabrycznie podkreconymi zegarami GPU do 450MHz.

Bardzo przepraszam, ale mi sie pomyliły nazwy turboforce i turbocache :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha :D

Dobry ... dobry :D

Komp to przekleństwo faktycznie ... od 14 roku życia gram w CSA ... teraz mam 19 lat i tak samo moge powiedzieć że niema nic gorszego niż komp ... haha ... ale oczywiście to są skrajności , jak ktoś chce sobie pograć raz za czas to ok ... tylko naprawde bardzo łatwo popaść w nałóg , ale znowu nie tak trudno z niego wyjść ;) ... wystarczy wiedzieć że sie w nim jest :) ...

A co do sprzętu to może polece taki konfig:

Sempron 3000+ - 329 zł

Płyta Asrock K8NF4G-SATA2 VGA - 191 zł

512 DDR - 121 zł

Karta GeForce 6600GT MSI 128MB NX6600GT-TD128 - 434 zł

Dysk Samsung 80GB 7200 8MB NCQ HD080HJ - 191 zł

Obudowa I-BOX Orion 319SG b/z - 79 zł

Zasilacz ModeCom MC-350ATX 2.0 350W - 108 zł

Razem 1453 zł.

Pierwszą rzeczą jaką powinieneś dokupić do dodatkowy ram ... drugą 512

Wszystko z Apollo.pl

Cena troszke przekroczona ale 6600GT to naprawde karta wciąż z przyszłością.

Co do reszty to możesz być pewny dobrego OC całego zestawu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też jak gram z kumplami w FC przez LANa i to jeszcze gadając przez Skypa to jest potem maaaasa wspomnień :D Może dlatego, że CS jest taki... jednostajny... Cały czas to samo... A w FC są pojazdy, otwarta przestrzeń i w ogóle co chwilę jakieś mega śmieszne sytuacje :) Do tego ja się raczej od gier nie uzależnie, bo po prostu nie mogę wytrzymać żeby grać w jakąś grę dłużej niż godzinę, po prostu mi się wtedy odechciewa :/ Raczej jestem uzależniony od samego siedzienia przed kompem, pisania na forach itp.

Żeby nie było, że kompletny offtopic, to ja też proponuje zamienić tego Modecoma na Fortrona, nie dość że chyba mnie kosztuje, to jeszcze jest pewniejszy i stabilniejszy z tego co wiem :wink:

Edytowane przez _q_b_a_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest wyśmienity, bo jest Sempron w konkurencji, który również się świetnie kręci i jest w podobnej cenie. Tyle, że Semprona po podkręceniu jest szybszy niż Celeron D po podkręceniu, dlatego nie opłaca się Celka kupować. O zwykłym, starym Celeronie nawet nie mówię, bo to tragedia była po prostu. Miałem taki kiedyś 2.6ghz (wydajkność Durona 1200 albo mniej) + grafika G 6600GT i do dziś się nie mogę otrząsnąć z tego, jak gry kosmicznie przyspieszyły po wymianie procka na Semprona :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi