dawi Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Właśnie się dowiedziałem że moja płyta nie pozwala na zainstalowanie win98. Wiele starych gier powstało w latach 96-99 kiedy jeszcze świat niewidział XP np Diablo, starcraft, commandos, age of empires, unreal i inne stare hity do których mam ogromny sentyment. W związku z tym czy jest jakaś możliwość ich uruchomienia? Płyta k8nf9 pozwala tylko na winxp i 2000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konnik_tl Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 kliknij prawym myszki na exe danej gry, właściwości->zgodność->uruchom ten program w trybie zgodności(tu wybierz sobie system) powinno zadziałać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuco22 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Age of empires działa w Win 2000/xp/2003. Sam czasami grywam. Może masz jakies pierwsze wydanie tej gry :blink: , że nie chce ruszyć. Tryb zgodności w grach raczej niewiele Ci da :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 unreal tez działa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thannis Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 ze starcraftem także nie ma problemów pod np. XP... trybem zgodności raczej nie musisz się bawić bo i tak nic nie daje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Diablo (zarowno 1 jak i 2) dziala bez problemu. Ogolnie wiekszosc gier nie ma problemow, czasami pomaga tryb zgodnosci, w razie problemow warto tez poszukac wszelkich mozliwych patchy lub pobawic sie ze starszymi sterami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 a age of empires 2 to za cholere nie moglem wlaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _ANTEK_ Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 aoe2 bez problemu smiga na win xp pro sp2. proponuje pobawic sie DosBoxem - moze to jest problemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 A mnie mało kiedy pomógł tryb zgodności, może nawet i wcale <_< Najlepszym wyjściem jest mieć dwa systemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Tryb zgodnosci pomaga w przypadku np. Drivera. U kumpla caly input z myszki czy klawiatury mial sporego laga (ze 2sek.), tak ze nie dalo sie jezdzic, wlaczylismy tryb zgodnosci i nagle zaczelo smigac poprawnie. Co ciekawe u mnie tego problemu nie bylo, a secjalnie sprawdzalem ta sama instalke. Ewentualnie jak masz w miare mocny sprzet to mozesz sie pobawic w wirtualnego kompa z pomoca VPC badz VMWare. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) proponuje pobawic sie DosBoxem - moze to jest problemem. :blink: "Emulator" DOS'a i windowsowa gra? VirtualPC albo VMware (z zainstalowanym Win98). Najlepszym wyjściem jest mieć dwa systemy. Właśnie się dowiedziałem że moja płyta nie pozwala na zainstalowanie win98. Płyta k8nf9 pozwala tylko na winxp i 2000.Niestety to prawda (chipset nForce4). Co do Age of Empires 2: "Age of Empires 2 K tomu aby jste mohli spustit tuto hru ve Windows XP potřebujete tento soubor o velikosti 1,01MB , který se postará o to aby hra fungovala i v XPéčku. A další potřebný patch, který rovněž potřebujete k tomu aby jste rozjeli Age 2 Empire Conguerors zde." http://ovsem.xf.cz/hry/strana2.htm Proponuję też zajrzeć na NT Compatible i może jeszcze tu - http://www.mcse.ms/archive210.html Edytowane 27 Marca 2006 przez Placio74 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) mi tam wszystkie starocie smigały... nawet dosowe... W niektórych tylko krzaczył sie dźwięk (małysz :) i Liero) Na szczeście zrobili wydanie liero exterme pod XP :D Edytowane 28 Marca 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) znacie emulator koputera - Virtual Machine ?? Jesli nie to proponuje sprawdzic :wink: Jeśli np masz zainstalowany Windows XP to korzystając z tego programu możesz zainstalować sobie inny system np Windows 98. Odbywa się to na zasadzie: włączasz komputer i kiedy jesteś w XP włączasz program i otwiera ci się okienko, w którym masz tak jakby drugi komputer (startuje BIOS, później system itd.) Cały drugi system istnieje jako jeden plik na dysku. Przydatne dla osób które nie chcą kombinować a potrzebny jest im drugi system. Edytowane 28 Marca 2006 przez gent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 To juz bylo poruszone - vmware, M$ Virtual PC ;) Problem z tymi programami jest jeden - nie mamy pelnego dostepu do fizycznego hadware'u na wirtualnym kompie, wiec moze sie okazac, ze w jakies bardziej wymagajace gierki 3D sobie nie pogramy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...