Morss Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Dokładnie chodzi mi o dwa modele Samsung HD 080 HJ czy WD 800 JD Caviar SE. Oczekuję od dysku żeby był cichy i mało się grzał. Płytę mam Gigabyte GV-K8NE (serial ATA). Poczytałem trochę forum i mam mętlik w głowie. Jeżeli to możliwe to proszę przytaczać jakieś argumenty na rzecz jednego lub drugiego. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Ja stawiam na CAVIARA - jest on niby SATA, ale ten model wyprodukowany od grudnia 2005 jest modelem SATAII - czyli obsługuje NCQ. Spotkałem się z wieloma pochlebnymi opiniami o nim. Sam mam chrapkę spiąć takie dwa w RAID0. Jest on chłodny i cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerc Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 niewiem jak te WD ale samsung bedzie napewno cichy jeszcze jak sie go na gumkach przywiesi badz postawi na gabce to bedzie nieslyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Jestem za Samsungiem, sam posiadam 80Gb tyle, że pod ata (z sierpnia 2005) Jak dotąd niewielki wzrost głośności (dalej cichy,a w porównaniu ze starym WD wręcz bardzo cichy), jak dla mnie b. wydajny i chłodny (27-32 stopnie przy otwartej budzie, jak zamknę to do 40 ale to spowodu zerowej wręcz by można powiedzieć cyrkulacji powietrza (może przez zasiłkę i parę otworów w budzie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Ja mam co prawda trochę inny model Caviarka (120GB 8CACHE SATA), ale jestem z niego bardzo zadowolony. Cichy, szybki, słabo się grzeje, i conajważniejsz niezawodny!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Ja mam Samsunga 80GB i jestem bardzo zadowolony. Polecam Samsunga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...