havana Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 Miałem 256MB DDR, kupiłem drugie tyle. Wszysto jest OK, system "widzi" całe 512 MB, ale wynik w 3DMarku nie podniósł sie nawet o punkt. Czy to normalne, czy coś trzeba zmienić np. w BIOSie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 Miałem 256MB DDR, kupiłem drugie tyle. Wszysto jest OK, system "widzi" całe 512 MB, ale wynik w 3DMarku nie podniósł sie nawet o punkt. Czy to normalne, czy coś trzeba zmienić np. w BIOSie? zmień proca grafe(na lepszą oczywiście) to ci wzrośnie; albo o/c proca wtedy też. ale to że dokupiłeś pamięci nie wpływa znacząco na wynik w 3dmarku. masz komputer od wczoraj czy co? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havana Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 Od 8 dni, a co to dużo czy mało? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 Od 8 dni, a co to dużo czy mało? ja mam kompy od 13lat to sobie sam odpowiedz :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 Jakbyś ze 128 przeszedł na 256 MB ram to mógłbyś sie spodziewać wzrostu wyniku a tak to nie ma się czemu dziwić. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 Jakbyś ze 128 przeszedł na 256 MB ram to mógłbyś sie spodziewać wzrostu wyniku a tak to nie ma się czemu dziwić. :wink:ilosć pamiaci nie ma wpływu, no hcyba ze sie przesiadzesz z 64 na 128 lub 256. w/g mnie sprawa wyglada tak jak jakies oprogramowanie lub gra potrzebuje 256 ramu to jak bedzesz maił 512 to nic nie da. soft bierze tyle ramu ile potrzebuje. inaczej sprawa wygalda kiedy masz go za molo dla danje aplikacji, wtegy komp chodzi załosnie wolno i nic ci wtedy nie pomoze, nawt najwydajniejszy poroc... tak uwazam ja [czuje ze zaraz znajdze kilka osób któte twierdza innaczej:) ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 3dmark raczej stawia na karte graficzna potem procek a na koncu ram. jak masz juz 512 to mu to nie robi roznicy bo on potrzebuje tylko 128mb. RAm przyda ci sie np do gier... nie zalamuj sie 3markiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 Jakbyś ze 128 przeszedł na 256 MB ram to mógłbyś sie spodziewać wzrostu wyniku a tak to nie ma się czemu dziwić. :wink:ilosć pamiaci nie ma wpływu, no hcyba ze sie przesiadzesz z 64 na 128 lub 256. w/g mnie sprawa wyglada tak jak jakies oprogramowanie lub gra potrzebuje 256 ramu to jak bedzesz maił 512 to nic nie da. soft bierze tyle ramu ile potrzebuje. inaczej sprawa wygalda kiedy masz go za molo dla danje aplikacji, wtegy komp chodzi załosnie wolno i nic ci wtedy nie pomoze, nawt najwydajniejszy poroc... tak uwazam ja [czuje ze zaraz znajdze kilka osób któte twierdza innaczej:) ] O.K. Przy dołożeniu 128 MB RAM (Duron 1000, GF2 Ti 128 MB ram) wynik w 3d Marku 2001 podniósł się o 156 punktów. Kolejna 256 prawie nic nie dała (niewielkie wachania raz w górę raz w dół), za to w Solider of Fortune 2 z 256 MB nie da się grać w wysokich detalach i rozdzielczości powyżej 1024x768 bo cały czas korzysta z dyzia i tu 512 Ram jak najbardziej wskazane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIELONY MEGAMEN Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 3dmark 2001 se. nie potrzebuje więcej niż 128 mb ram. więc nie potrzebujesz drugiej 128-ki by uzyskać lepszego kopa bo tego nie uzyskasz.3dmark nasyca sie 128 i tyle :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 Racja może i 3dmark potrzebuje tylko 128 MB ramu ale wolnego ramu !!! Jak ja odpaliłem xp na 128 MB to miałem tylko ok 30 MB wolnej pamięci :( . Więc jak w takich warunkach przeprowadzać test ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 Miałem 256MB DDR, kupiłem drugie tyle. Wszysto jest OK, system "widzi" całe 512 MB, ale wynik w 3DMarku nie podniósł sie nawet o punkt. Czy to normalne, czy coś trzeba zmienić np. w BIOSie? Tym się nie przejmuj. 3DMark daje mało wiarygodne wyniki i tak naprawdę pokazuje tylko moc karty graficznej. Moc procesora ma małe znaczenie. Wiarygosne testy dają niestety tylko gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...