_Niedoświadczony_ Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Witam :) Mam obecnie takiego kompa: Pentium 4 3.0 GHz Prescott | 1 MB Cache | 800 FSB + QVC 120 CU (bez +) Abit IC7 - G + Zalman złoty 2 x 512 DDR Geil 2.5 CL Asus V999LE @ 12/6 AGP (6800 prawie jak GT) + Pentagram Freezone XC-80 Cu i czy jest sens zmieniać na: Pentium D 805 (Dual Core, 2x 1MB cache, 533 FSB, EMT 64 bit) jakaś płytka na INTEL 945/955 do 500 zł 2 x 512 DDR2 GeForce 6800GT / 7800 GT (może uda się ale może i się nie udać dozbierać na niego :D) Pytanie jest tego typu: czy warto przesiąść się na taki zestaw ? Prosze o wypowiedzi - każda będzie pomocna. Cena tych zestawów jest bardzo podobna wbrew pozorom i dlatego myślę nad zmianą... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 A bo ja wiem. Ja osobiście zmieniłem z P4 3,06 s.478 na P4 3.0 s.775 i jestem zadowolony. Plusem jest to, że można włożyć grafikę na pci-e. Ale jak masz dosyć dobrą na AGP ... Ja go zmieniłem TYLKO dlatego, że strasznie denerwowało mnie, że procek miał 533FSB. Gdyby miał 800 to nic bym nie ruszał. Z drugiej strony zestaw na 775 jest bardziej przyszłościowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) Jak masz kaskę to sens się znajdzie!!! :mrgreen: A na serio to ja bym poczekał, póki co chyba na blaszaka nie narzekasz, a ceny teraz szybko spadają, więc po prostu nie opłaca się. Zestaw ten za pół roku straci na cenie z 30%, a ukażą się też napewno kolejne generacje GPU i CPU, szybsze, wydajniejsze :twisted: Edytowane 27 Marca 2006 przez mrjeremiasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Niedoświadczony_ Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Z drugiej strony zestaw na 775 jest bardziej przyszłościowy. Właśnie to do mnie najbardziej przemawia... :) Jak masz kaskę to sens się znajdzie!!! :mrgreen: A na serio to ja bym poczekał, póki co chyba na blaszaka nie narzekasz, a ceny teraz szybko spadają, więc po prostu nie opłaca się. Zestaw ten za pół roku straci na cenie z 30%, a ukażą się też napewno kolejne generacje GPU i CPU, szybsze, wydajniejsze :twisted: Hmmm w sumie to masz racje, jednak jakby nie patrzeć teraz ten zestaw cenowo jest porównywalny a nie wiadomo czy potem będzie również porównywalny... :unsure: Bo tak naprawde to za niewielkie pieniądze a nawet żadne moge poprostu zamienić się, jednak wówczas wróce na BOXowe chłodzenia bo nie będzie mnie póki co stać na zmiene ich. Co do wydajności mojego to nie narzekam - fakt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...