sham4n Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) Witam, czy w niemieckim HP NX8220 są niemieckie znaki narodowe, czy może jest tak jak u nas(czyli klawiatura QWERTY bez naniesionych znaków narodowych)?! Oczywiście niemiecki znaczy sprowadzony z Niemiec! :) Pozdro! Edytowane 27 Marca 2006 przez sham4n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.ad Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Witam, czy w niemieckim HP NX8220 są niemieckie znaki narodowe, czy może jest tak jak u nas(czyli klawiatura QWERTY bez naniesionych znaków narodowych)?! Oczywiście niemiecki znaczy sprowadzony z Niemiec! :) Pozdro! Witam Tak przy okazji, opłaca się przywozić z Reichu tego HPeka? W jakich cenach on tam chodzi? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sham4n Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) http://www.notebooksbilliger.de/product_in...py544et_1024mb_ z tego co widać to baaardzo się opłaca! :) I chyba jednak klawiaturka jest QWERTZ... ;/ ale zawsze te pare ładnych setek w kieszeni! :) Edytowane 27 Marca 2006 przez sham4n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.ad Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 http://www.notebooksbilliger.de/product_in...py544et_1024mb_ z tego co widać to baaardzo się opłaca! :) I chyba jednak klawiaturka jest QWERTZ... ;/ ale zawsze te pare ładnych setek w kieszeni! :) A nie wiecie jak wygląda sprawa ew. wymiany klawiatury? Brrrr, krew się człowiekowi burzy jak się ogląda takie strony, kiedy wreszcie w Polandzie takie ceny?! Masz racje, trzeba przynajmniej wykorzystać to, ze do Niemiec mamy blisko. Sam 4 lata temu kupiłem tam panel LCD za 600 marek, jakieś 1100 zł wtedy bodajze i to w drogim Vobisie. Chodzi do dzisiaj po 12 godzin na dobę. U nas wtedy takie monitory nie schodziły ponizej 2000 zł. Dobra, kończę te narzekania bo tylko Ci wątek zaśmiecam :) Mam nadzieję, że ktoś Ci pomoże bo ja nie mam zielonego pojęcia w temacie :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) Heh do Niemiec mamy blisko, jezeli chodzi o dystans w km, ale gospodarczo i mentalnie to lata swietlne nas dziela :) Co do zakupow to wydaje mi sie, ze nie ma sensu kupywac to co jest w PL, zwlaszcza jezeli chodzi o popularne modele - klawiatura i montaz, tez kosztuje i to kilkaset zl. Edytowane 27 Marca 2006 przez limerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sham4n Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 no ale można w sumie jechać na takiej qwertz tylko że miejscami bedzie co innego wyskakiwało niż jest na klawiaturze :) jednak myśle że warto sie przemeczyc i miec kilka ładnych stówek w kieszeni! Zreszta i tak na klawiaturze pisze się nie do końca patrząc na przyciski... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartoszkowy Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Witam, czy w niemieckim HP NX8220 są niemieckie znaki narodowe, czy może jest tak jak u nas(czyli klawiatura QWERTY bez naniesionych znaków narodowych)?! Oczywiście niemiecki znaczy sprowadzony z Niemiec! :) Pozdro! Wszystko zalezy jak ustawisz sobie klawiature w Windowsie. Potem mozec miec problem z niektorymi klawiszami (np. prawy alt - do robienia polskich ogonkow) -> rozwiazanie -> program KeyTweak - jest swietny. Pomogl mi przy zmianie klawiszy, bo jakis japoniec wymyslil zeby umiescic prawy alt nie w tym miejscu co zawsze w mojej Toshibie, a w to miejsce dal slash (\) hehe Jesli chodzi o klawisze to nie jestem pewien ale pewnie da rade je jakos odkleic (oznaczenia, naklejki) i lecisz z czyms takim: http://www.allegro.pl/item95219708_naklejk...sylka_0zl_.html Powodzenia! Bartosz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 zawsze mozna wymienic klawiaturke w serwisie oferujacym takie cos ;) jak bedziesz mial problemy z tym to pisz na pw ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz_ch Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 jednak myśle że warto sie przemeczyc i miec kilka ładnych stówek w kieszeni!tak tylko ciekawy jestem jakiego windowsa dają, czy tylko niemieckiego czy np angielskiego i niemieckiego, czy może do wyboru. Dla mnie np niemiecki windows byłby nie do przyjęcia, co innego angielski, którego sam posiadam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deflektor Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 pewnie ze warto zmieniasz ustawienia jezykowe w windzie, a klawisze "y" i "z" zamieniasz miejscami. a jakies ich B czy inne wygibasy mozna przeciez zamazac jakos ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igy Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Wymiana klawiaturki to odkrecenie 2 śrubek, tylko najpierw trzeba ją kupić :P Możesz poszukać na allego, często chodzą różne klawiatury do tych modeli HP. Z uwagą, że pomimo identyczneog wygladu nie będą pasowały ani te z serii 6xxx ani z nc8220 (te z trackpointem) Ja sam mam klawiaturke brytyjską, ma tylko zamienione @ z " i znaczek funta zamiast # (oczywiście w windzie działa normalnie, tylko nadruk inny). Ogólnie polecam tego notebooka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...