Skocz do zawartości
luki2

Zestawik Do Max 2000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

znajomy porposil mnie o pomoc w dobraniu czesci do kompa za max. 2000zł. Oto co mu zaproponowalem, wszelkie sugestie mile widziane. Z tego co wiem to za bardzo nie bedzie krecil i chce zeby mu poprostu wszystko chodzilo bez problemów. Odpadaja sklepy wysylkowe i aukcje. Komp raczej krecony nie bedzie wiec odrazu uprzedzam osoby proponujace kupno np. NV 6600LE.

Procesor: AMD Athlon 64 3000+ BOX (Socket 939) Venice -526zł

Ram Geil Value 2x256 cl2,5 -190zł, moze twinmos'y za 160zł??

Mobo: Microstar K8N Neo4-FI nForce4 Ultra, Abit KN8 Ultra(nie wiem jak wspolpracuja z twinmosem bo chyba byly problemy?), Asus A8N-E nForce4 Ultra wszystkie za ok. -370zł

dysk twardy: Samsung SpinPoint P80SD 80 GB (SATA II, 8MB cache, NCQ) -202zł

zasilka: Modecom MC-350ATX 2.0 PFC -105zł

k. graficzna: Ati X800GTO Sapphire 128 MB Lite BOX ok. 470zł lub 6600 GT Microstar 128 MB ok. 460zł

Zostanie jakies 150zł na bude.

Oczywiscie napedy celowo nie brane pod uwage.

W zwiazku z grafa mam pytanie czy miedzy powyzszymi kartami ale w wersji 128 i 256 mb jest duza roznica(wydaje mi sie, ze nie warta dodatkowych 100zł)??

Co lepiej PS3.0 i 8 potokow czy PS2.0 i 12 potokow. Mysle, ze lepszy bedzie x800 bo PS3.0 roznicy w grafie nie robi no chyba, ze ma to byc karta do uruchomienia smarka 06 :wink: . Kompik zapewne bedzie do gier wiec moze lepiej kupic jakis komponent tanszy na rzecz lepszej karty graficznej??

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zwiazku z grafa mam pytanie czy miedzy powyzszymi kartami ale w wersji 128 i 256 mb jest duza roznica(wydaje mi sie, ze nie warta dodatkowych 100zł)??

Co lepiej PS3.0 i 8 potokow czy PS2.0 i 12 potokow. Mysle, ze lepszy bedzie x800 bo PS3.0 roznicy w grafie nie robi no chyba, ze ma to byc karta do uruchomienia smarka 06 :wink: . Kompik zapewne bedzie do gier wiec moze lepiej kupic jakis komponent tanszy na rzecz lepszej karty graficznej??

Pozdrawiam

Nie warta zdecydowanie!!! Różnica w wydajności jest niewielka, a w cenie duża!

Co do HDD to rób jak chcesz, ale ja tam jestem jakoś do Samsungów uprzedzony i wolę np. WD Caviarki (ciche, w miarę szybkie, mało się grzeją, niezawodne - opinia oczywiście supiektywna).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie warta zdecydowanie!!! Różnica w wydajności jest niewielka, a w cenie duża!

Co do HDD to rób jak chcesz, ale ja tam jestem jakoś do Samsungów uprzedzony i wolę np. WD Caviarki (ciche, w miarę szybkie, mało się grzeją, niezawodne - opinia oczywiście supiektywna).

A u mnie na odwrot :D Jak widzisz z podpisu ja wlasnie mam caviarka RE i po roku juz sie robia bad blocki pozatym strasznie terkocze. Dlatego wole go juz innym nie polecac.

mobo bierz EPoX 9NPA Ultra

Jestem uprzedzony do tych plyt. Padly mi 3 sztuki 8rda3+ wiec z gory je skreslam.

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi