wako Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Hej! Od niedawna mam laptopa, a na w nim zintegrowana karte z rodziny Sis 630/730. Ta karta to nie jest jakis wielki demon szybkosci, ale pomyslalem, ze w niektorych bardzo starych grach moznaby uzyc jakiegos wygladzania krawedzi. Sprawa jest o tyle, trudna, iz jak wiadomo sis nie wykorzystywal w swoich ukladach takich technologii jak fsaa, wiec wspomaganie sprzetowe odpada. W emulatorach (np. snes, psx) sa takie pluginy co roznymi metodami troche "zmiekczaja obraz", dzieki temu i krawedzie mniej raza. Niestety to jest tylko sposob kiedy emuluje gry. Obecnie jednak gram np. w grim fandango, ff7, ff8 ... te gry sa juz troche stare i owe "wygladzenie krawedzi" zdecydowanie by im pomoglo, tym bardziej, iz odpalane sa w niskiej rozdzielczosci (640x480 na lcd wyglada koszmarnie). Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 programowe FSAA - nie słyszałem, raczej ratują cię wysokie rozdziałki, do FF 7 jest napewno patch na 1280x..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 no coz... szkoda ten patch mnie i tak nie ratuje, bo na laptopie nie odpale takiej rozdzielczosci (panel lcd starej generacji z proporcjami 4:3 i z max. rozdzialka 1024x768) dzieki za zatyge, przynajmniej wiem, ze nie ma sensu dalej zaglebiac sie w ten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...