radeklas Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 witam, mam takie pytanie do bardziej doświadczonych. czy może ktoś wie jak mogę pozbyć się zakłóceń w nagranym sdzwięku. nagrałem dzwięk na dyktafon. ale jest on bardzo nieczysty. szumy i dodatkowa niepotrzebna muzyka. czy jest jakiś może program który ułatwiłby mi pozbycie się niepotrzebnych rzeczy. dzięki za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Wycisz inne źródła dźwięku mikrofon itd zostaw tylko potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Domik chyba nei zrozumiał :) Oczywiscie ze są programy.. każdy lepszy do obróbki dzwięku zazwyczaj posiada funckje któe MOGĄ Ci pomóc usunac zakłócenia.. jednak nie jest to takie łatwe... Ja mogę tylko wskazać nazwę programu.. dojscie do tego jak i co w nim zrobić może Ci troche zająć jeśli nei miałęś nigdy styczności z takimi programami.. a wyglada ze nei miałeś.. Sony SoundForge - jest płatny niestety ale dosyc profesjonalne narzędzie... Są tez darmowe edytory ale niestety nie pamiętam nazw :) Możesz jeszcze spróbować goldwave... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Z darmowych to jeszcze audacity. Z platnych Adobe Audition. Ale efekty beda zalezaly od twojej umiejetnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...