fischu Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Mam wielką prośbę: Czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego żaden program nie pokazuje temperatury mojego procesora? Korzystałem między innymi z Notebook Hardware Control. Posiadam laptopa Acer Aspire 2026 z procesorem Intel Pentium M 755 (2.00 Ghz, 400Mhz FSB, 2MB L2 cache). Bardzo proszę o pomoc, ponieważ od pewnego czasu bardzo nagrzewa mi się komputer, a co za tym idzie spowalnia system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerryjm Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) a probowales speedfan'a? (http://www.almico.com/speedfan.php) U mnie dopiero wersja 4,28 zadzialala na hp nx8220 (celeron m na intelu 915) a jesli ci sie mocno nagrzewa to przeczysc drogi wentyalcyjne i wiatraczek Edytowane 29 Marca 2006 przez jerryjm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fischu Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Niestety nie pomogło :-| Żaden program nie wykrywa u mnie kontrolera temperatury... jedynie znajduje temperaturę dysku twardego. W każdym bądź razie dzięki za pomoc. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś podsunie mi jakiś pomysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerryjm Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) A acer nie daje jakiegos swojego oprogramowania do mierzenia temperatury? Jak mialem asusa to dostalem od razu taki programik ktory pokazywal predkosc wiatraczka i temperatury... W HP to nie wiem czy jest tez taki - nie przegladalem szczegolowo softu, zreszta dziala speedfan wiec nie mialem po co ;) Edytowane 29 Marca 2006 przez jerryjm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Może tym programikem - całkiem porządny jest... http://www.pobieralnia.pl/plik-618-cpucool-7.3.6.html Pozdrawiam Edytowane 29 Marca 2006 przez sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mykowck Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 HArdware sensor monitor napewno rozwiąże twoj problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greeg67 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 HArdware sensor monitor napewno rozwiąże twoj problem.Żaden z podanych wcześniej programów nie podaje temp. procka, jakiś porąbany chipset (intel 910/915) bo przecierz wentylator nie włącza się tak sobie i napewno jest umieszczony czujnik temp. proc. Ciekawi mnie czy już ktoś zobaczył na własne oczy na tym Acerze z jaką temp. pracuje procek w zależności od obciążenia :mur: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picior Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Na moj gust nie ma co kombinowac ja mam u siebie to samo. Nie jestem stanie sprawdzic temperatury. Podejrzewam ze jest za ubogi bios i nie tego programowo zrobionego. Termistor jakis zapewne jest bo steruje wiartaczakiem i na to nie narzekam bo ani nie swiruje ani sie nie przegrzewa jest okej. Pozostaje tylko niedosyt:) Uwazam ze nie masz co szukac bo napisalem nawet kiedys do serwisu z ciekawosci i odpisali: "Witam Niestety my równiez nie wiemy jak spradzić temperatur procesora. A co do pracy wentylatora to tak powinien pracować i nie da się z tym nic zrobić. Pozdrawiam" Tak wiec jak oni nie wiedza to kto ma wiedziec heh Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greeg67 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Na moj gust nie ma co kombinowac ja mam u siebie to samo. Nie jestem stanie sprawdzic temperatury. Podejrzewam ze jest za ubogi bios i nie tego programowo zrobionego. Termistor jakis zapewne jest bo steruje wiartaczakiem i na to nie narzekam bo ani nie swiruje ani sie nie przegrzewa jest okej. Pozostaje tylko niedosyt:) Uwazam ze nie masz co szukac bo napisalem nawet kiedys do serwisu z ciekawosci i odpisali: "Witam Niestety my równiez nie wiemy jak spradzić temperatur procesora. A co do pracy wentylatora to tak powinien pracować i nie da się z tym nic zrobić. Pozdrawiam" Tak wiec jak oni nie wiedza to kto ma wiedziec heh Pozdro Zależało mi na odczycie temp. procka bo zamierzam podkręcić go trochę ( mod drutem :D ) jak opisywał to ktoś wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fischu Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Niestety żadna aplikacja systemowa nie działa. Tak mi się wydawało, że raczej nie jest to wina zepsutego sprzętu itp. tylko coś w stylu dziwnego chipseta. Dzięki za pomoc. Tak swoją drogą to jest to trochę głupie, że w żaden sposób nie można tego sprawdzić. Na szczęście opanowałem przegrzewania się kompa i jest już wszystko wporządku. Śmiga idealnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mykowck Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 fischu napisz czy hardware sensor monitor odczytal temperatury procka u Ciebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyTECH Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) NAJLEPSZYM PROGRAMEM DO MIERZENIA TEMPERATUR WSZYSTKIEGO JEST MOBILE METER Edytowane 31 Marca 2006 przez VoyTECH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bule Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Spróbuj HMonitor, mi inne programy też nie pokazują temp, a ten pokazuje mi temp dysku i procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fischu Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Niestety nie miałem jeszcze czasu poszukać zcrackowanej wersji, ale postaram się to dzisiaj zrobić. Jak coś to odpisze czy zadziałało. Spróbuje jeszcze mobil meterem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...