animer Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 mam takie pytanko ,,,,,,,mam laptopa hp ale kupilem go we francji i ma klawiature azerty,,,,,,,,czy wie ktos czy mozna jakos bezpiecznie wyjac pojedyncze klawisze i pozamieniac miejscami bez rozkrecania laptopa(np podwadzajac jak w zwyklych klawiaturach) ,,,w sumie chodzi tylko o 4 litery,,,,,a nie chce kombinowac na sile i wylamac jesli jest to niemozliew:))))........prosze o pomoc i z gory wielkie dzieki....pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sham4n Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 ja bym jednak zostawił te klawisze i przyzwyczaił się do nich! :) w sumie chodzi tylko o 4 litery! :) A wyciąganie pojedyńcze może być kłopotliwe... ale mogę się mylić! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) Powinno się dać bez problemu podważyć klawisz i wymienić go na inny. Trzeba to jednak zrobić bardzo ostrożnie, aby nie uszkodzić "zawieszenia" klawisza. Ja w swoim Dellu C800 wyjąłem wszystkie klawisze i włożyłem je z powrotem i klawiatura wygląda i działa bez zarzutu. Generalnie wygląda to tak, że w spodzie klawisza są zatrzaski, w które wchodzi zawieszenie (działające jak nożyce) przytwierdzone do klawiatury. Wystarczy popróbować trochę i jakimś cienkim śrubokrętem próbować podważyć klawisz. Proponuję potestować to sobie na jakimś skrajnym, pod który można łatwiej zajrzeć a potem brać się za te w środku, wiedząc już, jak to poprawnie zrobić. Edytowane 28 Marca 2006 przez bigfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Proponuje zrobic to palcami jednak, a nie screwdriverem - podwazamy z boku przycisk z prawej lub lewej strony i trzymamy przy tym przycisk. Robimy to plynnie bez agresywnego rwania - wazne, aby kontrolowac w pelni ruch, aby nie uszkodzic zawieszenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...