alepajonki Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) Ostatnio zająłem się poważnie wyciszaniem komputera i przyszła kolej na zasilacz. Odpaliłem Everesta i się lekko przeraziłem :( 5000RPM? Czy to nie jest coś nie tak? Czy faktycznie jest taki głośny ("szybki") jak "mówi" Everest? W każdym razie chciałem zapytać czy po wymianie na Fortrona 400W NoiseKiller odczuje różnicę w głośności. Bo podobno jest ultra-cichy ("zabójca hałasu :D") i wydajny. PS. Czy ma aktywne PFC? PS. 2 Czy jest ogólnie DOBRY? Będzie ładnie chodził z moim sprzętem? Wiem, że pytam jak debil, ale to już moja ostatnia stówka z oszczędności :P :P :P i nie mogę jej zmarnować w szczególności, że Chieftec jest jeszcze na chodzie... Edytowane 27 Marca 2006 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Fajny zasilacz, ale nie do Twojego konfiga. Ty potrzebujesz mocnej linii 12V a ten FSP ma mocną 5-tkę i słabą 12-tkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) dobrze prawi. dla Ciebie thap z podwojna 12v albo fsp-350-mdn(r ) z 25A na 12v, ale chwilowo nie ma ich na allegro. potrzebujesz everesta zeby okreslic, czy zasilacz jest glosny? odepnij wszystko inne i odpal sam zasilacz :) Edytowane 28 Marca 2006 przez fuzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Ale to już nie to - Chieftec mi sprawia się bardzo dobrze. Chodziło mi, żeby wyciszyć komputer jak najmniejszym nakładem finansowym. A ten Fortron to nawet nie jest z serii NoiseKiller ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 wstaw potencjometr i ucisz wentylator, tanszego rozwiazania nie znajdziesz, jesli w budzie nie masz piekarnika to zasilce to nie zaszkodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 No chyba nie mam w niej piekarnika. Chłodzenie mam jak w sygnaturce :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 wierzysz w te napisy noisekiller itd? marketing. to co powiesz o tt SILENTcat? :):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 A co powiecie o tych: - Tronje 550W (14cm cooler!!!) - Platin Power 420W (12cm cooler) Ceny obu są bardzo miłe :D Poniżej 100 złotych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 A co powiecie o tych: - Tronje 550W (14cm cooler!!!) - Platin Power 420W (12cm cooler) Ceny obu są bardzo miłe :D Poniżej 100 złotych ;) To shity Przeczytaj sobie temat o Tronje, były testy: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168891&hl=tronje Myślałem, że jako posiadacz Chiefteca wiesz co to znaczy dobra zasiłka <_< IMO Fortron FSP350-60MDN® będzie najlepszym wyborem, ale są problemy z jego dostępnością :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) No mam tego Chiefteca, ale szczerze mówiąc to wyjec :( Jakby się komuś chciało ustawić mi szukajkę Komputronika, żebym wiedział jaki mam wybór w praktyce to z góry dzięki ;) http://sklep.komputronik.pl/szukaj.php?idk=76 [Komputronik - Zasilacze] Edytowane 28 Marca 2006 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 potencjometr... warto wydawac setki zlotych na nowa zasilke skoro masz dobra, ktora mozna uciszyc za dwa zyle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 A gdzie mogę kupić ten cały potencjometr - i czy na pewno nic się nie stanie od spowolnienia wiatraka na zasilaczu :( ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 w sklepie elektronicznym, jesli nie masz piekarnika w kompie to nie ma wala, zasilka sioe nie przegrzeje, ja mam to co mam i wentyl sciszony w zasilce, powietrze z zasilki jest chlodne tak jak bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Zawsze można kupić jakiegoś Noisblocker'a do zasilacza lub inny....Albo zmodować zasilacz - w dolnej blaszce wyciąć jape i wklepać tam 120mm na 5v i zero głośności a z tyłu jakąś 8-ke i lans no nie? Wsumie jeżeli zasilacz nie grzeje się kosmicznie to wydaje mi się że możnaby było dać jakieś tanie coolerki - puszczony na 5v prawie każdy jest bezgłośny.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...