Skocz do zawartości
McBenner

Jaka płyta dla Athlona 0.13?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupic taki procek, bo moj jest nie zywy. Poza tym spalilem tez procka mojego kumpla, straty sa duzo. Bo spalony d1200 i a 1700. Bez komentarza :-). Teraz moze wyblagam rodzicow na nowa plyte, bo sprzedam w cholere (spalila mi 2 procki). I tu rodzi sie pytanie co najlepiej brac? Gigabyta na kt400 czy moze epoxa? Czy ktoras z tych plyt ma dzielnik 1/6? Maxymalna cena plyty to ok 450 zl.

P.S. Czy moze byc taka sytuacja, ze plyta jest z<span style="color:red;">[ciach!]</span>a i pali procki jak leci? Poza tym czy fakt spalenia przez nia dwoch prockow moze miec wplyw na jej zywotnosc?

PS2 Boje sie probowac jakiegokolwiek nowego procka na moja plyte bo boje sie ze go zjaram, i bede miec kolejne straty.

PS3 Wolalbym zeby mi nie kasowano tego posta, bo ostatnio wyszlo sporo plyt i przegladajac forum nie mam jasnosci co do tego co najlepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EPoX 8RDA(+).

Podobno ta płytka jest w Polsce trudno dostępna(przeglądając cenniki Krakowskich firm zgadzam się z tym). Na szczęście płytę wymieniam najwcześniej za 2 tygodnie :) 8RDA+ vs. A7N8X. Jeszcze nie wybrałem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaa jeżeli ma być na KT400 to chyba będzie najlepiej Gigabyte. Co do dzielnika 1/6 chyba nie ma takiej płyty na KT400, coś czytałem na twojepc.pl że ma ten dzielnik ale później na jakimś inny serweisie zagranicznym nic nikt nie mówił o dzielniku 1/6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...