kubiok Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 mam malutki problem ponieważ nie mogę zbytnio podkręcić swojego procka sempron 2400 OEM na płycie gigabyte GA-7vasfs i karcie radeon 9250 to znaczy że udało mi się podkręcić z 1.666 Ghz na 1.750 Ghz oczywiście stabilnie!!!! A chciałbym więcej!!! tyle się naczytałem że tego mojego procka tak zajebiście się kręci a ja tu nic nie mogę z niego wydusić. o co mi loto konkretnie o to że nawet po wciśnięciu ctrl+F1 wydaje mi się żę mam za mało opcji do podkręcenia. A u mojego kumpla na tym samym biosie i po wciśnięciu ctrl+ F1 jest więcej opcji???? np tam gdzie zmienia się mhz nie mam wartości napięć, SPD nie mogę przestawić na manual tylko 133..... , 266..... , 333...... , 400 ....... , coś takiego ale nie wiem czy do końca dobrze bo nie pamiętam!!! z pamięciom poszło mi lepiej =po zmianach cas=2 , cas=ras=2. Co proponujesz? proszę pomuściebo już mnie ten komp wnerwia a raczej bios!!! :mur: za wszystkie odp bardzo dziękuję !!!!!! albo piszcie na e-mail kubiok-13@wp.pl pozdrawiam wszystkich odwiedzających!!!! zdrówka życze!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Zawsze możesz sobie zrobic upgrade biosu, lub downgrade zaleznie od potrzeb ;) poszukaj wiecej na temat swojej mobo i biosow do niej ;) google.pl lub szukajka na forum czekaja na Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Ta mobo jest robiona dla Fujitsu Siemens (koncówka FS) i ma okrojony bios ze wszystkiego.... Patrz tu : http://forum.purepc.pl/lofiversion/index.php/t164829.html Jedynie bys miał FSB 200 to drut mod innego wyjscia nie ma to samo dotyczy napiecia.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubiok Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 O CO CHODZI Z TYM DRUT MOD ? Fsb mogę zmieniać max 250! a co do biosu to może napisze mi ktoś skąd i jak zrobić i zainstalować bios w którym mógł bym podkręcić tego procka z 1.666 przynajmniej do 2.0 GHz dzięki za zainteresowanie!!! pozdrawiam miłego dnia wszystkim odwiedzającym!!! dzinks!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Tu jest to zobrazowane : http://www.ocinside.de/index_e.html Musisz połaczyć cieniutkim drucikiem poszczególne piny Procesora.. by uzyskać FSB 200 ( co z tego ze masz w biosie do 250 Mhz jak płyta nie przełaczy sie na dzielnik AGP/PCI 1/6 i dysk ci siądzie) Czasami dzielnik 1/6 nie zaskakuje przy FSB 200 a dopiero przy 201 202 FSB... Taki urok tego gigabyta..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubiok Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 SORKI ALE PRZY PROCKU TO JA GRZEBAŁ NIE BĘDĘ MOŻE ZNASZ JAKIEŚ INNE WYJŚCIE TROSZKE PROSTRZE? JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ ZA ZAINTERESOWANIE I ODP. !!!! POZDRAWIAM A i jeszcze jedno pytanko a jak bym zmienił bios? na jakiś nowszy który by mi udostempnił więcej opcji setup? zależy mi na tym żeby podkręcić kompa przynajmniej do 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 o/c nie jest taki prosty jak by sie czasami wydawalo ;) nie ma innej metody.. chyba ze jak kolega wyzej opisal... zmiana biosa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...