Skocz do zawartości
andam

Gruba Podkładka Termoprzewodząca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Z okazji przenosin Accelereo na inną grafikę potrzebuję grubych podkładek termoprzewodzących na pamięci - podobnych do tych, które były w zestawie. Fabrycznie były podkładki 3M o grubości właśnie 2 - 3 mm, lecz przy odrywaniu niestety "lekko" sie porwały...

Muszą być grube, bo inaczej Accelereo nie dotyka pamięci a nie bardzo mam pomysł co tam mogę włożyć. Pasta raczej odpada a wszystko inne co znajduję nie ma nawet grubości 1 mm.

Może ktoś wie, gdzie coś takiego znajdę :D

pzdr

andam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślęże sklep z metalami kolorowymi, tam coś się na pewno znajdzie.

Dzięki za podpowiedź ale ja myślałem raczej o podkładce z elastycznej masy termoprzewodzącej (takiej jak była w zestawie, gruba na 2 - 3 mm firmy 3M). :)

Czyli raczej nikt nie wie gdzie coś takiego mogę dostać? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem gdzie znajdziesz coś takiego ale mam pewien raczej awaryjny pomysł,, zajmie troche czasu ale powinno być rozsądnie tanio i skutecznie

potrzebny był by kawałek miedzi o grubości ~3mm, papier ścierny i termopasta. tniesz na rozmiar pamieci -> doszlifowujesz do odpowiedniej grubości -> po kropce pasty z każdej strony i powinno działać jak złoto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi