sideband Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 jak dobrze zmodyfikowałeś bios to nie możliwe , obroty mogą spaść dobiero po 30sek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Hmmm no a jednak tak się dzieje że nie spadają. Dopiero jak zrestartuję kompa :( W zakladce temperatures opcja 2D wpisałem zamiast 100 - 30. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 daj mi swój bios , to go oblukam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zmienia się spowrotem na 30% ;-) Ale po 5 minutach :lol: Dziekuję za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 spróbuj też zmniejszyć taktowanie gpu w 2d(np 300mhz) , może szybciej będzie zmniejszał obroty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 W 2D zrobiłem GPU:200 RAM:300(600Efektywnie) i 30% mocy wentylatorów. Super jest i jaka niesamowita cisza... Mmm ;-) Idę spać :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcoangelo Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Witam mam nastempujacy problem zakupilem karte uzywana LEADTEK WINFAST 6800GT z bardzo nietypowym gniazdkiem zasilania :sad: nie posiadam takiego kabelka moze ktos posiada schemacik jak podloczyc zasilanie ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexo2 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) klik co to za pamiątki ?? ktoś wię co one potrafią ? są z karty Leadtek Winfast PX6800 TDH ;) dzięki za wszelkie informacje :) Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Alexo2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 najprosciej to kupic przejscióke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcoangelo Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 najprosciej to kupic przejscióke :) dobry pomysl tylko problem w tym gdzie to kupic .Zeby bylo chociaz jakies przedstawiajace zdjencie aby sie domyslec jakie napiecia leca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zwykla wtyczka zasilania PCI-E. Tu kupisz za 13 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcoangelo Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Dziekuje serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 a tak na poboczu skoro kupiles ja od kogos to i tak powinien dodac ta przejsciowke, na bank byla w pudelku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 to są pamięci 2.8ns ddr1 są stosowane np. w 6800 pci-express , 6800 256mb agp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@C Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) A ja mam taki problem: galaxy gf68gt i mi ostatnio szybko temperatura rośnie(jak dotykam karty od spodu to jest bardzo gorąca-aż nawet lekko parzy) po jednej stronie karty( od strony zasilania dla karty-4pinowe) o po drugiej jest normalnie i nie wiem czy to jest wynikiem resetowania komputera(bo ostatnio trochę gorąco się zrobiło- w domu gorąco to tym samo wtłacza ciepłe powietrze). A najważniejsze jest chyba otoczenie procesora karty a tam jest raczej(w okolicach środka) normalnie tylko martwi mnie ta wysoka temperatura zboku( na zakładce nvidia pokazuję temperaturę 57 do 66) mam ściągniętą obudowę. COś karta szwankuje? Edytowane 16 Czerwca 2006 przez M@C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 M@C zmniejsz taktowanie karty i wtedy sprawdz. Galaxy zazwyczaj nie daje dobrego chlodzenia chyba ze jakies limited editon czy zalman/pentagram edition. Po zmniejszeniu taktownia karty sorawdz temp. karty i stabilnosc systemu. A propo 6800GT. Ostatnio przymierzam sie do zmiany kompa i myslalem ze moze kupic 6800GT, wchodze na allegro sprawdzic ceny a tutaj ogromne zdziwienie. Karty sa drozsze od nowego GF7600GT o 7600GS od galaxy z pamieciami 1,2ns nie wspominam. Czy ludzi juz porabalo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tEREk-071 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 A możesz powiedzieć jakie masz temp na tej karcie bo widze że używasz VF700 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tEREk-071 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Mam pytanko , może lekkie off topic :) Mam Leadtek 6800gt z Zalman VF700 w idle ~57C przy Arctic Silver 5 Czy zmiana na VF900 dała by jakies znaczące kożyści ?? np w idle ~53C ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcoangelo Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 A możesz powiedzieć jakie masz temp na tej karcie bo widze że używasz VF700 :) przeloczylem na 5 volt wiatraczek jest nie slyszalny cichutko 55-62C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) Mi też obroty wiatraka spadają po długim czasie chyba z 30 min, można coś z tym zrobić bez ingerencji w bios ?? Edytowane 30 Czerwca 2006 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 a ja mam takie pytanie , mianowicie czasami karta nie przelacza mi sie w tryb 3d , gram a wentylator chodzi na niskich obrotach , rdzen na 300mhz def itp ( sprawdzam to riva tunerem - widze tez po ilosci fps) , jest to irytujace bo nie wiem co z tym robic , problem mi sie na roznych sterownikach pojawia moze jakas sugestia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianie Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Mam pytanie. czy po zastosowaniu takiej przejściówki nie ma problemów z kartą ?? (tzn. zawiech, restartów, itp.) Sam w zasilaczu mam taką wtyczkę oryginalnie ale kolega właśnie zamierza sobie kupić podobną karte na PCI-E a nie ma takiej wtyczki. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Mam pytanie. czy po zastosowaniu takiej przejściówki nie ma problemów z kartą ?? (tzn. zawiech, restartów, itp.) Sam w zasilaczu mam taką wtyczkę oryginalnie ale kolega właśnie zamierza sobie kupić podobną karte na PCI-E a nie ma takiej wtyczki. :lol: Jeszcze nie spotkałem się z przypadkiem aby występowały problemy po zastosowaniu takiej przejściówki :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Mam pytanie: jaka jest temp BEZPIECZNA GF6800 12/5 AGP ??? Mam karte gigabyte GF6800 silentpipe (bezwiatrakowa), od dawna mam załozony cooler NV5 i temp po podkręceniu to 55C, teraz chce powrocic do chłodzenia silentpipe tylko nie wiem jaką temperature uznac za normalną/bezpieczną ??? (zwłaszcza podczas obecnych upałow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bliss Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Dobrze by było gdybyś nie przekraczał 90*C w stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 U mnie na Winfascie 6800 16/6 370/780 po parugodzinnej grze w Obliviona temperatura siegala ok. 71 stopni. 80, 85 stopni nie przekraczam i tak jest ok - tez postaraj sie nie dochodzic do 90. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 a ja mam takie pytanie , mianowicie czasami karta nie przelacza mi sie w tryb 3d , gram a wentylator chodzi na niskich obrotach , rdzen na 300mhz def itp ( sprawdzam to riva tunerem - widze tez po ilosci fps) , jest to irytujace bo nie wiem co z tym robic , problem mi sie na roznych sterownikach pojawia moze jakas sugestia? ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) każdy 6800LE , 6800 ma tylko tryb 3d jeżeli nie podkręcasz karty(trzeba uaktywnić tryb 2d w nibitorze) , wgraj ten bios ustawiłem przykładowo 3d 350mhz(50%obroty) , 2d 250mhz(25%obroty) jeżeli wszystko będzie ok to wyedytuj sobie bios z własnymi wartościami Edytowane 17 Lipca 2006 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barteq1882 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Witam. Mam problem ze swoim GF 6800 Ultra, karta przestała któregoś dnia działać, spalił się na niej jeden z układów scalonych (znajdujący się między złączem TV-out a radiatorem pamięci, widać go po zdjęciu blaszki z wentylatorem). Oddałem ją do serwisu, który naprawia płyty główne, panowie z serwisu stwierdzili, że po wymianie tego układu karta będzie sprawna. Problem polega na tym, że wypaliła się wierzchnia część układu i nie wiadomo jaki układ zamówić do naprawy karty, w tym serwisie nie mają dokumentacji dla kart grafiki. Szukałem przez Googla zdjęć, na których można by to odczytać, ale niestety nie znalazłem zdjęć w odpowiednio dobrej rozdzielczości, aby było widać oznaczenia na tym układzie. Jest to karta na AGP, niby Gainwarda, ale z zielonym laminatem, czyli referencyjna Nvidia. Karty: Leadteka, MSI, Sparkle i wiele innych na zielonym laminacie są identyczne jak ta moja, zresztą wydaje mi się, że w wersji GT też może być identyczny układ. Aby zobaczyć ten układ zazwyczaj trzeba odkręcić 3 srebrne śrubki z tyłu karty wtedy zdejmuje się samą blaszkę z wentylatorem bez ruszania radiatorów pamięci i chipsetu, więc nie jest to kłopotliwe zadanie (przy okazji można odkurzyć radiatory). Czasami, jeśli karta ma nieco inne chłodzenie to widać ten układ na wierzchu (załączyłem zdjęcia z zaznaczonym tym układem) Więc mam prośbę, jeśli ktoś z was ma podobną kartę (lub jej dokładne zdjęcia) i ma ochotę sprawdzić, jakie oznaczenia znajdują się na tym układzie i napisać to na forum to będę bardzo wdzięczny. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L!z@rD Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 pomozcie co mogło sie stac z moim Gfem wogole nie wysyła sygnału do monitora (probowałem na 3 i nic) POMOCY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...