Sector19 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Kupilem sobie LeadTek NVIDIA GeForce 6800 GT Ale nie wiem co to jest za wtyczka zasilania, gdzie mozna kupic taka przejsciowke bardzo prosze o pomoc. Zwykla wtyczka PCI-EX 6PIN 6,99zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 (edytowane) Zwykla wtyczka PCI-EX 6PIN 6,99zl Dzieki za odpwiedz ale link ktory podales to chyba nie jest zasialanie PCI-Ex aczkolwiek moge sie myslic Edytowane 1 Października 2007 przez zwierzak07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Dzieki za odpwiedz ale link ktory podales to chyba nie jest zasialanie PCI-Ex aczkolwiek moge sie myslic Mozesz mozesz :) Przypasi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WMR Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Witam i baaardzo proszę o pomoc - nie wiem co robić. Siedziałem sobie przy kompie, pracowałem nad grafiką i nagle obraz zamienił się na biało-pomarańczowe paski - i wszystko się zatrzymało. Po zrobieniu resetu sytuacja zaczęła się powtarzać. Rozkręciłem obudowę - wiatrak od karty graficznej był przekrzywiony i leeedwo się ruszał. Po paru chwilach wogóle wysiadł. I od tego momentu zaczął się problem. Zamontowałem wprawdzie inny - większy bo taki miałem pod ręką i tak: -za pierwszym razem komp mi się odpala -kiedy go wyłączę, wcisnę power ponownie to juz nie rusza, tzn uruchamia się ale niiic się nie wyświetla ani nie ma tego charakterystycznego piknięcia na początku - kiedy rozkręcę obudowę - wyjmę i włożę kartę graf. (wysunę nawet o 5 mm) to komp mi rusza -kiedy go wyłączę i chcę odpalić z powera - znów stoi. Co to może być? Pllls pomóżcie - jakieś sugestie? Mam GF 6800 Galaxy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt18 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Dorobiłem się właśnie GF6800XT (choć taktowania ma jak LE i tez ma 4VS a nie 5 jak powinna miec wersja XT). po zmodowaniu mam 12PS i 6VS. taktowania GPU 300@400 i MeM 700@800, 11k pkt w 3dMarku03 a 4200 w 3dMarku05. jak się przedstawiają te wynik? w sensie czy sa w porządku jak na tą karte i takie jej ustawienia? wczesniej mialem Radeona i np. wynik CPU Score miałem o prawie 200pk wiekszy niz z nVidia. wiecie czego to może być wina? no i jakie sterowniki byście polecili? referencyjne od nVidii? czy modowane? NGO vs DNA?? poradzcie cos bo Stalker mi tak kiepsko chodzi nawet przy słabych ustawieniach. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Ja uzywam nvodngov116218+rivatuner2.06. Stalker moze zamulac bo moze jednak za bardzo jest ta karta przekrecona i sie poci mimo ze 3dmark sie nie zawiesil. Albo druga opcja to ze przydaloby sie jakas late najnowsza na ta gierke dac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 http://img216.imageshack.us/my.php?image=vmemmod16ir.jpg Moglby mi ktos wytlumaczyc, co gdzie przylutowac zeby dzialalo? Narazie robilem moda tylko do 9550, a tam bylo wszystko ladnie wytlumaczone. Tu nie moge sie polapac co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>Sentinel< Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Hej, mam takie pytanie do Was, mam nadzieje że mi doradzicie, otóż posiadam taki sprzęt jak w podpisie już trochę czasu, ale zastanawiam sie co w miare budżetowo mógłbym zmienić, żeby poprawić wydajność karty. Przez czas kiedy ją posiadam - zastanawiam sie czy moj sprzęt jej nie hamuje. W wielu grach takich jak doom 3, far cry, COD2, SCCT, CoRiddick, XPRally - przy rozdziałce 1280/1024 w której gram na lcdiku, na max detalach (bez ultry w doomie, 2.0++ w Riddicku i ekstra tektur w COD2) - w czasie ostrej walki i nie tylko - są spadki w granicach 20 klatek i trochę szarpie (nie przycina), fast write mam wyłączony, buda otwarta, zasilacz to Q-TEC PSU 400W Napiszcie czy jest sens coś zmieniać w kompie i co byście zrobili na moim miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Ja tam bym podkrecil, bo <2ghz na axp to slimaczek w dzisiejszych czasach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>Sentinel< Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 myślisz że ile mozna by z tego procka wykręcić, zakładajac jakieś lepsze ale budżetowe chlodzenie? bo racja procek nie byl podkręcany - tylko dlatego że nie wiedziałem jak sie do tego zabrać (laikiem jestem i umiem tylko odblokować potoki i podkręcic karte :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maz1i Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Posiadam kilka kart jak w temacie problem polega na tym że karta wyświetla pionowe pasy w kolorze fioletowym. Kart jest kilka i sypią na rożne sposoby to jest najłagodniejszy przypadek jedna nawet nie chce włączyć. Liczę na pomoc osób które sie znają na naprawie kart graficznych powiedzą co i jak wymienić nawet jesli miałbym wymieniać pamięci albo gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_k Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 nawet jesli miałbym wymieniać pamięci albo gpu to zabrzmiało raczej śmiesznie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 co wymienić? kartę wymienić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maz1i Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Nie wymieniać karty tylko ją naprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 po pierwsze potrzebujesz stacji hot-air, gpu-6800gt/odpowiednie memki i pare innych drobiazgów troche wąpliwe żeby ci się udało dostać gpu bądź memki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maz1i Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 (edytowane) po pierwsze potrzebujesz stacji hot-air, gpu-6800gt/odpowiednie memki i pare innych drobiazgów troche wąpliwe żeby ci się udało dostać gpu bądź memki Gpu stanowi problem reszta to już formalność. Tak wiec co trzeba wymienić. Byłbym wdzięczny za pomoc. Edytowane 1 Grudnia 2007 przez mazii-m2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 mi to wygląda na pamięci, sprawdź czy któreś z kostek nie grzeją się bardziej niż inne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 ja miałem bardzo podobnie na 9800se i wystarczyło przeczyścić kartę...mam nadzieję, że i u Ciebie tak będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maz1i Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Rzeczywiście jest kilka kostek co po dłuższym przetrzymaniu palca nawet parzą, czyli te będę musiał wymienić? Czy coś jeszcze? Co do zakładania nowego tematu to nie jest to odosobniony przypadek. Takie coś mogło zdarzyć się na każdej karcie jak na wspomnianym 9800se. Edytowane 3 Grudnia 2007 przez mazii-m2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam Archeolog z tej strony :) potrzebuje Vmoda (najlepiej Pencil) do Pamieci dla Leadteka 6800GT to samo milo by bylo dla GPU... niestety linki w 1 poscie w wiekszosci wygasly btw . Jakie maxymalne V mozna ustawic poprzez bios wiem ze napewno 1,4 ... ale cos na zagranicznym forum czytalem o 1,5 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Gpu stanowi problem reszta to już formalność. Tak wiec co trzeba wymienić. Byłbym wdzięczny za pomoc. Tez jestem z pamieciami - definitywnie. mi to wygląda na pamięci, sprawdź czy któreś z kostek nie grzeją się bardziej niż inne na 6800gt wszystkie pamietki prawie parza bo cala karta jest jak jakis grzejniczek... ale i ten sposob nie zaszkodzi. Witam Archeolog z tej strony :) potrzebuje Vmoda (najlepiej Pencil) do Pamieci dla Leadteka 6800GT to samo milo by bylo dla GPU... niestety linki w 1 poscie w wiekszosci wygasly btw . Jakie maxymalne V mozna ustawic poprzez bios wiem ze napewno 1,4 ... ale cos na zagranicznym forum czytalem o 1,5 ? Napiecie na vcore 1,7v spox Vmoda pencilowego gdzies mam (a w sumie lanc powinien pamietac)... Vmoda na memki nie ma, szukalem sam ale znie znalazlem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Tez jestem z pamieciami - definitywnie. na 6800gt wszystkie pamietki prawie parza bo cala karta jest jak jakis grzejniczek... ale i ten sposob nie zaszkodzi. Napiecie na vcore 1,7v spox Vmoda pencilowego gdzies mam (a w sumie lanc powinien pamietac)... Vmoda na memki nie ma, szukalem sam ale znie znalazlem. A bylbys laskawy ... Zamiescic tego Vmoda Pencil tricka - dla Winfasta 6800gt pcie-e ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ja jak dobrze pamiętam, to vGPU w biosie chyba się dało podnieść z 1.3 na 1.4. Wyżej to tylko ołówkiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 1.3v to max orginalnie 6800gt , a max można przez bios 1.4v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ja jak dobrze pamiętam, to vGPU w biosie chyba się dało podnieść z 1.3 na 1.4. Wyżej to tylko ołówkiem :) dalbys schemacik gdzie malowac ?;) ? w sumie to najbardziej mi zalezy na Vmem bo z pomoca sideband udalo mi sie wyciagnac rdzen do 461 poprzez zmiane V w biose ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 dalbys schemacik gdzie malowac ?;) ? w sumie to najbardziej mi zalezy na Vmem bo z pomoca sideband udalo mi sie wyciagnac rdzen do 461 poprzez zmiane V w biose ;) A jak memki?? Bo moja karta robi 600/666(1333) na lodzie... a na powietrzu z 470/630... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) btw. wrzucil bys biosa ze swojej karty :) Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ladnie ci leci Ile V przy tym 470 na powietrzu (jakie chlodzenie) oraz jakie masz memki ? moja poki co stoc Cooling pamieci Samsunga 2ns - 1217 mhz (na timingach od GT) na tych od Ultra o 10 mhz lepiej - ale wole ostrzejsze timingi btw. wrzucil bys biosa ze swojej karty :) 1,3v (chyba takie bylo standardowe oryginalnie)... podbicie do 1,7v nie podnosi oc nawet o 5mhz... dopiero przy suchym lodzie sie przydaje... A memki mam Samsungi 2,0ns testowane na biosie z gt wiec nic nie zmieniane... ale od 12xx mhz mam juz artefakty :P ale dopiero powyzej 1300mhz sie zaczyna cos wieszac i wywalac benche :P. karta Leadtek... Biosa wrzuce kiedy wrzuce karte do kompa (mam duzo takich starszych kart :P)... uzywam innej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) ktos ma jakies pomysly ? Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 ktos ma jakies pomysly ? Moja karta tez tak miala gdy miala zalane pol portu pci-ex... sprawdz czy caly slot jest czysciutki.. a jak nic nei pomoze to umyj karte dokaldnie pod prysznicem goraca woda... potem osusz i zobacz czy dziala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...