BAMsE Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Mam abit st6 i tulipana 1.3 wykręcony na 1.7 (fsb130, vcore 1.650) i chodzi stabilnie... prócz zintegrowanej muzyki. Już przy fsb109 kaszani się dźwięk a przy fsb116 wogóle zanika a windows nie wykrywa karty muzycznej. W słuchawkach słyszę tylko ciche piski i trzaski. Co prawda dzielnik ustawiony jest na 3/3/1 (co daje pci 43mhz) ale na 4/3/1 i 4/4/1 wogóle nie wstaje. - MOGĘ TO ZIGNOROWĆ, WYŁĄCZYĆ MUZYKĘ W BIOSIE I ZASADZIĆ JAKĄŚ NA PCI? - CO Z TYMI DZIELNIKAMI? P.O.Z.D.R.O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) Już to gdzieś widziałem... Chyba tu :) Spróbuj ustawić fsb 133MHz, może wtedy płyta załapie właściwe dzielniki. Dźwiękówka na pci będzie IMO lepszym rozwiązaniem niż zintegrowana. W większości przypadków urządzenia PCI wytrzymują więcej niż ich zintegrowane odpowiedniki. Edytowane 28 Marca 2006 przez shaqal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAMsE Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Ustawiałem już 133 w soft menu i na płycie - efekt ten sam. Ręce opadają... Zaninwestuję w coś zewnętrznego, ale i tak mi to nie da spokoju :-) ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) Cześć Miałem ten sam problem. Kupiłem kartę Trust 7.1 Surround Sound Card i dźwięk działa. Z tym, że ja tak bardzo nie podkręcam. Mam Celerona 1200, obecnie ustawiony na 1440 - zmieniłem tylko fsb na 120. Na dzielnikach się nie znam, więc nie zmieniałem. P.S. Gdy ustawiłem fsb na 133, to komp nie wstał i zaczął pikać. ( napięcie cpu zwiększyłem na 1,55 ) P.P.S. Też mam płytę Abit ST6 Edytowane 6 Czerwca 2006 przez Virtus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Ustawiałem już 133 w soft menu i na płycie - efekt ten sam. Ręce opadają... Zaninwestuję w coś zewnętrznego, ale i tak mi to nie da spokoju :-) ... to sprobuj 134 albo 135 albo dzielnik dla pci ustaw na 1/4 - jezeli jest taka opcja w biosie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qroń Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 To jest kwestia ustawienia dzielnika. Na Abicie powinien mieć taką mozliwość z BIOS'a, opcji "SOFT MOD". Powinno być 4/4/1 dla ramów działających przy 133Mhz, lub 4/3/1 dla 100Mhz. Wtedy PCI będzie chodziło ładnie na 33Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...