Skocz do zawartości
cacadooo

Ie Nie Wyswielta Stron A Opera Bez Problemu Dziala I Inne Aplikacje Tez

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Korzystalem do tej pory z polacznia dial up w UK cos jak nasza neostrada. skoczyl mi sie kotrakt wiec odinstalowalem stery od modemu (rowniez speed touch 330) i mam teraz polaczenie wi-fi. Problem w tym ze IE nei chce otwierac zadnej strony www. W opcjach polaczenia ustawilem przy "ustawieniach LAN" by wykrywal automatcznie ustawienia. Dodam ze Opera chodzi bez problemu na tym polaczeniu wi-fi podobnie jak inne aplikacje potrzebujace dostepu do sieci. Probowalem w googlach ale nie znajduje rozwiazania tego problemu. Reinstalka nie wchodzi w gre bo nie mam na to czasu a poza tym system jest swiezy i sadze ze diabel gdzie indziej siedzi. moze ktos mial juz taki problem?? Wiem ze bez IE sie mozna obejsc ale w przypadku witryny windows update nie bardoz wiec lipa.

HELP:)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze w IE masz ustawione polaczenie via proxy.

z tego co sie orientuje to tu nie ma proxy. sasiad ma ruter wifi i ja sie do niego podlaczam. moi znajomi w mieszkaniu maja laptopy i korzystaja z IE i nie maja zadnych ustawien proxy i wszystko chodzi.

a to jest komunikat z IE

"Nie można wyświetlić strony

Strona, której szukasz, jest w tej chwili niedostępna. Witryna sieci Web może mieć problemy techniczne lub może być potrzebna zmiana ustawień przeglądarki.

--------------------------------------------------------------------------------

Spróbuj wykonać następujące zadania:

Kliknij przycisk Odśwież lub spróbuj ponownie później.

Jeśli adres strony został wpisany na pasku adresu, upewnij się, czy jest on wpisany poprawnie.

Aby sprawdzić ustawienia połączenia, kliknij menu Narzędzia, a następnie kliknij polecenie Opcje internetowe. Na karcie Połączenie kliknij przycisk Ustawienia. Ustawienia powinny się zgadzać z ustawieniami dostarczonymi przez Twojego administratora sieci lokalnej (LAN) lub usługodawcę internetowego (ISP).

Zobacz, czy są wykrywane ustawienia połączenia internetowego. Możesz ustawić, aby system Microsoft Windows badał sieć i automatycznie wykrywał ustawienia połączenia sieciowego (jeśli administrator sieci włączył to ustawienie).

Kliknij menu Narzędzia, a następnie kliknij polecenie Opcje internetowe.

Na karcie Połączenia kliknij przycisk Ustawienia sieci LAN.

Zaznacz pole wyboru Automatycznie wykryj ustawienia, a następnie kliknij przycisk OK.

Niektóre witryny wymagają 128-bitowego zabezpieczania połączeń. Kliknij menu Pomoc, a następnie kliknij polecenie Internet Explorer - informacje, aby ustalić, jak mocne zabezpieczenia są zainstalowane.

Jeśli próbujesz przeglądać bezpieczną witrynę, upewnij się, czy ustawienia Zabezpieczeń obsługują ją. Kliknij menu Narzędzia, a następnie kliknij polecenie Opcje internetowe. Na karcie Zaawansowane przejdź do sekcji Zabezpieczenia i sprawdź ustawienia dla protokołów SSL 2.0, SSL 3.0, TLS 1.0, PCT 1.0.

Kliknij przycisk Wstecz, aby wypróbować inne łącze.

Nie można znaleźć serwera lub błąd DNS

programu Internet Explorer "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi