Skocz do zawartości
xx6xx

Wlan I Neostrada Poraz Setny...

Rekomendowane odpowiedzi

WItam,

z góry przepraszam, że znowu poruszam temat już to wielokrotnie poruszany, ale wciąz mam wątpliwośći i potrzebuje konkretnych odpowiedzi.

Mam Neostardkę na modemie Sagema 800.

Chce teraz zrobić w domku WLAN, na dwa Laptopy i PC'a. (do peceta ma już kartę D-link DWL-G520+)

I to moje pytania:

1. Czy wystarczy, że zakupię sobię np. takiego D-Linka DSL-504T , podłączę sobię go do gniazdka telefonicznego, skonfiguruję i będę miał bezprzewodowy necik w całym domu, na laptopach i pc???

2. Czy ten routert jako że jest tez modemem ADSL ma też wejście na wtyczkę telefoniczną?

3. Czy wybrałem odpowiedniego routera (odległości od niego będą wynosiły średnio 5 metrów i jedna ściana) ?

4. Czy oprócz tego routera będe jeszcze coś potrzebował???

z góry WILEKIE DZIĘKI za pomoc i porady,

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale to nie jest router WiFi ^^

nic z tego nie bedzie :(((((

mozesz tak zrobic ale tylko polaczenie Ad Hoc ( potrzebne karty WiFi we wszystkich kompach )

lepiej kupic router WiFi z modemem i AP, karty WiFi i masz pelna siec w calym domu ( wireless )

jest tez mozliwosc dokupiemia AP, ale koszta rosna

Edytowane przez avecezary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"mozesz tak zrobic ale tylko polaczenie Ad Hoc ( potrzebne karty WiFi we wszystkich kompach )"

- mam karty WIFI we wszystkich kompach, czy żeby był net na innych kompach będzie musiał być włączony też drugi komputer, czy nie? dobrze to zrozumiałem?

"lepiej kupic router WiFi z modemem i AP, karty WiFi i masz pelna siec w calym domu"

Ok, jaki przykladowo router miałby to być?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"mozesz tak zrobic ale tylko polaczenie Ad Hoc ( potrzebne karty WiFi we wszystkich kompach )"

- mam karty WIFI we wszystkich kompach, czy żeby był net na innych kompach będzie musiał być włączony też drugi komputer, czy nie? dobrze to zrozumiałem?

Dobrze.

"lepiej kupic router WiFi z modemem i AP, karty WiFi i masz pelna siec w calym domu"

Ok, jaki przykladowo router miałby to być?

http://www.allegro.pl/item93049018_linksys...la_polska_.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi