xx6xx Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 WItam, z góry przepraszam, że znowu poruszam temat już to wielokrotnie poruszany, ale wciąz mam wątpliwośći i potrzebuje konkretnych odpowiedzi. Mam Neostardkę na modemie Sagema 800. Chce teraz zrobić w domku WLAN, na dwa Laptopy i PC'a. (do peceta ma już kartę D-link DWL-G520+) I to moje pytania: 1. Czy wystarczy, że zakupię sobię np. takiego D-Linka DSL-504T , podłączę sobię go do gniazdka telefonicznego, skonfiguruję i będę miał bezprzewodowy necik w całym domu, na laptopach i pc??? 2. Czy ten routert jako że jest tez modemem ADSL ma też wejście na wtyczkę telefoniczną? 3. Czy wybrałem odpowiedniego routera (odległości od niego będą wynosiły średnio 5 metrów i jedna ściana) ? 4. Czy oprócz tego routera będe jeszcze coś potrzebował??? z góry WILEKIE DZIĘKI za pomoc i porady, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) ale to nie jest router WiFi ^^ nic z tego nie bedzie :((((( mozesz tak zrobic ale tylko polaczenie Ad Hoc ( potrzebne karty WiFi we wszystkich kompach ) lepiej kupic router WiFi z modemem i AP, karty WiFi i masz pelna siec w calym domu ( wireless ) jest tez mozliwosc dokupiemia AP, ale koszta rosna Edytowane 28 Marca 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xx6xx Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 "mozesz tak zrobic ale tylko polaczenie Ad Hoc ( potrzebne karty WiFi we wszystkich kompach )" - mam karty WIFI we wszystkich kompach, czy żeby był net na innych kompach będzie musiał być włączony też drugi komputer, czy nie? dobrze to zrozumiałem? "lepiej kupic router WiFi z modemem i AP, karty WiFi i masz pelna siec w calym domu" Ok, jaki przykladowo router miałby to być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@n!4k Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 "mozesz tak zrobic ale tylko polaczenie Ad Hoc ( potrzebne karty WiFi we wszystkich kompach )" - mam karty WIFI we wszystkich kompach, czy żeby był net na innych kompach będzie musiał być włączony też drugi komputer, czy nie? dobrze to zrozumiałem? Dobrze. "lepiej kupic router WiFi z modemem i AP, karty WiFi i masz pelna siec w calym domu" Ok, jaki przykladowo router miałby to być? http://www.allegro.pl/item93049018_linksys...la_polska_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xx6xx Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 ok, dzięki za propozycję. Czyli rozumiem, ze do tego Linksysa WAG354G podłączam linie telefoniczną, konfiguruję i mam neta na laptopach i pc? czy są jeszcze jakies inne (troche tańsze) propozycje??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuki85 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Jeśli masz tyle kasy to bierz bez zastanawiania się Linksys WAG354G :) A jeśli nie masz tyle kasy to może: ASMAX AR804GU<--280,00zł Edytowane 29 Marca 2006 przez Łuki85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadis Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 czy jesli mam zwykly router wifi bez adsl pod neo i jak podepne splitter annex a to bedzie to dzialalo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...