Skocz do zawartości
aku1980

Częstotliwość Odświeżania Matrycy-acer 2413

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne koleżeństwo,

Posiadam Acera 2413NWLMi. Mój problem polega na tym, iż częstotliwość odświeżania ekranu wynosi zaledwie 60Mhz, kiedy zalca się minimalną na 75. W ustawieniach system widzi matryce jako monitor Plug&Play, brak jest sterowników do niej. Na płycie ze sterownikami nie znalazłem takowych.

Trochę się przeraziłem, bo przesiadłem się ze zwykłego monitora, który miał tą częstotliwość na poziomie 100MHz, zaś moja matryca nie ma możliwości nawet wyboru innej poza wspomnianymi 60.

pomóżcie albo wyprowadźcie z błędu :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykly monitor CRT, a matryca w laptopie to zupelnie inne technologie. Wiekszosc paneli LCD ma odswiezanie 60Hz i taka byc powinna. To nie CRT, ze przy 60Hz bedzie migac nam obraz. Wszystko jest tak jak byc powinno i nie ma sie czym martwic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam Acera 2413NWLMi. Mój problem polega na tym, iż częstotliwość odświeżania ekranu wynosi zaledwie 60Mhz, kiedy zalca się minimalną na 75.

w laptopach i monitorach LCD to normalne. Nie potrzeba większego odświezania. Przy matrycach LCD ważny jest inny parametr, ale nie jest od do odczytania a tym bardziej do zmiany, chodzi o czas reakcji. Jeśli jest zbyt duży to przy szybkicha zmianach na ekranie, gry , filmy, może być widoczne smużenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...