bartkam Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Mam dsl 1024 w 8 osób i wciąż mam problem z jedną osobą, a mianowicie wciąż coś ściąga zabierając prawie cały transfer dla siebie. Niechce go odłączać ale chciałbym mu zorbić jakoś na złość żeby odechciały mu się robienia takich rzeczy. Jak można ograniczyć jemu transfer (wszystkie sprzety stoją u mnie, połączone jest na zasadzie modem>router(ja w routerze i on i reszta switche do sosiadow)) albo sobie powiększyć. pozdro bartkam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 jak nie masz QoS na routerku to nic nie zrobisz chyba najlepiej poblokowac porty na P2P i spox albo serwek na kompie i tam juz mozesz all podzialac ( sa tez routerki z mozliwoscia podzialu lacza ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartkam Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Mam router D-link DI-804HV. Co to jest QoS? Jak zablokować porty na p2p(chciaz to raczej nic nieda bo ten typek ciognie akceleratorami z roznych serwerow) Jak bym stawial serwer to co potrzebuje, jak go sie podloncza i jakie oprogramowanie jest najlepsze? (Mam niepotrzebnego kompa na duronie 850 mhz 128mb sdr) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartkam Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Zobaczyłem na stronie d-link.com że najwowszy firmware ma QoS. Czy wymieniając firmware mogę coś popsuć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 tak możesz popsuć routerek ja tak miałem ale wymienili na gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...