gordi Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) Witam ! Dzisiaj zresetowałem swój router D-link G604T (mam neo 512). Teraz wyskakuje mi (w komputerze, nie w laptopie) komunikat "istnieje konflikt adresów ip z innym numerem w sieci". Czy ktoś, kto ma taki router miał może taki sam kłopot? mam zintegrowaną sieciówkę. I tylko tą jedną Dzielę net na laptop - karta wifi, ale podkreślam, że po resecie nawet nie uruchamiałem laptopa, czyli router jest ustawiony tak jak bez dzielenia.. Podkreślam, że to jest wina albo ustawień XP, albo ustawień routera. Kiedyś miałem ten sam problem i znalazłem odpowiedź na jakims forum, ale teraz po przeszukaniu dokładnym googli nic nie znalazłem.. Edytowane 28 Marca 2006 przez gordi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 a nie masz przypadkiem gdzies tego samego ip po prostu? uzywasz dhcp czy sam przydzielasz adresy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gordi Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 ja sie na tym nie znam :) nie wiem, powiedz mi jak to się nazywa w opcjach routera to Ci odpowiem. ale raczej nie mam... przeglądałem te opcje ale tego tam jest dużo dot. IP ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 ipconfig /all na obu kompach-bedziesz wiedzial co jest grane ( albo wklej na forum ) start, uruchom, cmd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuki85 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Też miałem taki problem przy moim pierwszym zetknięciu się z Routerkiem ale jakoś sobie poradzilem sam bez pomocy forum :P Napewno na jakimś kompie jest ustawione to samo IP!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 zmien na kompie adres ip z 192.168.1.1 na 192.168.1.10 i bedzie dzialac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...