killah Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 No więc tak... wywierciliśmy z kumplami blok wodny... Wygląda mniejwięcej tak: http://www.overclockers.com/tips997/index04.asp Odrazu mówie że mój będz emiał inne mocowanie na takie jest za krótki :/ myślałem nad pleksą przyłożona od góry w niej otwory i śruby do płyty ale mniejsza z tym... btw. może ktoś wie jaki rozstaw maja te dziury przy socket A ? Moich zdjęć jeszce nie ma w sieci a jakośc jest podłą więc wam tego oszczędze... Wykonany został z dwóch płytek 60x70x10 mm. W sklepie, na wadze pokazało nam 0,8 kg, na początku się tym nie przejmowałem... Problem: Po wywierceniu kilkudziesieciu otwórów :) ta płyta dalej wazy ~0,6 kg zastanawiam się czy mi płyty nie urwie ten blok (mam płyte z otworami przy sokecie - asus a7v133)... wszystkie bloki jakie widziałem w iternecie były jakby lżejsze :> Napiszcie co o tym myślicie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 ja bym sie nie martwil, ja robilem doslownie 3.4kg bloki kiedys :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 No więc tak... wywierciliśmy z kumplami blok wodny... Wygląda mniejwięcej tak: http://www.overclockers.com/tips997/index04.asp Odrazu mówie że mój będz emiał inne mocowanie na takie jest za krótki :/ myślałem nad pleksą przyłożona od góry w niej otwory i śruby do płyty ale mniejsza z tym... btw. może ktoś wie jaki rozstaw maja te dziury przy socket A ? Moich zdjęć jeszce nie ma w sieci a jakośc jest podłą więc wam tego oszczędze... Wykonany został z dwóch płytek 60x70x10 mm. W sklepie, na wadze pokazało nam 0,8 kg, na początku się tym nie przejmowałem... Problem: Po wywierceniu kilkudziesieciu otwórów :) ta płyta dalej wazy ~0,6 kg zastanawiam się czy mi płyty nie urwie ten blok (mam płyte z otworami przy sokecie - asus a7v133)... wszystkie bloki jakie widziałem w iternecie były jakby lżejsze :> Napiszcie co o tym myślicie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 nie dzialajet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Ja tez bym sie waga nie martwil. Moj wazy cos kolo 400-500g a rekomendacja AMD jest do 300g i to chyba na zapinke. Jezeli wiec przykrecisz go do plyty to nic sie nie stanie. Co do otworow to masz tutaj: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Dzięki za wymiary :> Berkut 3,4 ? masz moze zdjęcia ? i co na stojącej obudowie że ten blok "wisiał" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 nie dzialajet co nie dzialajet ????? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Nie ma czym sie przejmować... ot, dobry miedziany cooler na AMD zawsze waży grubo ponad 500 gr, mój Dragon Orb, dajmy na to waży 670gr, żeby daleko nie szukać i socketa jeszcze mi nie urwał. Nowe Coolery od Globalwin'a ważą jakieś 870 gr, i nikt ich nie linczuje za te cegłówki, więc spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 czyli git :) a co powiecie o konstrukcji bloku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 nie dzialajet co nie dzialajet ????? 8O A ten link 8) http://redd33rt.w.interia.pl/holes250.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 czyli git :)drobny szczególik - specyfikacja AMD mówi o 330g ze względu na transport komputera - czyli podczas przeprowadzek bloki/megaradiatory/cegłówki won do lasu .... :P a co powiecie o konstrukcji bloku ?cóż .... czekam(y) na wyniki - jeszcze recenzji takiego polskiego bloku nie czytałem btw: masz wpust centralnie czy tak jak na overclockers.com ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 nie dzialajet co nie dzialajet ????? 8O A ten link 8) http://redd33rt.w.interia.pl/holes250.gif qrde dziala , jak to nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Ten obrazek u mnie jest widoczny :P A jeśli chodzi o wloty to tk jak na tej stronie tylko u mnie są gwintowane, blok "się" spawa jak dostane spowrotem to przyśle fotki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 dzieki chłopaki ;)))) włąsnie mialem pytac o odległości w SocketA :)) Dzis kupiłem 6cm śr.x 2cm grubosci, "placek" miedzi :) w przyszłym tygodniu bede go frezował ;))) a trzymał go na procu bedzie właśnie kawałek plexsy na 4 srubach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 erio no to mamy prawie taką samą koncepcje :P tylko ja wierciłem nie frezowałem... nie mam frezarki... wiercenie nei jest takie trudne jesli nie jest głęboko około 8mm w tym przypadku to idzie jak w masło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziolek_pl Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 erio no to mamy prawie taką samą koncepcje :P tylko ja wierciłem nie frezowałem... nie mam frezarki... wiercenie nei jest takie trudne jesli nie jest głęboko około 8mm w tym przypadku to idzie jak w masło Jak w masło to bym nie powiedział złamałem 3 wiertła 2 x 2mm i 1 x 3mm. Ale doszedłem mniej więcej do tego, że wierciłem tak długo aż wychodziły wióry z otworu do momentu jak pojawiały sie takie malutkie opiłki jak z grafitu z ołówka przy ostrzeniu wtedy przerwa i abo za następny otwór albo pod wode i schładzanie. Bo wystarczyła chwila nieuwagi i BRZDĘK po wiertle i musiałem się męczyć frezem 2mm żeby wydłubać resztki zwłok po wiertle :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 ja tam sie o wage nie martwie - teraz mam ok 0.6KG na dziadowskiej zapince i sie trzyma bardzo dobrze - szczescie bo mam tulipana :P a nowy blok mam zamiar zrobic ok 1KG!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 tylko ja wierciłem nie frezowałem... nie mam frezarki... wiercenie nei jest takie trudne jesli nie jest głęboko około 8mm w tym przypadku to idzie jak w masłoJak w masło to bym nie powiedział złamałem 3 wiertła 2 x 2mm i 1 x 3mm. Ale doszedłem mniej więcej do tego, że wierciłem tak długo aż wychodziły wióry z otworu do momentu jak pojawiały sie takie malutkie opiłki jak z grafitu z ołówka przy ostrzeniu wtedy przerwa i abo za następny otwór albo pod wode i schładzanie. Bo wystarczyła chwila nieuwagi i BRZDĘK po wiertle i musiałem się męczyć frezem 2mm żeby wydłubać resztki zwłok po wiertle :D . hm = moze uzyj terpentyny zamiast wody?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 powiem wam ze masa bloku niewiele ma do powiedzenia, no 3kg blok to juz wyginal plyte ciezarem jak ma sie chlodzenie froenem gdzie pod wplywem niskich temp. weze sa bardzo sztywne czy po prostu rury z miekkiej miedzi to ogromnym problemem jest zmocowanie calego tego syfu zeby bylo rowno na procesorze- podejzewam ze moj o/c mojego xp'ka byl bardzo zalosny wlasnie ze wzgledu na to tak btw- nie jakiego shim'a mi polecacie ? bo ostatnio zdecydowalem sobie kupic go ale nigdy nie interesowalem sie tym specjalnie i nie wiem czy sie roznia czyms w praktyce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 powiem wam ze masa bloku niewiele ma do powiedzenia, no 3kg blok to juz wyginal plyte ciezarem jak ma sie chlodzenie froenem gdzie pod wplywem niskich temp. weze sa bardzo sztywne czy po prostu rury z miekkiej miedzi to ogromnym problemem jest zmocowanie calego tego syfu zeby bylo rowno na procesorze- podejzewam ze moj o/c mojego xp'ka byl bardzo zalosny wlasnie ze wzgledu na to tak btw- nie jakiego shim'a mi polecacie ? bo ostatnio zdecydowalem sobie kupic go ale nigdy nie interesowalem sie tym specjalnie i nie wiem czy sie roznia czyms w praktyce Na tak zwany wypadek wszelki kup CSa ThermalTake , koszt rosnie o 2 - 3 zl ale na 99% bedzie OK , no i jezeli na XP to oczywiscie CS tez z XP w tytule, taki np : A tak BTW to bylo : Szukaj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 kosiolek_pl ale ty pewnie głęboko wierciłeś.... ja wierciłem tak jak napisałem na 8mm i szło ja w masó głębiej nie próbowałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziolek_pl Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil::evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil::evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil::evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil::evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil::evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil::evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: kosiolek_pl :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil::evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil::evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil::evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil::evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil::evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil::evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ale ty pewnie głęboko wierciłeś.... ja wierciłem tak jak napisałem na 8mm i szło ja w masó głębiej nie próbowałem...Nie wierciłem do około 7-8 mm w głąb wiertłem 2, 5, 7, a wlot i wylot 10. Potem frezowałem za pomocą wiertarki frezm 5.8mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...